Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρυλική ανατροπή

Θρυλική ανατροπή
Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014 - 12:45

Με τον αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ να πλησιάζει, το gavros.gr θα σας θυμίσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές νίκες της ομάδας του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ εντός έδρας, για να καταλάβουν όλοι πως η παράδοση που έχει «χτιστεί» όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει προηγούμενο.

Η αρχή λοιπόν γίνεται με τον αγώνα που διεξήχθη στις 11 Ιανουαρίου 1992, για τη σεζόν 1991-92. Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ και ήθελε τη νίκη για ευνόητους λόγους. Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει από τα... Τέμπη βέβαια. Πάλεψε το ματς, αλλά το... feeling ήταν πως δεν θα μπορούσε να αποσπάσει κάτι καλό στο γήπεδο. Όπερ και εγένετο.

Μπορεί ο Αναστασιάδης να έκανε το 0-1 για τον ΠΑΟΚ στο 13', αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε γρήγορα και όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε και μεγάλη ανατροπή. Στο 17' ο Τσαλουχίδης με ένα πολύ ωραίο αριστερό μακρινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 29' ο Σάβιτσεφ από κοντά μετά από σέντρα από δεξιά, έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Στο 82' ήταν η σειρά του Προτάσοφ στην αντεπίθεση να κάνει το 3-1, πριν μειώσει με φάουλ στο 90' ο Λαγωνίδης σε 3-2.

Ήταν η τρίτη σερί νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στον Πειραιά για το πρωτάθλημα, ακολούθησαν άλλες δέκα από τότε, ενώ αξίζει να τονιστεί πως τόσο το 1990 όσο και το 1992, ο Θρύλος είχε αποκλείσει και στο Κύπελλο τον αντίπαλό του. Κάτι που επαναλήφθηκε και το 1997.

Δείτε τη νίκη της σεζόν 1991-92 και όσο πλησιάζει η ημέρα και η ώρα του αγώνα, θα μπορέσετε μέσω του gavros.gr, να θυμηθείτε κι άλλες επιτυχίες επί του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης

«Ποιος θα κερδίσει;»

«Ποιος θα κερδίσει;»

Ο Καρεμπέ ανάρτησε δύο φωτογραφίες μπροστά από τα βραβεία για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή και την καλύτερη παίκτρια.