Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανατροπή και... τέζα

Ανατροπή και... τέζα
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014 - 17:20

Ζορίστηκε αρκετά, αλλά έστω κι έτσι, ο Ολυμπιακός νίκησε. Ο πρωταθλητής Ελλάδας τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Λεβαδειακό, βρέθηκε να χάνει από το 2’, αλλά πήρε τη νίκη με δύο γκολ στο φινάλε και ξέρανε όλους όσους ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν. Ο Αφελάι, πάντως, έκανε τη διαφορά. Ο Ολλανδός μπήκε στο 63’, στο 73’ έκανε το 1-1 με δικό του γκολ και στο 91’ έδωσε έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου.

Δοκάρι με τον Ντομίνγκες (7’), αλλά και πολλές χαμένες ευκαιρίες είχε ο Ολυμπιακός, που έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν... κάηκε, ευτυχώς. Πάντως, η νίκη δεν πρέπει να «διαγράψει» τα προβλήματα που υπάρχουν και που πρέπει να λυθούν επειγόντως. Ρίσκαρε στο τέλος ο Μίτσελ με τρεις στόπερ (Μποτία, Μαζουακού, Ομάρ, αν και ειδικά ο Νορβηγός ανέβαινε αρκετά), αμυντικό χαφ τον Σιόβα και δύο επιθετικούς, αλλά του βγήκε. Να τα λέμε κι αυτά...

Το πρώτο ημίχρονο και τα 23 γεμίσματα!

Ο Ολυμπιακός έκανε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα. Μόλις στο 2’, ο Τομάς σηκώθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή, έπειτα από κόρνερ του Βούκσεβιτς, και με κεφαλιά στη μικρή περιοχή έκανε το 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν και σπατάλησαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά γκολ δεν ήρθε ποτέ. Στο 7’ ο Φουστέρ γύρισε, ο Ντομίνγκες σούταρε και σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη.

Με πιο επιθετική τη δεξιά πλευρά και τις πολύ καλές συνεργασίες Φουστέρ-Ομάρ, ο Ολυμπιακός έδειχνε πως έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ. Στο 13’ ο Ελαμπντελαουί γύρισε στον Μήτρογλου, αλλά το σουτ του τελευταίου δεν ήταν καλό και πέρασε άουτ.

Στο 22’ ο Κασάμι σούταρε μέσα από την περιοχή (από εξαιρετική συνεργασία Φουστέρ-Ομάρ και γύρισμα του Νορβηγού), αλλά η φάση δεν... μέτρησε, μιας και η μπάλα βρήκε στο σώμα του Μήτρογλου που ήταν οφσάιντ.

Ο Ντομίνγκες στο 32’ και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων είχε δύο σουτ (μπλόκαρε εύκολα ο Σηφάκης και στις δύο περιπτώσεις), στο 34’ ο Μήτρογλου σούταρε με το δεξί έξω από την περιοχή, χωρίς, ωστόσο, να βρει στόχο, ενώ στο 36’ ο Τομάς έκανε λάθος γύρισμα με το κεφάλι, αλλά ο Φουστέρ έκανε κακό κοντρόλ και χάθηκε μία μοναδική ευκαιρία.

Το 1-0, πάντως, ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να έχει 23 γεμίσματα, στοιχείο που δείχνει πως δεν μπορούσε να βρει κενούς χώρους από τον πολύ καλά οργανωμένο Λεβαδειακό.

Στο ίδιο διάστημα, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, μετά το γκολ απειλούσε μόνο με αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, ο Ορτέγκα στο 27’ σούταρε, αλλά ο Ρομπέρτο απέκρουσε με δυσκολία, ενώ ο Ισπανός τερματοφύλακας μπλόκαρε στο 41’ το μακρινό βολέ του Γκόμες. Πάντως, οι Βοιωτοί αναγκάστηκαν να κάνουν δύο υποχρεωτικές αλλαγές, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, μιας και ο Πρόιτς και ο Μαχαίρας αποκόμισαν προβλήματα τραυματισμών, μάλλον θλάσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο και ο «αέρινος» Αφελάι...

Ο Ολυμπιακός μπήκε με σκοπό να γυρίσει το παιχνίδι, έστω και αν για μισή ώρα έδειχνε πως ήταν... εκτός. Μάλιστα, αν και πίεζε, η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία ήταν στο 53’ με τον Κασάμι, όταν αντί να πλασάρει, προσπάθησε να περάσει 2 αμυντικούς και κόπηκε.

Όλα, όμως, άλλαξαν στο 63’, όταν ο Φουστέρ άφησε τη θέση του στον Αφελάι. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός ήταν ανεβασμένος και έκανε τη διαφορά. Στο 73’ δεν έπιασε καλά το σουτ, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, μπέρδεψε τον Σηφάκη και έτσι έγινε το 1-1.

Ακολούθως, με τον Μίτσελ να παίζει φουλ επίθεση, με ένα πολύ ιδιαίτερο σχήμα, που μάλλον δεν θα ξαναδούμε, ο Θρύλος απώλεσε πολύ καλές στιγμές με τον Κασάμι στο 76’, με τον Αφελάι στο 79’, με τον Μήτρογλου στο 83’ και στο 89’ και με τον Ντοσεβί στο 88’, για να έρθει η ανατροπή στο 91’. Ο Αφελάι έκανε ατομική ενέργεια και το παράλληλο γύρισμα και ο Μήτρογλου σε κενή εστία έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον Κασάμι να έχει την τελευταία καλή στιγμή, αλλά το σουτ στο 93’ κατέληξε στην αγκαλιά του Σηφάκη.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Μαχαίρας (18’ λ. τρ. Σκέμπης), Τομάς, Κώτσιος, Πρόιτς (8’ λ. τρ, Νικολακάκης), Ζίτο, Γκόμες (72’ λ. τρ. Μάγκας), Ορτέγκα, Βούκσεβιτς, Μιλοσάβλιεφ, Μάντζιος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Γιαννούλης (46’ Ντοσεβί), Εντινγκά (69’ Μπενίτες), Κασάμι, Μαζουακού, Φουστέρ (63’ Αφελάι), Ντομίνγκες, Μήτρογλου.

Διαβάστε επίσης

«Γαργάρα» το πέναλτι!

«Γαργάρα» το πέναλτι!

Ο Καλογερόπουλος δεν καταλόγισε πέναλτι στο χέρι του Βούκσεβιτς, ενώ πετσόκοψε τις καθυστερήσεις.

«Εμείς θα το πάρουμε»

«Εμείς θα το πάρουμε»

Ο Τσόρι εξέφρασε την ακλόνητη πίστη του πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο.

Τους «πονάει» στο τέλος!

Τους «πονάει» στο τέλος!

Οι δύο φετινές ανατροπές του Ολυμπιακού εκτός από τον Μήτρογλου έχουν κοινό στοιχείο ότι ήρθαν στο τέλος.