Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα «κανόνια» του Θρύλου...

Τα «κανόνια» του Θρύλου...
Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014 - 12:46

Έχουν «καρφώσει» από Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, μέχρι... πελάτη, ΠΑΟΚ και άλλους. Μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει 47 γκολ (τα τρία είναι αυτογκόλ), με 16 διαφορετικούς σκόρερ. Αναλυτικά το θέμα που δημοσίευσε η ΠΑΕ: «Μέχρι στιγμής οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν πετύχει συνολικά 47 γκολ, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο φετινός Ολυμπιακός διαφέρει, καθώς έχει... πολυφωνία στους σκόρερ, με 16 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές να έχουν πετύχει γκολ με την φανέλα του Θρύλου. Ο τεχνικός της ομάδας μας κ. Μίτσελ, θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του από... ικανοποίηση, βλέποντας αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τον φετινό Ολυμπιακό.

Κώστας Μήτρογλου
Ο 26χρονος επιθετικός βρίσκεται στην πρώτη θέση τoυ πίνακα των σκόρερ. Ο διεθνής άσος έχει συνολικά στο ενεργητικό του 9 γκολ. Με την «ερυθρόλευκη» φανέλα στο πρωτάθλημα, έχει σκοράρει εναντίον της Βέροιας, του Πανιωνίου (δύο φορές), του Εργοτέλη (δύο φορές), του Πανθρακικού και Λεβαδειακού, ενώ στο UEFA Champions League έχει «πληγώσει»την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μάλμε.

Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός των πρωταθλητών, έχει πετύχει 7 τέρματα. Ο «Τσόρι» μέχρι στιγμής έχει «εκτελέσει» την Κέρκυρα (2 γκολ), τον Εργοτέλη, τον Πανθρακικό, την Καλλονή αλλά και τον ΟΦΗ. Μάλιστα, με τους Κρητικούς πέτυχε και το ομορφότερο τέρμα του, με εκπληκτικό δεξί σουτ, από απόσταση 25 μέτρων, ενώ σπάνιας ομορφιάς ήταν και το γκολ που είχε πετύχει με την Μάλμε εντός έδρας.

Παϊτίμ Κασάμι
Ο 22χρονος μέσος με τον Θρύλο έχει πετύχει 5 τέρματα. Μεταξύ των «θυμάτων»του Ελβετού είναι η Νίκη Βόλου, η Βέροια, ο Παναιτωλικός και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Φυσικά, κανείς δεν ξεχνάει το τέρμα που σημείωσε με την Γιουβέντους, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League.

Ιμπραΐμ Αφελάι
Τέσσερα τέρματα για τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό. Το πρώτο το είχε πετύχει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο την Νίκη Βόλου στο «Γ.Καραϊσκάκης», το δεύτερο στο νικηφόρο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, το τρίτο με την Μάλμε στο φαληρικό γήπεδο και το τέταρτο με αντίπαλο τον Λεβαδειακό εκτός έδρας.

Χόρχε Μπενίτες
Ο Παραγουανός επιθετικός με την φανέλα του Ολυμπιακού έχει πετύχει τρία τέρματα. Το πρώτο το πέτυχε στις 20 Σεπτέμβριου στο εντός έδρας αγώνα με την Βέροια, ενώ ακολούθησαν τα δύο που σημείωσε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καλλονή.

Νταβίντ Φουστέρ
Το γκολ με τον ΠΑΟΚ είναι ένα από τα καλύτερα τέρματα που έχουν επιτευχθεί την φετινή αγωνιστική περίοδο και προήλθε από τα πόδια του Ισπανού μέσου. Ο 32χρονος άσος, εκτός από το ματς με τους Θεσσαλονικείς, έχει πετύχει γκολ με την Μάλμε, στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς για φέτος, αλλά και με την Κέρκυρα.

Δημήτρης Διαμαντάκος
Ο 21χρονος επιθετικός έχει καταφέρει να πετύχει δύο τέρματα με τον φανέλα του Θρύλου φέτος. Την πρώτη φορά που χρίστηκε σκόρερ ήταν στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Νίκη Βόλου, ενώ ήταν ένας από τους σκόρερ στο ματς με τον Πανθρακικό.

Τάσος Αυλωνίτης
Ο νεαρός αμυντικός έχει αποδείξει πως έχει μεγάλη έφεση στο ψηλό παιχνίδι. Αυτό το έχει εκμεταλλευτεί και στα επιθετικά του καθήκοντα, καθώς έχει πετύχει 2 γκολ. Φυσικά, στο μυαλό όλων έχει μείνει το τέρμα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, που έδωσε και την νίκη στην ομάδα μας. Το άλλο τέρμα ήταν και πάλι με κεφαλιά, αυτή την φορά στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό.

Κώστας Φορτούνης
Με εκτέλεση φάουλ ήταν η πρώτη φορά που είχε σκοράρει ο 22χρονος μέσος, στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Πανιώνιο. Η δεύτερη ήρθε και πάλι στο «Γ. Καραϊσκάκης»με τον ΠΑΣ Γιάννινα από το σημείο του πέναλτι.

Γιάννης Μανιάτης
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει πετύχει το μοναδικό του τέρμα με κεφαλιά, στο πρόσφατο ματς της Μυτιλήνης, με την Καλλονή. Ήταν αυτός που είχε ανοίξει τον δρόμο για την άνετη επικράτηση των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ομάρ Ελαμπντελαουί
Με πρωταρχικό στόχο την κάλυψη των αμυντικών του καθηκόντων, ο Νορβηγός έχει πετύχει το μοναδικό του τέρμα με την Κέρκυρα στο «νησί των Φαιάκων».

Τζίμι Ντουρμάζ
Ήταν την 3η αγωνιστική με αντίπαλο τον ΟΦΗ, όταν ο Σουηδός μεσοεπιθετικός πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με την φανέλα του Θρύλου.

Αλμπέρτο Μποτία
Ο Ισπανός αμυντικός, μπορεί να μην σκοράρει πολύ συχνά αλλά το κάνει σε κρίσιμα ματς. Όπως αυτό με την Γιουβέντους στο Τορίνο, όταν με κεφαλιά είχε φέρει την αναμέτρηση στα ίσια.

Ντελβίν Εντινγκά
Ο μέσος από το Κονγκό, το μοναδικό τέρμα που έχει πετύχει φέτος είναι μέσα στην έδρα της «Μεγάλης Κυρίας». Με κεφαλιά είχε δώσει το προβάδισμα στον Θρύλο, σε μια βραδιά που οι «ερυθρόλευκοι»στάθηκαν άτυχοι και ηττήθηκαν με 3-2.

Αρτούρ Μαζουακού
Ο Γάλλος αριστερός μπακ ήταν αυτός που είχε ανοίξει τον δρόμο για την μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Με διαγώνιο σουτ από μακρινή απόσταση, δεν είχε αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των «Μαδριλένων».

Ανδρέας Μπουχαλάκης
Ο νεαρός μέσος του Θρύλου, σημείωσε το παρθενικό του τέρμα στην αναμέτρηση με την Καλλονή. Συνολικά ο 21χρονος μέσος μετρά μέχρι στιγμής 6 εμφανίσεις και ένα γκολ.

*Συνολικά οι παίκτες του Ολυμπικαού έχουν πετύχει 44 τέρματα, ενώ έχουν σημειωθεί και 3 αυτογκολ υπέρ τους».

Διαβάστε επίσης

Και τυπικά ο Εντινγκά

Και τυπικά ο Εντινγκά

Ο αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού είναι στην 26άδα του Κονγκό για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής...

«Ερυθρόλευκες» ευχές

«Ερυθρόλευκες» ευχές

Δείτε τις ευχές των παικτών του Ολυμπιακού για Καλά Χριστούγεννα, μέσα από ένα απολαυστικό βιντεάκι...