Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα το γυρίσουμε στη ρεβάνς

Θα το γυρίσουμε στη ρεβάνς
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 - 10:28

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε καλή εμφάνιση στο Κίεβο στο ματς με την Ντνίπρο και ηττήθηκε 2-0, αλλά για μια ακόμα φορά οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν εκείνες που καθόρισαν το αποτέλεσμα. Διότι όταν δεν δίνεται πέναλτι ΜΑΡΣ στο 90’+4, σε χέρι του Εζίντιο κι ακυρώνεται ΚΑΝΟΝΙΚΟ γκολ του Μήτρογλου στο 90’+5, τότε δικαίως οι «ερυθρόλευκοι» δικαιούνται να φωνάζουν και να έχουν παράπονα από τον Αυστριακό ρέφερι Σέργκενχοφερ και τις ακατανόητες αποφάσεις του.

Αλλά στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», σε μια εβδομάδα από τώρα, ο Ολυμπιακός έχοντας στο πλευρό του τον πύρινό του κόσμο, θα «κάψει» και τους Ουκρανούς και τους αστείους διαιτητές που δεν βλέπουν ξεκάθαρες φάσεις και καθορίζουν την έκβαση των αποτελεσμάτων των αγώνων. Η πρόκριση δεν έχει κριθεί και στον Ναό το σκηνικό θα είναι εντελώς διαφορετικό.

Σε ό,τι αφορά το ματς, δύο φτηνά λάθη στοίχησαν στον Θρύλο, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Το πρώτο στο 50’ στο σουτ του Κανκάβα έξω από την περιοχή. Δεν έπρεπε να μείνει ελεύθερος σε εκείνο το σημείο για να σουτάρει. Κι όταν το έκανε η μπάλα κόντρα στον Σαντάνα, πήρε περίεργα φάλτσα και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Ρομπέρτο, ενώ αρχικά φάνηκε να έχει πορεία για να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ισπανού.

Και το δεύτερο στο 54’ με το φάουλ του Ρόταν από τα αριστερά, με την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Μανιάτη και του Σιόβα και να ξεγελά τον Ρομπέρτο, καθώς για μια ακόμα φορά άλλαξε πορεία.

Ο Ολυμπιακός είχε στο πρώτο μέρος τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε κάτι ουσιαστικό, σε ένα γκολ. Στο δεύτερο αυτό το κακό τετράλεπτο στοίχησε, η ψυχολογία των παικτών του Θρύλου έπεσε κι αυτό ήταν ορατό στον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια η Ντνίπρο κλείστηκε στο μισό γήπεδο κι έπαιζε με αντεπιθέσεις για να διαφυλάξει αυτό το 2-0 υπέρ της. Και το κατάφερε με τη βοήθεια του Σέργκενχοφερ.

Διότι ο Αυστριακός διαιτητής αποφάσισε με το... έτσι θέλω να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να σκοράρει! Οι "ερυθρόλευκοι" το πάλεψαν ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά δεν τους δόθηκε ένα πέναλτι που ήταν ξεκάθαρο και τους ακυρώθηκε ένα κανονικότατο γκολ. Τίποτα, όμως, δεν έχει τελειώσει και στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά!

Ντνίπρο: Μπόικο, Εζίντιο, Ντάγκλας, Λούτσκεβιτς, Κανκάβα, Τσεμπεριάτσκο, Μπέζους (46' Κάλινιτς), Ροτάν, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (70' Φέντορτσουκ), Ματέους (89' Μπρούνο Γκάμα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα (57' Μιλιβόγεβιτς), Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι, Μανιάτης, Αφελάι, Ντοσεβί (71' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (58' Φορτούνης), Μήτρογλου.

Διαβάστε επίσης

«Σφαγιαστική διαιτησία»

«Σφαγιαστική διαιτησία»

Τα έντονα παράπονα του Ολυμπιακού για τον διαιτητή του σημερινού αγώνα, εξέφρασε ο Κώστας Καραπαπάς.

«Δεν έχει μεγαθήρια»

«Δεν έχει μεγαθήρια»

Στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει ευκαιρία να προχωρήσει στο Europa League στάθηκε ο Αλέξης Αλεξανδρής.

Live στο Olympiacos Web Radio

Live στο Olympiacos Web Radio

Όσοι θέλουν, μπορούν να παρακολουθήσουν σε ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση, το παιχνίδι με την Ντνίπρο.