Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εξαιρετικές εντυπώσεις

Εξαιρετικές εντυπώσεις
Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 - 12:07

Την πρώτη τους προπόνηση με τον Ολυμπιακό έκαναν χθες ο Σεμπά και ο Μανουέλ Ντα Κόστα. Τα δύο τελευταία (χρονικά) αποκτήματα του πρωταθλητή Ελλάδας μόνο... ψαρωμένοι (ως νέοι) δεν έδειξαν και παρουσίασαν στοιχεία που άφησαν ικανοποιημένους τους ανθρώπους της ομάδας και εντυπωσιασμένους τους συμπαίκτες τους.

Ο Σεμπά ήταν τόσο καλός και... άνετος στο γήπεδο, που δύσκολα μπορούσε να καταλάβει κάποιος ότι ήταν μόλις η πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα του Θρύλου. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, ο οποίος αποκτήθηκε από την Εστορίλ, είναι δυνατός και δυναμικός, «φοβερός με την μπάλα στα πόδια, υδραυλικός και απρόβλεπτος», όπως σχολίαζαν οι συμπαίκτες του.

Ο Μάρκο Σίλβα τον χρησιμοποίησε και στο δίτερμα, βάζοντάς τον αριστερό εξτρέ, μπροστά από τον Σαλίνο και έδειξε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Όσον αφορά τον Μανουέλ Ντα Κόστα, ο Μαροκινός στόπερ θα χρειαστεί μερικές μέρες περισσότερες για την προσαρμογή του, ωστόσο από την πρώτη στιγμή ζητούσε την μπάλα και μιλούσε διαρκώς στους συμπαίκτες του.

Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού τον έβαλε στόπερ μαζί με τον Μποτία και τα πρώτα δείγματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά.

«Είναι καλός και ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια, παίρνει σωστές τοποθετήσεις και δίνει καλές πάσες. Ειδικά στις ψηλές φάσεις είναι ανίκητος, ενώ είναι και αρκετά γρήγορος», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Πάντως, όπως και να 'χει, δεν μπορούμε να κρίνουμε τους παίκτες από μία προπόνηση. Ο καλύτερος και πιο αυστηρός κριτής (εκτός από τον κόσμο, φυσικά), είναι ο αγωνιστικός χώρος. Το θετικό, πάντως, είναι ότι δείχνουν στοιχεία που θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης

Το καλωσόρισμα του Σίλβα

Το καλωσόρισμα του Σίλβα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού σύστησε τους Σεμπά και Ντα Κόστα στους συμπαίκτες τους - «Είστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσετε να πετύχουμε τους στόχους μας», τους είπε...