Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην κορυφή του κόσμου η Εθνική Νέων

Στην κορυφή του κόσμου η Εθνική Νέων
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017 - 22:47

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Το Βελιγράδι βάφτηκε τελικά… «γαλανόλευκο». Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Ανδρών, είναι πλέον η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, μετά την επικράτησή της σε έναν φανταστικό τελικό επί της Κροατίας.

Η Ελλάδα κατάφερε να επικρατήσει στα πέναλτι με 12-10 (7-7 κ.α.) και έτσι να ανεβεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Με τον κόσμο στο πλευρό της να φωνάζει συνεχώς «Ελλάς, Ελλάς», στις κερκίδες του κολυμβητηρίου στο Βελιγράδι, η Εθνική ομάδα των Νέων, δεν μπορούσε να χάσει. Τι κι αν κατάφεραν οι Κροάτες, να βρεθούν μπροστά στο σκορ με 5-2.

Με μια αντεπίθεση διαρκείας, με ψυχή, καρδιά και μέταλλο τεράστιας ομάδας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά και να προηγηθεί με 7-6, ένα λεπτό πριν το τέλος του ματς, ωστόσο οι Κροάτες, σκόραραν κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης και έτσι την έστειλαν στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί η «γαλανόλευκη» δεν έχασε κανένα, ως άλλο τέρας ψυχραιμίας, και κατάφερε να πάρει μια τεράστια νίκη, η οποία την ανέβασε στην κορυφή του κόσμου.

Η σύνθεση της εθνικής: Ζερδεβάς, Σκουμπάκης, Γαρδίκας, Γκιουβέτσης, Νικολαίδης, Παπαναστασίου, Γιαννόπουλος, Μουρατίδης, Δελαγραμμάτικας, Τρούλος , Μασμανίδης, Καπετανάκης , Σιορδίλη

Διαβάστε επίσης

Πανάξια στον τελικό η Ελλάδα

Πανάξια στον τελικό η Ελλάδα

Η Εθνική ομάδα Νέων επικράτησε της διοργανώτριας Σερβίας, και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Βελιγραδίου.