Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ασταμάτητος και στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Ασταμάτητος και στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 - 21:28

Με όπλο του την άμυνα, ο Ολυμπιακός επικράτησε και της Όρβοσι στην Ουγγαρία με 10-6 και έτσι ο Θρύλος παρέμεινε στην κορυφή του Α’ ομίλου του LEN Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έτσι λοιπόν, μετά τη νίκη επί της Μπρέσια στην Ιταλία, αλλά και την ισοπαλία της πρεμιέρας στην έδρα της Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία, συνέχισαν την εντυπωσιακή ευρωπαϊκή τους πορεία, μετρώντας τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία, μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες, πλέον συνεχίζουν αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις που λαμβάνουν μέρος και πρόσθεσαν μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό τους, ενώ έδειξαν ότι είναι μια ομάδα για πολύ μεγάλα πράγματα και την φετινή σεζόν.

Στα του αγώνα, η Όρβοσι ήταν εκείνη που προηγήθηκε στο ματς με τέρμα του Έρντελι, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε γρήγορα με δύο γκολ από τους Μουρίκη και Γενηδουνιά παίρνοντας το κεφάλι στο σκορ. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι κέρδιζαν εύκολα αποβολές, έφεραν το ματς στα ίσα με 2-2 χάρη σε τέρμα του Σάλαμον στον παραπάνω, αλλά λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ο Γούνας έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό.

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερη περιόδου κυριάρχησαν οι άμυνες των δύο ομάδων αφού δεν μπόρεσε καμία από τις δύο να σκοράρει. Στη συνέχεια όμως με δύο γκολ του Γενηδουνιά οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ξεφύγουν με δύο τέρματα για πρώτη φορά στον αγώνα και να πάνε στο ημίχρονο με το σκορ υπέρ τους στο 5-3. Μάλιστα, με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για το Θοδωρή Βλάχο και τους παίκτες του.

Αρχικά, έβγαλαν μία ακόμα άμυνα στον λιγότερο και στη συνέχεια ο Νικολαΐδης κέρδισε το πέναλτι με τον Γούνα να το μετουσιώνει σε τέρμα, ενώ στην επόμενη επίθεση ο νεαρός φουνταριστός σκόραρε για να κάνει το 7-3! Ο εκνευρισμός ήταν πλέον ολοφάνερος στους Ούγγρους και έγινε ακόμα μεγαλύτερος μετά το γκολ του Φουντούλη με το οποίο έγινε το 8-3. Από εκεί και πέρα οι παίκτες της Όρβοσι είχαν μονάχα έναν τρόπο να μαζέψουν τη διαφορά.

Χάρη στο πρέσινγκ τους έβαλαν αρχικά δύσκολα στον Ολυμπιακό και με δύο τέρματα κατάφεραν να μειώσουν σε 8-5 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Τότε όμως ήρθε ένα τέρμα του Ομπράντοβιτς στον παίκτη παραπάνω να «τελειώσει» ουσιαστικά το ματς.

Με το υπέρ του 9-5 στην τελευταία περίοδο, οι ερυθρόλευκοι έπρεπε απλά να παίξουν με το χρόνο και να διαχειριστούν το προβάδισμά τους. Η Όρβοσι δεν μπορούσε με τίποτα να σκοράρει και ο Φουντούλης σε μία φάση που έκανε τα πάντα τους έριξε τη χαριστική βολή. Ο Έλληνας περιφερειακός αρχικά έκλεψε την μπάλα και στη συνέχεια στην κόντρα έκανε το 10-5. Οι Ούγγροι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 10-6 με τον Σάλαμον.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-2, 2-4, 1-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Έρντελι (π/π 6:36), 1-1 Μουρίκης (φουνταριστός 5:33), 1-2 Γενηδουνιάς περιφέρεια 3:47), 2-2 Σάλαμον (π/π 2:29), 2-3 Γούνας (π/π 00:47).

2ο οκτάλεπτο: 3-3 Σάλαμον (φουνταριστός 3:44), 3-4 Γενηδουνιάς (π/π 2:58), 3-5 Γενηδουνιάς (περιφέρεια 1:30).

3ο οκτάλεπτο: 3-6 Γούνας (πέναλτι 6:48), 3-7 Νικολαϊδης (φουνταριστός 5:56), 3-8 Φουντούλης (περιφέρεια 3:12), 4-8 Σέμαν (π/π 2:40), 5-8 Μπούντσουχ (περιφέρεια 1:43), 5-9 Ομπράντοβιτς (π/π 00:59).

4ο οκτάλεπτο: 5-10 Φουντούλης (κόντρα 4:16), 6-10 Σάλαμον (περιφέρεια 3:01).

O.S.C. Βουδαπέστη: Μπιστριτσάνι, Μπργκούλιαν Ντ., Γκορ-Νάγκι, Ραντέλοβιτς, Σάλαμον 3, Τοτ Χέγκεντους, Σέμαν 1, Έρντελι 1, Γιούχαζ, Μπούντσουχ 1, Ούμποβιτς, Μπάραμπας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος

Διαβάστε επίσης

Στροφή σε πρωτάθλημα και ΠΑΟΚ

Στροφή σε πρωτάθλημα και ΠΑΟΚ

Η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού αφήνει για λίγο τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις και επικεντρώνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου αύριο, Παρασκευή στις 16:00 θα αντιμετωπίσει στο Ποσειδώνιο τους Θεσσαλονικείς.

«Στόχος όπως πάντα είναι η νίκη»

«Στόχος όπως πάντα είναι η νίκη»

Ο Κωνσταντίνος Μουρίκης, στις δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης με την O.S.C. τόνισε ότι ο Θρύλος θα αγωνιστεί όπως πάντα για το θετικό αποτέλεσμα.