Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο κόσμος είναι πάντα ο 8ος παίκτης μας»

«Ο κόσμος είναι πάντα ο 8ος παίκτης μας»
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 - 22:39

Άρωμα Ευρώπης, είχε η εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού «Μεγάλη μου Αγάπη», η οποία μεταδίδεται στο Κανάλι Ένα του Πειραιά, και μέσω Live Streaming στο OSFP TV στο Youtube.

Στο στούντιο της εκπομπής, φιλοξενήθηκε η εμβληματική αρχηγός της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η οποία μίλησε μεταξύ άλλων για τα παιχνίδια του προκριματικού ομίλου της Ευρωλίγκας, τον οποίο διοργανώνει το προσεχές τριήμερο (19-21/01) ο Ολυμπιακός στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Όπως κάθε εβδομάδα μεταδόθηκαν νέα και ρεπορτάζ από όλες τις ομάδες και τα τμήματα του Ολυμπιακού ΣΦΠ, καθώς και χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του συλλόγου.

Ένα απόσπασμα των δηλώσεών της:

Για τον προκριματικό όμιλο της Ευρωλίγκας: «Έχουμε μπει στην εβδομάδα της Ευρώπης. Έχουμε δει βίντεο των αντιπάλων μας και τους αναλύουμε ώστε να είμαστε προετοιμασμένες. Είναι γνωστοί αντίπαλοι, έχουμε παίξει τα τελευταία χρόνια μαζί τους.

Η Ουραλότσκα είναι η πιο δύσκολη ομάδα, θα έλεγα. Οι Ρωσίδες είναι πολύ απρόβλεπτες, είναι πολύ καλό σύνολο, είναι δυνατές, είναι χρόνια μαζί με τον ίδιο προπονητή, που σημαίνει πως είναι και ομοιογενής ομάδα. Αν τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν το παιχνίδι τους, που είναι η κόντρα και μας βρουν χωρίς οργάνωση στην άμυνα θα έχουμε πρόβλημα. Η Πάντοβα, είναι μια ομάδα που ως ιταλική είναι πιο κοντά στα μέτρα μας. Μας γνωρίζουν καλά. Τις ξέρουμε και εμείς καλά. Το κλειδί της πρόκρισης είναι στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Ουραλότσκα. Θέλουμε να μπούμε με το δεξί την Παρασκευή κόντρα στην Πάντο και το Σάββατο να πάμε για την πρωτιά του ομίλου που είναι πολύ σημαντικό για να αποφύγουμε πολύ δυνατούς αντιπάλους στη συνέχεια.

Κάναμε και τη νίκη με τη Βουλιαγμένη και ουσιαστικά πήραμε το πλεονέκτημα στο πρωτάθλημα και πλέον είμαστε πλήρως αφοσιωμένες στην Ευρώπη. Η ομάδα βρίσκει τα πατήματα της, προσαρμόζεται και η Έγκενς και από παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε όλο και καλύτερες. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο να κλειδώσουμε την πρωτιά. Όλοι οι όμιλοι είναι φωτιά και είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε την πρωτιά για τα καλύτερα χιαστί. Υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ ομάδες που μπορούν να βρεθούν στο final-4 και να είναι ανταγωνιστικά όλα τα παιχνίδια».

Για την παρουσία του κόσμου: «Ο κόσμος είναι ο 8ος παίκτης μας και πάντα μάς βοηθάει και μάς δίνει το έξτρα κίνητρο όταν έχουμε κουραστεί. Όπως έχουμε ξαναπεί σε εκείνο το μεγάλο παιχνίδι με την Πάντοβα, στη διαδικασία των πέναλτι ήταν καθοριστικός στο να κερδίσουμε. Μας βοηθάει πάρα πολύ, μας εμπνέει, τον θέλουμε στο πλευρό μας και τους περιμένουμε και στους τρεις αγώνες να μας στηρίξουν όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια».

Για την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό της: «Μια ζωή είμαι στον Ολυμπιακό και είναι πολύ όμορφο να ακούς το όνομα σου να γίνεται σύνθημα από τους φιλάθλους, ποιος δεν το θέλει. Είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζομαι για τον Ολυμπιακό, δεν θα το άλλαζα με τίποτα και οι αναμνήσεις είναι πολλές. Ολυμπιακός ήμουν, Ολυμπιακός είμαι και Ολυμπιακός θα είμαι πάντα. Αυτό δεν θα αλλάξει ούτε όταν σταματήσω τη καριέρα μου».

Για το κύπελλο Ελλάδας: «Φέτος είναι μεγάλη χαρά που θα διοργανωθεί και Κύπελλο Γυναικών και θα δούμε πως είναι και αυτή η διοργάνωση που θα είναι κάτι ξεχωριστό για εμάς».

Για τον περσινό τελικό με την Κίνεφ: «Πέρυσι δεν μας άφησαν να δούμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Ήταν μια διαιτησία που ευνόησε καθαρά τη γηπεδούχο ομάδα. Δώσαμε το δικαίωμα στις Ρωσίδες να προηγηθούν μεν αλλά όταν το ματς φτάνει στο γκολ και γίνονται όσα έγιναν δεν μπορείς να ξέρεις την κατάληξη. Αν ήταν καλύτερες ας χάναμε και δεν θα έλεγε και κανείς τίποτα, αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Εμείς θα προσπαθήσουμε εφέτος να επιστρέψουμε στην κορυφή της Ευρωλίγκας. Η Κίρισι είχε περάσει σε 10 συνεχόμενα final-4 και ήξεραν ότι αν δεν το πάρουν στην έδρα τους δεν θα το έπαιρναν ποτέ».

Διαβάστε επίσης

«Μεγάλος μας στόχος το Champions League»

«Μεγάλος μας στόχος το Champions League»

Ο Γιώργος Δερβίσης σε δηλώσεις του στη «Μεγάλη του Αγάπη», αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή πορεία που πραγματοποιεί ο Ολυμπιακός τη φετινή χρονιά, όπως και στο μεγάλο στόχο για την αγωνιστική σεζόν.

«Θέλουμε ο κόσμος να μας στηρίξει» (vid)

«Θέλουμε ο κόσμος να μας στηρίξει» (vid)

Η αρχηγός της ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, σε δηλώσεις της ενόψει της Euroleague, τόνισε ότι οι ΓΑΥΡΟΙ, είναι πάντα ο όγδοος παίκτης των «ερυθρολεύκων».