Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τη «βούλιαξε» ξανά και τώρα… φιέστα!

Τη «βούλιαξε» ξανά και τώρα… φιέστα!
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 - 19:47

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Με εξαιρετική άμυνα στον παίκτη λιγότερο ο Ολυμπιακός νίκησε 8-3 τη Βουλιαγμένη στο Λαιμό, έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών και το Σάββατο (26/05, 17:30) σηκώνει το 32ο συνολικά και 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα της ιστορίας του, μέσα στο Παπαστράτειο. Ο δεύτερος τελικός ήταν ματς με πολλή ένταση και «μάχες» στην πισίνα με 85 φάουλ (45 η Βουλιαγμένη, 40 ο Ολυμπιακός), συνολικά.

Η ανάλυση του ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο ματς, με «όπλο» την άμυνα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί, ακόμα και στον παίκτη λιγότερο. Ειδικά στην πρώτη περίοδο. Τρεις αποβολές εις βάρος τους, αλλά η αμυντική τους συμπεριφορά και ο Πάβιτς ήταν οι λόγοι που κράτησε ο Θρύλος το μηδέν. Την ίδια στιγμή στην επίθεση οι επιλογές ήταν καλές. Καλή κυκλοφορία, σωστές πάσες για ελεύθερα σουτ, ιδανικές συνεργασίες. Με αποτέλεσμα να σκοράρει τρεις φορές μέσα στα πρώτα οκτώ λεπτά. Με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Από τη θέση του φουνταριστού, στον παίκτη παραπάνω, στην κόντρα. Στο δεύτερο, πάντως, η άμυνα ήταν καλή, όμως στην επίθεση ο Θρύλος έχασε τη «φρεσκάδα» του. Δεν είχε καλές επιλογές με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να σκοράρει καθόλου. Κι έτσι το ημίχρονο έληξε με 3-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο τρίτο οκτάλεπτο είχαμε «ωραία» πράγματα. Η Βουλιαγμένη να παίζει άμυνα για να «καταστρέψει» το παιχνίδι του Ολυμπιακού, με συνεχόμενα φάουλ για να μην μπορεί ο Θρύλος να βρει ρυθμό. Μην αναφερθούμε στις αποβολές. Με μεγάλη ευκολία οι ρέφερι τις έδιναν εις βάρος του Θρύλου, ενώ στην άλλη πλευρά της πισίνας ήταν αλλιώς… Έτσι, ο ΝΟΒ κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς και να πλησιάσει στα δύο γκολ (3-5) σε μια περίοδο που για να παίξει με παίκτη παραπάνω ο Θρύλος έπρεπε να γίνει σκληρό φάουλ. Όμως, ο Ολυμπιακός δεν καταλαβαίνει από αυτά.

Βρήκε απαντήσεις, έπαιξε την άμυνα που έπρεπε και με νέο σερί 3-0, τελείωσε το ματς. Με τον Γενηδουνιά να σημειώνει το γκολ του ματς στο 3-6 και να «κλειδώνει» το «διπλό» για τον Ολυμπιακό. Το Σάββατο (26/:05, 17:30) οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν τους ΓΑΥΡΟΥΣ να γεμίσουν το Παπαστράτειο για να πανηγυρίσουν μαζί το πρωτάθλημα.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 0-0, 3-2, 0-3.

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Μουρίκης (φουνταριστό, 7:32), 0-2 Ομπράντοβιτς (π/π, 1:22), 0-3 Δερβίσης (κόντρα, 0:46)

2ο οκτάλεπτο: -

3ο οκτάλεπτο: 1-3 Αφρουδάκης (περιφέρεια, 7:21), 1-4 Γούνας (πέναλτι, 3:59), 1-5 Ομπράντοβιτς (περιφέρεια, 2:13), 2-5 Γκιουβέτσης (π/π, 1:16), 3-5 Καπετανάκης (π/π, 0:11)

4ο οκτάλεπτο: 3-6 Γενηδουνιάς (φουνταριστό, 6:53), 3-7 Γούνας (π/π, 5:32), 3-8 Γενηδουνιάς (κόντρα, 4:02)

ΝΟΒ (Κ. Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης, Σαρτζετάκης, Βάσιτς, Χρυσοσπάθης, Γούβης, Αφρουδάκης 1, Καπετανάκης 1, Ποντικέας, Καπότσης, Γκιουβέτσης 1, Σολανάκης, Δ. Κουρούβανης, Ν. Κουρούβανης, Ξανθόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ. Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Νικολαΐδης, Δερβίσης 1, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος, Πρέκας, Γαβαλάς.

Διαβάστε επίσης