Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι δηλώσεις των πρωταθλητών Ευρώπης

Οι δηλώσεις των πρωταθλητών Ευρώπης
Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 - 00:43
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ

Χαρούμενοι ήταν άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο μετά την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής και τη νίκη στον τελικό του LEN Champions League κόντρα στην Πάντοβα με 9-7.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Θοδωρής Βλάχος και οι Γιάννης Φουντούλης, Γιώργος Δερβίσης, Ντίνος Γενηδουνιάς, Κώστας Μουρίκης και Μανώλης Μυλωνάκης, μίλησαν στον Παύλο Σαχτούρη και για τα όσα έζησαν στη Γένοβα.

Αναλυτικά, ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του, τόνισαν στον Sport24 radio:

Θοδωρής Βλάχος:

Για την υπομονή που έκανε για να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης: «Όταν κάνεις πρωταθλητισμός πρέπει να έχεις μεγάλη υπομονή. Όταν αξίζεις και δουλεύεις σωστά θα έρθει η στιγμή σου. Εμείς ωριμάσαμε μετά τον χαμένο τελικό στη Βουδαπέστη. Άξια ήρθε η στιγμή μας σε έναν πολύ πιο δύσκολο τελικό και πιο δύσκολο φάιναλ 8 απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα. Αποδείξαμε ότι ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ μεγάλη ομάδα και άξια είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης».

Για την άμυνα: «Η άμυνα είναι το μυστικό. Έχουμε τον καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου τον Γιόσιπ Πάβιτς, αλλά όλη η ομάδα δουλεύει πολύ καλά. Δεν κερδίζεις τίτλους χωρίς μεγάλη άμυνα. Η άμυνα είναι αυτή που σου δίνει τον τίτλο».

Για το πότε ένιωσε ότι τελείωσε ο τελικός: «Έβλεπα τον αγώνα να κυλάει στα μέτρα μας και η πίεση πήγαινε προς την ιταλική ομάδα. Μετά το δεύτερο οκτάλεπτο ήμασταν με το μυαλό στο κεφάλι και ότι προβλήματα αντιμετωπίσαμε όποιες έμπαινε μέσα υπερέβαλε εαυτόν. Εκεί έβλεπα ότι όλα ήταν υπέρ μας».

Για το τι διαφορετικό είχε φέτος ο Ολυμπιακός: «Είχαμε εμπειρία από τελικό και μεγάλες διοργανώσεις. Χάσαμε, κλάψαμε, στεναχωρηθήκαμε, αλλά μάθαμε από τις ήττες και τα λάθη. Δεν είναι λόγια του αέρα, αλλά η πραγματικότητα. Όλη η ομάδα ωρίμασε για να κάνει αυτό που έκανε. Δεν είναι τίποτα εύκολο. Το αξίζαμε».

Για το αν ανοίγει η όρεξη για τη συνέχεια: “Όταν ο Ολυμπιακός συνεχίζει με υγεία διοικητικά όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τον κύριο Μαρινάκη και τον κύριο Κουντούρη, τότε θα υπάρχει και συνέχεια. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθεί πάντα για το καλύτερο».

Γιάννης Φουντούλης:

«Όταν ήρθα το 2009 σε αυτή την ομάδα είχα αυτό το όνειρο και σήμερα πραγματοποιήθηκε. Έφτασα με τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης. Τα καταφέραμε μετά από 9 χρόνια όλοι μαζί. Είμαι ευγνώμων που είμαι σε αυτό τον σύλλογο με αυτούς τους συμπαίκτες και είμαι πολύ χαρούμενος που κάναμε τον κόσμο μας και όλη την Ελλάδα περήφανους. Ήμασταν σίγουροι για τους εαυτούς μας πριν από το παιχνίδι. Ήμασταν χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και θέλαμε να το ζήσουμε. Γνωρίσαμε ότι η Προ Ρέκο θα είχε την πίεση. Το παιχνίδι ξεκίνησε με μεγάλη ένταση από τους αντιπάλους, αλλά δεν χάσαμε ποτέ την πρωτοπορία στο σκορ και στο τέλος είχαμε μια διαφορά ασφαλείας που δείχνει την ανωτερότητά μας φέτος».

Γιώργος Δερβίσης:

«Τα γκολ δεν μετράνε. Πριν από το παιχνίδι κάποιος μού είπε να παίξω καλά και του απάντησα ας κερδίσουμε κι ας μην παίξω καθόλου. Ήμασταν όλοι μια γροθιά και γι΄αυτό κερδίσαμε. Σχεδιάζαμε αυτό το παιχνίδι όλη τη χρονιά. Να πάμε ένα ένα τα παιχνίδια και να φτάσουμε στον μεγάλο τελικό. Εκεί ξέραμε ότι θα τα δίναμε όλα. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας. Στηριζόμαστε στον τερματοφύλακά μας που αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά και στους πολύ μεγάλους αμυντικούς που έχουμε. Παίζαμε με αυτοθυσία και ο ένας για τον άλλο. Αυτή την άμυνα την σχεδιάζαμε από την πρώτη προπόνηση φέτος για να φτάσουμε εδώ. Είμαστε ευγνώμονες για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που μας στηρίζουν και που απόψε ήταν εδώ».

Ντίνος Γενηδουνιάς:

«Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα μου. Είμαστε πολύ περήφανοι. Το θέλαμε πάρα πολύ. Δεν ήρθε το 2016 Φέτος δουλέψαμε πολύ γι΄αυτό από την αρχή της σεζόν και τα καταφέραμε. ήμασταν συγκεντρωμένοι, σταθεροί και ήρθε αυτό που μας άξιζε».

Κώστας Μουρίκης:

«Είναι πραγματικά απερίγραπτα. Πριν δύο χρόνια το χάσαμε και μας είχε μείνει πικρία. Επιστρέψαμε φέτος. Δείξαμε όλη τη χρονιά ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα και το δικαιούμασταν. Τις κούπες τις δίνει η άμυνα. Ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι και στα τρία παιχνίδια. Η Προ Ρέκο ήταν το φαβορί, αλλά την κρατήσαμε χαμηλά στο σκορ».

Μανώλης Μυλωνάκης:

«Η ομάδα έδειξε μεγάλα αποθέματα ψυχής. Έδειξε γιατί άξιζε να πάρει το τρόπαιο και γιατί είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Συγχαρητήρια σε όλους και ευελπιστούμε να έχουμε ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον. Η άμυνα ήταν το δυνατό σημείο. Ειδικά τώρα στο Final 8 το δείξαμε αυτό».

Διαβάστε επίσης