Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πλάνο της επόμενης σεζόν

Το πλάνο της επόμενης σεζόν
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 - 00:59
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός το βράδυ του Σαββάτου που πέρασε σήκωσε την κούπα του πρωταθλητή Ευρώπης στην Γένοβα, Νίκησε μέσα στην πισίνα Sciorba την Προ Ρέκο και πήρε τον τίτλο. Από τα ξημερώματα της Κυριακής, από τη στιγμή που άλλαξε η ημέρα, ξεκίνησε η νέα σεζόν. Τι εννοούμε; Πώς από εκείνη τη στιγμή έχει ξεκινήσει στο μυαλό των «ερυθρολεύκων» το πλάνο και ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν. Και ποια είναι τα δεδομένα;

Ο Θοδωρής Βλάχος δεν το κουνάει από τον Πειραιά! Ήταν, είναι και θα είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού, αυτός που θα κοουτσάρει την ομάδα με τους ΜΑΓΚΕΣ με τα κόκκινα για αρκετά χρόνια ακόμα. Εφόσον το θέμα με τον «αρχιτέκτονα» της ομάδας είναι λυμένο, απομένει το ρόστερ.

Στο πλάνο της διοίκησης και του Θ. Βλάχου είναι να μην υπάρξουν αποχωρήσεις από το ρόστερ, εκτός κι αν υπάρξουν προτάσεις σε παίκτες που δεν είναι εύκολο να τις «ματσάρει» από την πλευρά του Θρύλου. Όχι σε επίπεδο στόχων και διακρίσεων, αλλά σε οικονομικό. Διότι υπάρχουν ομάδες στην Ευρώπη με πολλαπλάσια μπάτζετ σε σχέση με τον Θρύλο. Ομάδες που δαπανούν εκατομμύρια ευρώ, σε κράτη με συντελεστή φορολογίας μονοψήφιο. Κι εκεί, δυστυχώς, μια ελληνική ομάδα και εν προκειμένω ο Ολυμπιακός δεν είναι σε θέση να τους... κοντράρει σε αυτό το επίπεδο.

Όμως ακόμα και έτσι, επειδή η φιλοδοξία ενός αθλητή και το δέσιμο που έχουν όλοι με την ομάδα είναι απίστευτο, δεν μπορούν να τους πείσουν να αλλάξουν ομάδα και να αφήσουν τον Θρύλο. Κι από την άλλη, το σίγουρο είναι ένα. Ό,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει. Ο Ολυμπιακός θα είναι εξίσου δυνατός, αν όχι δυνατότερος την επόμενη σεζόν, για να μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης

Η γιγάντωση του Ολυμπιακού!

Η γιγάντωση του Ολυμπιακού!

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι επιτυχίες του Θρύλου, οι οποίες συνεχίζονται χάρη στη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, στη δουλειά του Μιχάλη Κουντούρη και φυσικά στον κόσμο των «ερυθρόλευκων».