Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μόνο ο Ολυμπιακός τα κάνει αυτά!»

«Μόνο ο Ολυμπιακός τα κάνει αυτά!»
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 - 17:20
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μια χρονιά που τελείωσε με τον Ολυμπιακό να κάνει νταμπλ. Κατακτώντας το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία της γυναικείας υδατοσφαίρισης, παράλληλα με το πρωτάθλημα.. Εντός συνόρων τα κορίτσια του Θρύλου κυριάρχησαν, αλλά στην Ευρώπη δεν τα κατάφεραν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πώς η σεζόν 2017-18 δεν ήταν πετυχημένη.

Δύο κούπες είναι πάντα δύο κούπες. Για τις αδερφές Πλευρίτου αυτό που έχουμε να πούμε είναι πώς κάθε χρόνο γίνονται και καλύτερες. Η Μαργαρίτα, η Ελευθερία και η Βάσω... Τα τρία κορίτσια μίλησαν στην κάμερα του gavros.gr και είπαν πολλά και ενδιαφέροντα. Διαβάστε τη συνέντευξη τους...

Τελείωσε μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά. Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία κατακτώντας το πρώτο νταμπλ στο πόλο των γυναικών. Τι σας μένει από αυτή τη χρονιά, ποια είναι η στιγμή που σας αφήνει θετικές αναμνήσεις και ποια είναι η στιγμή που θα θέλετε να σβήσετε από τη μνήμη σας ή που σας στεναχώρησε περισσότερο από όλα.

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Σίγουρα το πιο ωραίο συναίσθημα που είχαμε ήταν όταν κερδίσαμε το Κύπελλο, γιατί ήταν κάτι το οποίο έγινε πρώτη φορά με τις γυναίκες και το θέλαμε πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα αυτό που μας έχει μείνει στις περισσότερες πιστεύω, ως άσχημο και θα θέλαμε να το διαγράψουμε, να μην είχε συμβεί ποτέ, ήταν ο αγώνας μέσα στο Παπαστράτειο με την Κίρισι, γιατί δεν παίξαμε τόσο καλά, ηττηθήκαμε με ένα γκολ και έτσι δεν περάσαμε στο Final-4, που το θέλαμε και ήταν ένας από τους βασικούς μας στόχους».

Ελευθερία Πλευρίτου: «Θα συμφωνήσω και εγώ με τη Μαργαρίτα. Η κατάκτηση του Κυπέλλου, του πρώτου Κυπέλλου για τη γυναικεία υδατοσφαίριση ήτανε κάτι που θα μας μείνει αξέχαστο. Είμαστε η πρώτη γυναικεία ομάδα που πήρε το Κύπελλο, οπότε αυτό θα μείνει... Η καλύτερη ανάμνηση γιατί ο πρώτος είναι πάντα πρώτος, δεν θα ξεχαστεί. Και σίγουρα η πικρία της χρονιάς είναι ο αγώνας με το Κίρισι. Χάσαμε από την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Βγήκε δύο φορές στη σειρά πρώτη και καλύτερη ομάδα, οπότε ότι χάσαμε με ένα γκολ δείχνει τις δυνατότητες της ομάδας και σίγουρα για του χρόνου θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Βάσω Πλυρίτου: «Η καλύτερη στιγμή σε αυτή τη σεζόν ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου γιατί ήταν το πρώτο Κύπελλο για την ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση και οι τελικοί όπου κάναμε ένα 3-0 κόντρα στη Βουλιαγμένη. Και κακή είναι ο τελικός του Λεν Τρόφι που είχαμε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε την ευρωπαϊκή κούπα».

Τι πιστεύει η κάθε μία σας ότι δεν πήγε καλά στην Ευρώπη;

Ελ. Πλευρίτου: «Σίγουρα το παιχνίδι με το Κίρισι. Και οι δύο ομάδες ήταν πάρα πολύ καλές, ήμασταν οι δύο καλύτερες ομάδες της περσινής χρονιάς. Εκείνο το παιχνίδι πήγε σχετικά καλά για εμάς, χάσαμε με ένα γκολ και δείχνει τις δυνατότητες της ομάδας ότι θα μπορούσαμε να ήμαστε και εμείς στο Final-4 του ανώτατου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και όχι στο κύπελλο που πήγαμε και σίγουρα του χρόνου θα παλέψουμε για το καλύτερο, γιατί το αξίζουμε σαν ομάδα να βρισκόμαστε στο Final 4 της Euroleague».

Β. Πλευρίτου: «Εγώ πιστεύω ότι στον τελικό του Λεν Τρόφι είχαμε μια άσχημη εικόνα, δεν μας έβγαιναν αυτά που είχαμε κάνει προπόνηση και δουλεύαμε και ίσως το ότι μας είχε μείνει η πικρία του ότι είχαμε χάσει τον προηγούμενο αγώνα με την Κίρισι».

Μ. Πλευρίτου: «Είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Η αλήθεια είναι πώς δεν μπορείς ούτε να κατηγορήσεις κάποιον συγκεκριμένα, γιατί είμαστε μια ομάδα, ένα σύνολο το οποίο πρέπει να κάνει τη δουλειά του για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα, στον αγώνα με την Κίρισι που αποκλειστήκαμε από το Final-4, που ήταν ένας από τους βασικούς μας στόχους, δεν μας βγήκανε πολλά πράγματα στην άμυνα. Όταν δέχεσαι 11 γκολ, αυτό δεν μπορεί να σε οδηγήσει πουθενά, δεν μπορείς να κατακτήσεις κάτι. Είχαμε παρόμοιο πρόβλημα και στον αγώνα με την Ντουναϊσβάρος. Δεχθήκαμε πάρα πολλά γκολ, κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα, δεν ήταν ότι κάνανε κάτι τρομερό κάτι που δεν ξέραμε, απλά ήταν σαν να μην ήμασταν προετοιμασμένες για αυτό το πράγμα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε».

Η χρονιά τελειώνει με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, με ένα εμφατικό 3-0 στη σειρά, δείχνει ότι είναι το απόλυτο αφεντικό εντός συνόρων στο γυναικείο πόλο. Σε μια χρονιά που ο Ολυμπιακός έπαιξε 11 φορές με τη Βουλιαγμένη, νικήσατε τις 10. Τι σημαίνει αυτό για την πορεία της ομάδας και τη δυναμική της; Θέλετε να σχολιάσετε λίγο και το γεγονός ότι από την αντίπαλη πλευρά πάλι υπήρχαν παράπονα για τη διαιτησία την ώρα που και μέσα στη χρονιά και στους τελικούς, στα πιο πολλά παιχνίδια, η διαφορά ήταν μεγάλη...

Β. Πλευρίτου: «Η αλήθεια είναι ότι ξέραμε τη δυναμικότητα της ομάδας μας, είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα με ένα ολοκληρωμένο ρόστερ. Δουλέψαμε αρκετά για να φτάσουμε εκεί και να καταφέρουμε να κερδίσουμε δέκα φορές τη Βουλιαγμένη. Όσον αφορά για την αντίπαλη ομάδα, πιστεύω ότι πάντα κάποιος θα υπάρχει που θα βρίσκει κάτι να λέει, από τη στιγμή που είναι κάτω από σένα. Αυτό είναι δεδομένο και πάντα γίνεται».

Ελ. Πλευρίτου: «Θα συμφωνήσω γιατί όπως είπες και εσύ, νικήσαμε δέκα φορές από τις έντεκα οπότε μπορούν όλοι να καταλάβουν την ποιότητα της ομάδας και τη διαφορά που έχουμε με τη Βουλιαγμένη. Δεν είναι τυχαίο να νικάς τις δέκα φορές από τις έντεκα. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ακούγαμε παράπονα για τη διαιτησία, για όλα τα παιχνίδια, το οποίο δεν είναι εφικτό. Δεν γίνεται να μας ευνοεί μόνο εμάς η διαιτησία και να νικάμε μόνο με τους διαιτητές και τις δέκα φορές. Το ακούγαμε φέτος συνέχεια, το ακούμε πάντα και το έχουμε συνηθίσει φυσικά. Βέβαια στο τέλος ήρθε και το 3-0 εκ των οποίων στα δύο παιχνίδια η απόδοσή μας ήταν άψογη, φοβερή θα έλεγα, και νικήσαμε με αρκετά γκολ, οπότε καταλαβαίνουμε ότι έτσι μπορούν να καταλάβουν όλοι την ποιότητα της ομάδας και τη διαφορά μας».

Μ. Πλευρίτου: «Το ότι κερδίσαμε το πρωτάθλημα φέτος με 3-0 στους τελικούς δείχνει ότι ήμασταν πολύ πιο έτοιμες, καταφέραμε να εφαρμόσουμε όσα δουλεύαμε στην άμυνα και αυτό φάνηκε από τα αποτελέσματα, από τα χαμηλά γκολ που δεχθήκαμε σε όλους τους τελικούς. Τα αποτελέσματα των αγώνων δείχνουν ότι δεν έχουν τελειώσει με ένα και δύο γκολ, αλλά η διαφορά ήταν μεγαλύτερη. Δείχνει τη διαφορά των ομάδων, τη δυναμικότητα που έχουμε σε αντίθεση με τη Βουλιαγμένη και δείχνει ότι αυτό έχει να κάνει κιόλας με το ρόστερ, γιατί έχουμε ένα πιο γεμάτο ρόστερ, έχουμε περισσότερες αλλαγές».

Φέτος ήρθε το νταμπλ. Τι έχουμε να περιμένουμε του χρόνου από αυτή την ομάδα;

Μ. Πλευρίτου: «Ευελπιστούμε σε ένα νταμπλ, ξανά γιατί είναι το πιο σημαντικό ουσιαστικά, τουλάχιστον μέσα στην Ελλάδα και από εκεί και πέρα να έχουμε μια καλύτερη πορεία στην Ευρώπη επειδή ο Ολυμπιακός αξίζει να είναι στο Final-4 της Euroleague, να ήμαστε εκεί και να μπορέσουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο και να επανέλθουμε στην κορυφή της Ευρώπης».

Ελ. Πλευρίτου: «Θα συμφωνήσω ότι κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός έχει υψηλούς στόχους σίγουρα και του χρόνου, είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, το νταμπλ όσον αφορά τα εγχώρια και από εκεί και πέρα για την Ευρώπη θέλουμε να πάμε ακόμα καλύτερα γιατί φέτος ήταν ένα στραβοπάτημα. Θέλουμε να περάσουμε στο Final-4 της Euroleague και να έχουμε όσο πιο δυνατόν καλύτερη απόδοση μπορούμε και να είμαστε φορμαρισμένες στο σημείο που πρέπει».

Β. Πλευρίτου: «Θα συμφωνήσω και εγώ με τα κορίτσια. Το πρωτάθλημα και το Κύπελλο νομίζω θεωρούνται δεδομένα και από εκεί και έπειτα είναι η Ευρώπη που θέλουμε σαφώς να φτάσουμε στην κορυφή κάτι το οποίο δεν καταφέραμε να κάνουμε φέτος».

Είστε μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού και η φετινή χρονιά ήταν μια από τις καλύτερες στην ιστορία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Τέσσερις ευρωπαϊκοί τελικοί, βόλεϊ ανδρών, βόλεϊ γυναικών, εσείς και το πόλο ανδρών στο Champions League στη Γένοβα. Πόσο σημαντικό είναι για ένα σύλλογο για τη δουλειά που γίνεται να πρωταγωνιστούν τόσα πολλά τμήματα και τι θέλετε να πείτε και εσείς από την πλευρά σας για τη στήριξη του κόσμου και τη βοήθεια που δίνει ώστε, όλη αυτή η προσπάθεια και το εγχείρημα που κάνει ο Ολυμπιακός να στέφετε με επιτυχία και δικαίως θα του απονείμουν τον τίτλο του κορυφαίου πολυαθλητικού συλλόγου στην Ευρώπη.

Μ. Πλευρίτου: «Πραγματικά είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος όπως ανέφερες και εσύ φέτος έχουμε πάει σε πολλούς ευρωπαϊκούς τελικούς, το οποίο είναι κάτι που δεν το έχει κάνει κάποιο άλλο σωματείο. Δείχνει την ποιότητα του συλλόγου Δείχνει το πόσο στηρίζουνε ο πρόεδρός μας και όλα τα μέλη, πόσο τρέχουνε και βοηθάνε πάρα πολύ και είναι δίπλα μας. Μας βοηθάει πάρα πολύ και ο κόσμος που είναι δίπλα μας στους αγώνες με την Κάρτα Φιλάθλου . Για εμάς μας βοηθάει πάρα πολύ».

Ελ. Πλευρίτου: «Θα ξεκινήσω πρώτα για την ομάδα μα, ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε πέντε σερί πρωταθλήματα. Έχουμε πρωταγωνιστήσει και σε έξι ευρωπαϊκούς τελικούς. Αυτό είναι μόνο για το δικό μας άθλημα. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια σε όλα τα αθλήματα του Ολυμπιακού πρωταγωνιστούμε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος στην Ευρώπη όπως είπες και εσύ και σίγουρα η στήριξη του προέδρου της ΠΑΕ του κ. Μαρινάκη, του προέδρου του Ερασιτέχνη του κ. Κουντούρη και όλου του διοικητικού συμβουλίου είναι άψογη και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Πόσω μάλλον για τις Κάρτες Φιλάθλου που θέλω να αναφέρω ότι κάθε χρόνο αυξάνονται όλο και περισσότερο και ότι όλα αυτά τα λεφτά πηγαίνουν στον Ερασιτέχνη τα οποία πηγαίνουν σε τμήματα τα οποία πρωταγωνιστούν σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Τι έχετε να πείτε όταν ακούτε ορισμένα ονόματα... Μιχάλης Κουντούρης;

Β. Πλευρίτου: «Είναι ο άνθρωπος που μας παρέχει ό,τι και αν χρειαστούμε».

Ελ. Πλευρίτου: «Ο άνθρωπος ο οποίος μας στηρίζει σε ό,τι χρειαζόμαστε σαν ομάδα αλλά και σε ατομικό επίπεδο».

Μ. Πλευρίτου: «Ο άνθρωπος που μας λύνει όλα τα προβλήματα».

Χάρης Παυλίδης...

Ελ. Πλευρίτου: «Πολλές φωνές στην πισίνα».

Β. Πλευρίτου: «Ένας πολύ καλός προπονητής».

Μ. Πλευρίτου: «Ένας άνθρωπος που μας έμαθε πάρα πολλά».

Τι έχετε να πείτε για την ομάδα σας, τις συμπαίκτριές σας;

Ελ. Πλευρίτου: «Κοπέλες με τις οποίες έχουμε νοιώσει τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές στην αθλητική μας καριέρα».

Μ. Πλευρίτου: «Η καθημερινότητά μας. Ήμαστε μαζί έξι ώρες».

Β. Πλευρίτου: «Αυτό που είπε και η Ελευθερία. Οι κοπέλες που συμβιώνουμε τα τελευταία χρόνια».

Για τη Θύρα 7...

Ελ. Πλευρίτου: «Εγώ θα έλεγα πάθος».

Β. Πλευρίτου: «Εγώ θα έλεγα κομμάτι της ομάδας μας».

Μ. Πλευρίτου: «Τρόπος ζωής».

Διαβάστε επίσης