Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Όταν μάθαμε πώς θα παίξουμε με την Ρέκο, πιστεύαμε πάρα πολύ στο θρίαμβο»

«Όταν μάθαμε πώς θα παίξουμε με την Ρέκο, πιστεύαμε πάρα πολύ στο θρίαμβο»
Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 - 18:08
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ο Γιόζιπ Πάβιτς πριν από λίγες ημέρες ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, για 4η σεζόν. Ο αρχηγός του Θρύλου μίλησε στην κροατική ιστοσελίδα «slobodnadalmacija.hr». Οι συμπατριώτες ακόμα και τώρα, αρκετές ημέρες μετά την κατάκτηση του LEN Champions League στη Γένοβα τον αποθεώνουν.

Το «χταπόδι» -όπως είναι ένα από τα παρατσούκλια του- σταμάτησε την Προ Ρέκο. Στον τελικό είχε 15 αποκρούσεις κόντρα σε μια ομάδα εξαιρετική, πολύ δυνατή σε ό,τι αφορά την επιθετική της δράση. Ο «Γιόζο» ξεκαθάρισε πώς είναι πολύ χαρούμενος που φορά το ερυθρόλευκο σκουφάκι. Αποκάλυψε πώς οι πολίστες του Ολυμπιακού πίστεψαν ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση της κούπας, όταν έμαθαν ότι στον τελικό θα αντιμετωπίσουν την ιταλική ομάδα. Και στάθηκε πολύ στο οικογενειακό κλίμα που έχει βρει στον Πειραιά και που είναι το... άλφα και το ωμέγα για τις επιτυχίες του Θρύλου. Επιπλέον, εξήγησε πώς τόσο εκείνος όσο και οι Μέντο (σ.σ.: Όμπραντοβιτς) και Άντρο (σ.σ.: Μπούσλιε) συνέβαλαν στην ακόμα καλύτερη αυτοπεποίθηση των παικτών του Ολυμπιακού, που τους οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού στη Γένοβα, υπογράμμισε αρχικά: «Αρχικά ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό που περίμενε 16 χρόνια για έναν ευρωπαϊκό τίτλου. Αυτός είναι και ο λόγος που οι οπαδοί μας ήταν τόσο πολύ περήφανοι! Ο Ολυμπιακός είναι ένας αθλητικός οργανισμός στην Ελλάδα και οι οπαδοί χαίρονται με τις επιτυχίες του πόλο, του βόλεϊ. Είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που εμείς οι τέσσερις (σ.σ.: ο ίδιος, ο Όμπραντοβιτς, ο Μπούσλιε και ο Κόλιανιν) είχαμε συνεισφορά στην πορεία για να φτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης. Κάθε αθλητής, ακόμα και εγώ, θέλει την ατομική αναγνώριση. Θα ήταν ψέματα εάν έλεγα πώς δεν με απασχολεί. Αλλά όπως σε όλη μου την καριέρα, έτσι και τώρα, αυτό που μετράει παραπάνω είναι η επιτυχία της ομάδας. Για να είμαστε ρεαλιστές. Εάν ο Ολυμπιακός δεν είχε κερδίσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης, κανείς από την ομάδα δεν θα αναδεικνύονταν ως ο κορυφαίος αθλητής του τουρνουά».

Η πορεία των «ερυθρολεύκων» στον όμιλο του LEN Champions League ήταν εξαιρετική και όταν έφτασε η ώρα, ήταν έτοιμοι για τη συνάντηση με την Προ Ρέκο... Με τον «Γιόζο» να δηλώνει: «Η Προ Ρέκο έχει πολλούς αστέρες, αλλά δεν έχουν αυτό που χαρακτηρίζει εμάς (σ.σ.: στον Ολυμπιακό)... το ομαδικό παιχνίδι. Γι’ αυτό και δυσκολεύτηκαν στον προημιτελικό με την Μπρέσια, αλλά και στον ημιτελικό κόντρα στην Γιούγκ. Είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα του Ντουμπρόβνικ θα μπορούσε να είχε νικήσει στον ημιτελικό. Γι’ αυτό και έμεινε στο ματς ο Λόντσαρ. Αυτό όμως αποδεικνύει πώς οι αθλητές με ποιότητα δεν εγγυώνται την επιτυχία. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ομάδα να είναι μια καλή παρέα, κάτι που ήμασταν εμείς στον Ολυμπιακό φέτος. Σε όλη τη χρονιά. Επίσης, πρέπει να σταθούμε σε ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο. Στοιχείο που δείχνει την ποιότητα του Ολυμπιακού. Σε κανένα σημείο στο τουρνουά δεν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ».

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τη σεζόν με μόλις μια ήττα στο LEN Champions League. Αυτή από την Γιούγκ, στο ματς στο Ντουμπρόβνικ. Το ίδιο είχε συμβεί και προ διετίας. Αλλά εκείνη η ήττα ήταν επώδυνη, το 2016, γιατί είχε έρθει στον τελικό του Champions League. Με τον MVP της Γένοβας να σχολιάζει: «Εκείνη η σεζόν, πρακτικά, ήταν μια... αντιγραφή της φετινής. Εκτός από την ήττα από την Γιούγκ, συνολικά παίξαμε εξαιρετικά μέσα στη χρονιά. Σταθεροί, χωρίς σκαμπανεβάσματα. Δεν φοβάμαι την Γιούγκ, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πώς είναι καλύτερη ομάδα από την Προ Ρέκο. Με περισσότερο οργανωμένο παιχνίδι, με παιχνίδι που έχει αρχή και... τέλος. Όταν μάθαμε πώς θα παίξουμε με τη Ρέκο, πιστεύαμε πάρα πολύ στο θρίαμβο».

Για την κροατική «παροικία» στον Πειραιά, που έδωσαν ό,τι έλειπε από τον Ολυμπιακό τα προηγούμενα χρόνια, ο «Γιόζο» επισήμανε: «Ο Μπέντο, ο Μπούσλιε και εγώ είχαμε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο με την εθνική Κροατίας. Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, αλλά του έλειπε ένα πραγματικά μεγάλο αποτέλεσμα στην Ευρώπη! Χωρίς να λέμε κάτι που δεν ισχύει, βοηθήσαμε για να μεγαλώσει η αυτοπεποίθηση των Ελλήνων παικτών, η πίστη για την επιτυχία. Ο Μπούσλιε και ο Μέντο με βοήθησαν πολύ για να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή συνεργασία, μεταξύ όλων των παικτών, μέσα στην ομάδα».

Για τη ζωή στην Ελλάδα και την παρουσία του στον Θρύλο, το «χταπόδι» ανέφερε: «Ήμουν πεπεισμένος ότι ο Κομαντίνα, ο Ντόγκας και ο Βράνιες που έπαιξαν στην Ελλάδα παλαιότερα, ήταν υπερβολικοί σε ό,τι αφορά τα καλά λόγια για την Ελλάδα. Μέχρι που ήρθα στην Αθήνα. Αυτή η πόλη είναι ένα θαύμα! Και είναι ακόμα πιο εύκολο όταν γνωρίζεις πώς η ομάδα σου είναι άριστα οργανωμένη. Μπορεί να μην υπάρχουν συμβόλαιο του επιπέδου της Ρέκο ή των ουγγρικών ομάδων. Αλλά στον Ολυμπιακό ό,τι λέγεται, είναι αυτό που ισχύει! Δεν αισθάνομαι καθόλου ξένος στην Ελλάδα. Έχω φανταστικούς συμπαίκτες, φίλους στην πισίνα και έξω από αυτή».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε αναφορά στον Θοδωρή Βλάχο, με τον οποίο έχει εξαιρετική σχέση. Αυτό που του λείπει στην Ελλάδα δεν είναι άλλο από την οικογένειά του. Υπογραμμίζοντας πώς «είναι το μόνο μειονέκτημα όταν παίζεις και ζεις στην Ελλάδα. Ευτυχώς, ο Θεόδωρος Βλάχος είναι εξαιρετικός άνθρωπος και κορυφαίος προπονητής που -από καιρό σε καιρό- με αφήνει να πάω στο Ζάγκρεμπ. Δεν αγωνίζομαι σε εύκολα ματς του πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα, να βλέπω συχνά την οικογένειά μου».

Διαβάστε επίσης

MVP η Ασημάκη

MVP η Ασημάκη

Πολυτιμότερη παίκτρια αναδείχθηκε η αρχηγός της Εθνικής ομάδας στο τουρνουά προετοιμασίας του Πορτουγκαλέτε.