Ντουντούκα
Φύγαμε για τα αστέρια!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Μπορούμε κάτι καλό και στο Παγκόσμιο»

«Μπορούμε κάτι καλό και στο Παγκόσμιο»
Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 - 21:53
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ισπανία κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα πόλο Γυναικών, αφού ηττήθηκε (6-4) από την Ολλανδία στον τελικό.

Το gavros.gr μίλησε με την πολίστρια του Ολυμπιακού, Ελευθερία Πλευρίτου, που βρίσκεται στη Βαρκελώνη, για τον τελικό, για τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα με τις φονικές πυρκαγιές, για τον «κορμό» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 στη Γκουανζού.

Περιμένατε να είναι αυτή η πορεία σας πριν την έναρξη της διοργάνωσης;

«Γενικά ήμαστε μια νεανική ομάδα, έχουμε τρομερό ταλέντο και μετά την κατάκτηση του Europa Cup, καταλάβαμε ότι μπορούσαμε να πάμε πολύ ψηλά. Όταν ξεκίνησε η διοργάνωση δεν σκεφτόμασταν ότι θα είμαστε στον τελικό. Κάναμε κάποια πολύ καλά παιχνίδια στον όμιλο και στην οκτάδα παίξαμε κόντρα στη Ρωσία, μια πολύ δυνατή ομάδα με εμπειρία και διακρίσεις! Παίξαμε καλά, κερδίσαμε στα πέναλτι, αλλά το πιο δύσκολο παιχνίδι ήταν με την Ισπανία, τη διοργανώτρια. Η Ισπανία ήταν το φαβορί, μιας και είχε και τον κόσμο της μαζί, αλλά τα καταφέραμε και βρεθήκαμε στον τελικό».

Τι πήγε λάθος και δεν ήρθε το χρυσό μετάλλιο;

«Ο τελικός δεν ήταν η μέρα μας, δυστυχώς! Η ομάδα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα και το ξέρουμε και αυτό. Και αυτό είναι που μας φέρνει μια μικρή πίκρα! Βέβαια, δεν παύει να είναι μια μεγάλη διάκριση. Νιώθουμε πολύ υπερήφανες που ήμαστε μέλος αυτής της ομάδας και της επιτυχίας».

Μετά το Europa Cup, φτάσατε πάλι στα μετάλλια. Μήπως αυτό δείχνει και τη δυναμική αυτής της ομάδας;

«Μετά την κατάκτηση του Europa Cup, νομίζω ότι πιστέψαμε παραπάνω ότι αυτή η ομάδα έχει τρομερές δυνατότητες! Και για αυτό τον λόγο μπήκαμε και τόσο δυνατά στο Ευρωπαϊκό. Γιατί δεν κρίνεται από την εμφάνιση μιας ημέρας, αλλά από τις συνεχόμενες καλές εμφανίσεις που είχαμε. Σίγουρα, είμαστε 100% υπερήφανες, αλλά δυστυχώς μας μένει μια πικρία για τη δεύτερη θέση».

Πως νιώσατε όταν μάθατε τι συνέβαινε στην Αττική τις τελευταίες ημέρες με τις πυρκαγιές;

«Όταν το μάθαμε τη Δευτέρα, μείναμε όλες άναυδες! Δεν το περιμέναμε ποτέ να γίνει σε τόσο μεγάλη κλίμακα, τόσο μεγάλη ζημιά. Τόσοι νεκροί. Το μυαλό μας ήταν πίσω στην Ελλάδα, γιατί ξέραμε ότι οι άνθρωποι μας, οι γνωστοί μας, αλλά και άγνωστοι υπέφεραν από απώλειες και τραυματισμούς! Ωστόσο παίρναμε και δύναμη, γιατί μας έστελνε ο κόσμος μηνύματα και μας έλεγε να είμαστε δυνατές και να παλέψουμε πιο πολύ. Μετά τη νίκη κόντρα στην Ισπανία, είχαμε το μυαλό μας πίσω στην Ελλάδα και αυτό, μας βοήθησε να κερδίσουμε σχετικά εύκολα. Για αυτό το λόγω το αφιερώσαμε στους ανθρώπους που υποφέρουν στην Ελλάδα».

Πόσο βοηθάει ο κορμός του Ολυμπιακού στην Εθνική;

«Είμαστε οι οκτώ από τις δεκατρείς, ξέρουμε η μία την άλλη. Είμαστε όλο το χρόνο μαζί. Από θέμα συνεργασίας βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα, αλλά πρέπει να το πω, ότι δεν είμαστε χωρισμένες σε ομάδες, απλά βγαίνει μια έξτρα ώθηση, η οποία βοηθάει ακόμα περισσότερο την ομάδα».

Να περιμένουμε κάτι ανάλογο και στο Παγκόσμιο;

«Έχουμε αρκετό καιρό ακόμα μέχρι τότε. Σίγουρα όμως, το βλέπουμε σαν μελλοντικό στόχο. Πάμε βήμα-βήμα, όπως κάναμε και σε αυτή τη διοργάνωση και παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε πολύ μέλλον και με πολύ δουλειά, μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Μακάρι να έρθει».

Διαβάστε επίσης