Ντουντούκα
Δεν καταλαβαίνουμε από προπαγάνδα εμείς! Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Να φέρουμε και πάλι την Ελλάδα μας ψηλά»

«Να φέρουμε και πάλι την Ελλάδα μας ψηλά»
Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018 - 08:56

Στο ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα πόλο Γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ισπανία, αναφέρθηκε η Αλεξάνδρα Ασημάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Η φουνταριστή του Ολυμπιακού μίλησε στην «Βραδινή της Κυριακής» και τόνισε, ότι όλοι στην ομάδα ήθελαν το χρυσό μετάλλιο για τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην συμπαράσταση των ξένων αποστολών κατά τη διάρκεια των αγώνων για την τραγωδία από τις πυρκαγιές!

«Το ασημένιο μετάλλιο είναι για εμάς η επιστροφή στην ελίτ, μία μεγάλη επιτυχία. Αφήσαμε πίσω τα πέτρινα χρόνια μετά το 2012, όπως μου άρεσε να τα λέω, στη διάρκεια των οποίων απείχαμε όχι μόνο από τελικούς αλλά δεν περνούσαμε καν ούτε στην 4αδα. Μας γεμίζει με πίκρα βέβαια γιατί θέλαμε πολύ το χρυσό και πραγματικά αυτή τη φορά περισσότερο από κάθε άλλη, γιατί το διάστημα που απουσιάζαμε και όλα αυτά που συνέβαιναν στην Ελλάδα μας γέμισαν όλους θλίψη.

Είναι ημέρες που η χώρα πενθεί και όταν εμείς κερδίζαμε η χαρά ήταν μετριασμένη. Για εμάς βέβαια τα γεγονότα αποτέλεσαν ωστόσο κινητήριο δύναμη και θέλαμε πολύ τη νίκη για όλους εκείνους τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα και για να δώσουμε κουράγιο σε εκείνους που έχασαν δικό τους άνθρωπο, την περιουσία τους, τα πάντα. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να απαλύνει τη θλίψη, αλλά εμείς οι Έλληνες αθλητές θέλαμε με το δικό μας τρόπο να κάνουμε τους Έλληνες να νιώσουν ψυχική ανάταση.

Γι αυτό θέλαμε πολύ το χρυσό. Επίσης ήταν πολύ συγκινητική η ανταπόκριση των ξένων, των διοργανωτών αλλά και των μελών των άλλων αποστολών που μας έδειχναν το ενδιαφέρον τους για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Αυτή η πλευρά των ανθρώπων μέσω και του αθλητισμού έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μας έδιναν μία αγκαλιά.

Πάμε στα αγωνιστικά. Υπόσχομαι πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Ξέρουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες και οι υποδομές μας εάν συγκριθούν με εκείνες του εξωτερικού και μάλιστα ομάδων που νικήσαμε, της Ισπανίας, της Ρωσίας, της Ιταλίας και της Ολλανδίας, είναι πολλά χρόνια πίσω. Είναι τόσο αξιοπερίεργο ωστόσο ότι η Ελληνική υδατοσφαίριση καταφέρνει πάντα να φτάνει ψηλά. Είναι η ύψιστη τιμή να εκπροσωπείς άλλωστε τη χώρα σου και να φοράς το Εθνόσημο.

Το νιώθουμε, το ξέρουμε. Θέλαμε να ακούσουμε τον ύμνο μας σε όλη την Ευρώπη. Δεν καταφέραμε να το κάνουμε τώρα αλλά δίνω υπόσχεση για το μέλλον ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακόμη πιο δυνατά, για να φέρουμε την Ελλάδα μας πάλι ψηλά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Δύο αλλαγές στις Wild Cards!

Δύο αλλαγές στις Wild Cards!

Ερυθρός Αστέρας και Μλάντοστ Ζάγκρεμπ εξασφάλισαν συμμετοχή στη φάση των ομίλων του LEN Champions League.