Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Γύρισα στο σπίτι μου...» (vid)

«Γύρισα στο σπίτι μου...» (vid)
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 - 09:19
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το όνομα Δουρέκας είναι συνυφασμένο με τον Ολυμπιακό. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα ο Κούλης Δουρέκας επί σειρά ετών στην ομάδα. Παλαιότερα, στις Ακαδημίες, οι ανιψιές του Μαντώ και Σταυρούλα. Με την τελευταία, πλέον, να γυρίζει στο σύλλογο που έκανε τα πρώτα της βήματα για να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Χάρη Παυλίδη, φορώντας το σκουφάκι με τον δαφνοστεφανωμένο Έφηβο.

Η νεαρή τερματοφύλακα που κατέκτησε τίτλους με τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, τώρα έχει ως στόχο να κάνει κάτι ανάλογο με τη μεγάλη ομάδα. Λίγο μετά την ανακοίνωση της επανόδου του στις «ερυθρόλευκες», παραχώρησε στο gavros.gr την πρώτη της συνέντευξη. Εξήγησε πώς γύρισε σπίτι της, μίλησε για τα όνειρά της και έκανε αναφορά στον κόσμο του Ολυμπιακού, τον οποίο θέλουν να κάνουν –εκείνη και οι συμπαίκτριές της- περήφανο ξανά.

Μετά από μερικά χρόνια απουσίας επιστρέφεις στον Ολυμπιακό. Έχεις περάσει μικρή από την ομάδα. Ποια ήταν η πρώτη σκέψη όταν σου είπαν ότι γυρίζεις στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας;

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν πώς γυρίζω σπίτι μου. Αυτό σκέφτηκα. Αφού έχω μεγαλώσει στον Ολυμπιακό. Έλλειψα για μερικά χρόνια και τώρα ξαναγύρισα. Νιώθω σαν να γύρισα σπίτι μου».

Ποια ήταν τα συναισθήματά σου όταν σου έκαναν την πρόταση για να γυρίσει στον Ολυμπιακό;

«Στην αρχή χάρηκα που ο Ολυμπιακός μου έκανε αυτή την πρόταση. Και μετά αγχώθηκα που ο Ολυμπιακός μου έκανε αυτή την πρόταση! Αγχώθηκα επειδή είναι άλλο να πηγαίνεις στον Ολυμπιακό κι άλλο να πηγαίνεις σε μια άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη η ευθύνη».

Εσύ βεβαίως ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός! Ξεκίνησες από τις Ακαδημίες, εκεί έκανες τα πρώτα σου βήματα, μεγάλωσες και τώρα γυρίζεις για την πρώτη ομάδα. Η έννοια Ολυμπιακός σου είναι γνωστή. Ξέρεις τι σημαίνει… Είναι ένα συν για εσένα στην επιστροφή σου;

«Σίγουρα είναι θετικό παρόλο που δεν έχει καμία σχέση η Ακαδημία με την πρώτη ομάδα. Αλλά έχω μάθει την νοοτροπία του Ολυμπιακού. Έχω μάθει πειθαρχία, έχω πάρει τις αρχές, έχω δουλέψει σκληρά και όλα αυτά βοηθούν για να πας στην πρώτη ομάδα. Ο Ολυμπιακός προπονεί τα παιδιά του στην Ακαδημία για να πάνε στη συνέχεια στην πρώτη ομάδα και να έχουν ό,τι εφόδια χρειάζονται».

Όλη αυτή η διαδικασία μέσα από την Ακαδημία γεννάει πρωταθλητές. Ο Ολυμπιακός σε όλα τα αθλήματα, είτε αφορά γυναίκες είτε άνδρες, βγάζει πρωταθλητές και πρωταθλήτριες. Αυτά που έμαθες είναι τα εφόδια προκειμένου να είσαι μια έτοιμη πρωταθλήτρια;

«Ναι. Η Ακαδημία του Ολυμπιακού με βοήθησε πάρα πολύ. Όντως γεννάει πρωταθλητές. Οι προπονητές μου και γενικά η Ακαδημία ήταν ο λόγος που εγώ προχώρησα, που πρωταγωνίστησα στην Α1 και που τώρα ξαναγύρισα στον Ολυμπιακό!»

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα παίξεις μαζί με μερικές από τις νέες σου συμπαίκτριες. Έχετε αγωνιστεί μαζί, έχετε ζήσει πολλά. Αυτό είναι θετικό στοιχείο ώστε να προσαρμοστείς πολύ εύκολα γιατί όπως είπες και εσύ, επέστρεψες σπίτι σου αν και για μερικά χρόνια ήσουν μακριά…

«Όλα αυτά τα χρόνια, όταν ήμουν μακριά, είχα σχέσεις μαζί τους. Στις εθνικές ομάδες, ακόμα και έξω από την πισίνα. Ακόμα και την πρώτη ημέρα που πήγα στην προπόνηση ήταν όλα πολύ οικεία. Μου φάνηκαν όλα πολύ ωραία. Μερικά κορίτσια τα ξέρω δέκα χρόνια. Είναι εντελώς διαφορετικό να βρεθείς σε μια ομάδα που ξέρεις κόσμο από μια που δεν ξέρεις κανέναν και τίποτα».

Ποια είναι η πρώτη διαφορά που κατάλαβες την πρώτη ημέρα της νέας σελίδας της καριέρα σου, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στην Ακαδημία; Μήπως είναι η διαφορετική νοοτροπία παντού; Είσαι μέλος του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου στον κόσμο, που έχει μια άλλη φιλοσοφία σε όλα τα επίπεδα;

«Ο Ολυμπιακός από ό,τι έχω καταλάβει δεν είναι μια απλή ομάδα. Είναι ένας ολόκληρος οργανισμός που έχει πολλά γρανάζια που λειτουργούν προκειμένου να δουλεύει η μηχανή. Και εμείς είμαστε ένα από αυτά. Η πρώτη μέρα που πήγα στα γραφεία όλοι με αντιμετώπισαν σαν επαγγελματία. Έδωσα τη συνέντευξή μου, υπέγραψα τα χαρτιά μου και ήταν πάρα πολύ πρωτόγνωρο για μένα. Μετά τα γραφεία υπήρξε μια αναγνωσιμότητα από τον κόσμο του Ολυμπιακού την οποία δεν είχα ζήσει ποτέ πριν».

Βεβαίως η οικογένειά σου είναι συνυφασμένη με τον Ολυμπιακό. Πολλά συγγενικά σου πρόσωπα είναι μέλη αυτής της οικογένειας. Σίγουρα, πάντως, σου εξέπληξε αυτή η άμεση μεγάλη αναγνωσιμότητα. Και κατάλαβες ήδη ότι είναι διαφορετικό να φοράς αυτή τη φανέλα.

«Είναι βαρύ αυτό το έμβλημα. Είναι βαρύ αυτό το όνομα και ελπίζω να τους κάνω όλους υπερήφανους. Όλους αυτούς που με επέλεξαν, όλη την οικογένειά μου».

Για κάποιους αθλητές ή αθλήτριες είναι όνειρο να αγωνιστούν στον Ολυμπιακό. Εσύ το έχεις βιώσει και στην Ακαδημία. Τώρα που είσαι στην πρώτη ομάδα τι όνειρα έχεις;

«Τα όνειρά μου είναι να ανταπεξέλθω στην προπόνηση του Ολυμπιακού και να γίνω εγώ καλύτερη. Για να ανταπεξέλθω στο αγωνιστικό κομμάτι. Να λειτουργήσω καλά στον αγώνα και να είμαι εγώ ευχαριστημένη για αυτό που θα έχω κάνει».

Φαντάζομαι όμως μέσα στο μυαλό σου υπάρχουν και οι εικόνες του μέλλοντος να φοράς ένα μετάλλιο, να σηκώνεις μια κούπα. Το έχεις κάνει αυτό με την Ακαδημία, το έχεις φανταστεί να το κάνεις και με την πρώτη ομάδα;

«Ναι το έχω κάνει. Έχω καιρό, είναι η αλήθεια, να κατακτήσω έναν τίτλο και μου έχει περάσει σαν σκέψη από το μυαλό. Να σηκώσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο ακόμα και το Ευρωπαϊκό. Είναι ένα όνειρο που μπορείς να το φανταστείς και σίγουρα μπορεί να γίνει πραγματικότητα».

Είναι όμως κίνητρο να έχεις αυτές τις εικόνες στο μυαλό σου;

«Νομίζω ότι όλες οι κοπέλες στην ομάδα γι’ αυτό δουλεύουμε. Δεν υπάρχει άλλο κίνητρο. Μόνο να σηκώσεις το κύπελλο, το πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό. Για αυτό δουλεύει όλος ο Ολυμπιακός και αυτό θέλει όλος ο Ολυμπιακός. Να είναι πρώτος».

Για όλους τους αθλητές ο κόσμος, όταν είναι δίπλα τους, τους δίνει ώθηση, τους στηρίζει. Ο κόσμος του Ολυμπιακού για εσάς στο πόλο είναι κάτι περισσότερο από παίκτης παραπάνω. Έχεις μέσα στο μυαλό σου την εικόνα… να πέφτεις στην πισίνα για έναν αγώνα, να υπάρχει γεμάτο κολυμβητήριο και ο κόσμος να φωνάζει συνθήματα για την ομάδα, ακόμα και το όνομά σου! Έχει περάσει αυτό σαν εικόνα στο μυαλό σου, γιατί δεν είναι τόσο απλό.

«Όχι δεν είναι καθόλου απλό και έχω ζήσει τον κόσμο του Ολυμπιακού, παρόλο που δεν αγωνιζόμουν στον Ολυμπιακό. Το έχω δει να συμβαίνει. Έχω δει τα κορίτσια μέσα στην πισίνα πόσο τις ανεβάζει όλο αυτό. Παίρνουν παλμό από τα συνθήματα και αποδίδουν καλύτερα γιατί τους δίνει ρυθμό, κίνητρο. Θέλουν να κάνουν τους οπαδούς μας περήφανους και χαρούμενους».

Οπότε τι θα ήθελες να πεις, μέσα από την πρώτη σου συνέντευξη ως παίκτρια του Ολυμπιακού, στον κόσμο για τη νέα χρονιά που έρχεται. Φαντάζομαι πώς στην πρώτη κουβέντα που κάνατε με τον Χάρη Παυλίδη, είπατε πώς στόχος είναι και τα τρία τρόπαια.

«Ναι. Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι συνεχίστε να μας στηρίζετε και θα σας κάνουμε περήφανους».

Διαβάστε επίσης