Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τη «βούλιαξε»!

Τη «βούλιαξε»!
Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018 - 17:08
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Αυτή η νίκη έδειξε ένα πράγμα. Πώς οι «ερυθρόλευκες» παιχνίδι με το παιχνίδι θα είναι όλο και καλύτερες. Οι κοπέλες του Ολυμπιακού νίκησαν 8-7 τον ΝΟΒ, στο πρώτο τους φετινό ματς στο Παπαστράτειο, αν και το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Με την Ασημάκη να σκοράρει το «χρυσό» γκολ, 2.8'' για το φινάλε της αναμέτρησης. Και με κόντρα διαιτησία, καθώς οι δύο ρέφερι υπέπεσαν σε πολλά λάθη, ειδικά εις βάρος του Ολυμπιακού. Αλλά η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα και οι τίτλοι κρίνονται στα πλέι οφ. Εκεί που ο Ολυμπιακός θα είναι όπως πρέπει, γιατί ακόμα δεν έχει φτάσει στο πικ, όσον αφορά στην απόδοση των αθλητριών του.

Νευρικότητα και κακός παραπάνω

Οι κοπέλες του Ολυμπιακού είχαν μεγάλο άγχος. Αυτό ήταν φανερό. Σε πολλές φάσεις επεδίωξαν να κάνουν το κάτι… παραπάνω, αλλά δεν έγινε σωστό. Ειδικά στον παίκτη παραπάνω. Ναι μεν σκόραραν με αυτό τον τρόπο, αλλά έχασαν και πολλές ευκαιρίες. Την ώρα που οι φιλοξενούμενες έδειχναν μεγαλύτερη συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα. Κι αυτό ήταν που έκρινε το αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΝΟΒ να προηγείται 5-3 στο Παπαστράτειο. Με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου στο δοκάρι και ξανά δοκάρι μετά το «ριμπάουντ» που πήρε, 5:19 για το δεύτερο οκτάλεπτο.

Αντεπίθεση με σούπερ άμυνα και… buzzer beater

Στο τρίτο οκτάλεπτο είδαμε τον Ολυμπιακό που όλοι ξέρουμε. Με σούπερ άμυνα, δεν επέτρεψε στη Βουλιαγμένη να σκοράρει. Την κράτησε στο μηδέν. Και πήρε δύο γκολ, από σωστές επιθέσεις. Θα ήταν παραπάνω εάν δεν υπήρχε νευρικότητα. Ένα ακόμα χαμένο πέναλτι από την Έγκενς, 3:16 για το τρίτο, το οποίο απέκρουσε η Τζόνσον! Η άμυνα, όμως, έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση και για το come back του Ολυμπιακού. Το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν συναρπαστικό. Οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν πρώτη φορά με την Έγκενς με 6-5 στο ξεκίνημα, ο ΝΟΒ ισοφάρισε, νέο προσπέρασμα με την Ελευθερία Πλευρίτου, ξανά το ματς στα ίσα (7-7), 1:04 για το τέλος, καλή άμυνα και το «χρυσό» γκολ της Ασημάκη, στο παίκτη παραπάνω, 2,8 δευτερόλεπτα για το τέλος που έδωσε στον Ολυμπιακό μια μεγάλη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 2-0, 3-2.

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μ. Πλευρίτου (π/π, 6:52), 1-1 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 3:35), 1-2 Ειρ. Νίνου (π/π, 2:37)

2ο οκτάλεπτο: 2-2 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστό, 6:34), 2-3 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 6:16), 2-4 Πάτρα (π/π, 4:34), 3-4 Τσουκαλά (π/π, 3:13), 3-5 Χυδηριώτη (π/π, 2:38)

3ο οκτάλεπτο: 4-5 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστό, 6:09), 5-5 Έγκενς (π/π, 2:12)

4ο οκτάλεπτο: 6-5 Έγκενς (φουνταριστό, 7:44), 6-6 Ελληνιάδη (π/π, 4:28), 7-6 Ελ. Πλευρίτου (κόντρα, 3:28), 7-7 Ξενάκη (φουνταριστό, 1:04), 8-7 Ασημάκη (π/π, 0:02)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χρ. Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Έγκενς 2, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου 1, Μπάκλινγκ, Μ. Πλευρίτου, Τσουκαλά 1, Μυρικοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου, Ελ. Φουντωτού.

ΝΟΒ: Τζόνσον, Π. Νίνου, Χυδηριώτη 3, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 1, Ειρ. Νίνου 1, Πάτρα 1, Κοκκινάκη, Β. Διαμαντοπούλου, Ιωαννίδη, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Μουστακαρία, Γκίλλα.

Διαβάστε επίσης

«Το σημαντικό ότι πήραμε τη νίκη»

«Το σημαντικό ότι πήραμε τη νίκη»

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού κρατάει τη νίκη, η οποία θα δώσει και ψυχολογία ενόψει της συνέχειας, όπως τόνισε και η Αλεξάνδρα Ασημάκη.