Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στον Πειραιά θα ήταν σίγουρα νικητής!

Στον Πειραιά θα ήταν σίγουρα νικητής!
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 - 23:31
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Ένας ακόμα τελικός στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό, στην έδρα του αντιπάλου του. Με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να μην έχουν την δυνατότητα να «φιλοξενήσουν» εκείνοι τον τελικό στον Πειραιά, στο Παπαστράτειο. Δεν μπορούσαν να διοργανώσουν το ματς στην έδρα του, διότι όταν ορίστηκε ο αγώνας, δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης που έγινε και έτσι η LEN το έδωσε στη Φερεντσβάρος, με τον τελικό να γίνεται στη Βουδαπέστη.

Παρόλα αυτά, στην έδρα του αντιπάλου, ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλο ματς. Και έχασε τον τίτλο στη... ρώσικη ρουλέτα. Στη διαδικασία των πέναλτι με τα δοκάρια στις εκτελέσεις του Όμπραντοβιτς και του Φουντούλη να αποδεικνύονται καθοριστικά. Μην ξεχνάμε κι εκείνο του Μυλωνάκη στην τελευταία «ερυθρόλευκη» επίθεση στο αποψινό Σούπερ Καπ.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ είχε γίνει στον Πειραιά; Εντελώς διαφορετικά. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην σηκώσει ο Ολυμπιακός κι αυτή την κούπα που θα ήταν η 5η μέσα στο 2018, μετά το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας, το Τσάμπιονς Λιγκ της LEN και το ελληνικό Σούπερ Καπ!

Ακόμα και μέσα στη Βουδαπέστη ο Ολυμπιακός ήταν πολύ δυνατός και, όπως αναφέραμε και παραπάνω, άτυχος. Τα δοκάρια του στέρησαν την ευκαιρία να αναδειχθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία του υπέρ-Πρωταθλητής Ευρώπης...

Αλλά δεν αλλάζει αυτό την ιστορία!. Η ομάδα αυτή είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, παιχνίδι με το παιχνίδι ανεβάζει... στροφές και τώρα στοχεύει στον επόμενό της στόχο. Το Φάιναλ 8 στο Ανόβερο, την υπεράσπιση του τίτλου και την παραμονή στην κορυφή!

Διαβάστε επίσης

Άτυχος στη «ρώσικη ρουλέτα»

Άτυχος στη «ρώσικη ρουλέτα»

Ο Ολυμπιακός στην έδρα της Φερεντσβάρος έφτασε τον τελικό στα πέναλτι αλλά τα δύο δοκάρια του Όμπραντοβιτς και του Φοντούλη του στέρησαν το τρόπαιο με το ματς να τελειώνει με 11-9.