Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Δεν μπορώ να το διανοηθώ! Στις κερκίδες ήταν μανάδες, πατεράδες, αδέλφια, κοριτσάκια, αγοράκια...»

«Δεν μπορώ να το διανοηθώ! Στις κερκίδες ήταν μανάδες, πατεράδες, αδέλφια, κοριτσάκια, αγοράκια...»
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019 - 00:44
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Ένα από τα θύματα της άνανδρης επίθεσης που έγινε στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο στον αγώνα του πόλο Γυναικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Γλυφάδα ήταν ο Γιάννης Αλαμπασύνης. Ο Γιάννης δεν χάνει παιχνίδι του Ολυμπιακού παρά τις κινητικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Αλλά κι ένας Μαχητής της ζωής!

Αυτό, όμως, δεν ήταν ικανό να σταματήσει τους 30 κουκουλοφόρους που πήγαν στο Κολυμβητήριο του Πειραιά να χτυπήσουν ακόμα κι εκείνον! Τα λόγια περιττεύουν και η λέξη άνανδροι είναι το ελάχιστο για να περιγράψει κανείς τη συμπεριφορά που επέδειξαν όσοι έκαναν την εγκληματική αυτή επίθεση σε γυναικόπαιδα, ηλικιωμένους ανθρώπους και ΑμεΑ!

Την ώρα που έγινε το «ντου» των κουκουλοφόρων αποχωρούσε από το κολυμβητήριο του Πειραιά για να πάει στο Ρέντη. Ζει και αναπνέει για τον Ολυμπιακό. Πάει σε όλα τα ματς, εάν το πρόγραμμα του το επιτρέπει. Το Σάββατο πήγε πρώτα στο πόλο Γυναικών και μετά θα πήγαινε και στο χάντμπολ Ανδρών. Ο πατέρας του, ο κ. Δημήτρης, ήταν εκεί μαζί του, όπως πάντα. Έκανε ό,τι μπορούσε για να τον προστατέψει. Μαζί στα γήπεδα της Ελλάδας, της Ευρώπης, παντού. Όπου μπορούν να βρίσκονται. Αμφότεροι μίλησαν στο gavros.gr για όσα έζησαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Παπαστράτειο.

Ο Γιάννης φοβήθηκε αρκετά. Τρόμαξε!. Αλλά ακόμα και μετά από αυτή την ιστορία, αυτή την εγκληματική επίθεση, μια φράση έχει στο μυαλό. Ένα πράγμα λέει... «Από αυτό γίναμε πιο δυνατοί. Γιατί είμαστε πάντα δίπλα στον Ολυμπιακό». Με τον ίδιο να μας εξηγεί: «Ήταν σοκαριστικό. Ήταν τρομακτικό, δεν το περίμενα. Ξαφνιάστηκα πολύ. Πηγαίναμε στο χάντμπολ και ξαφνικά είδα την πόρτα να ανοίγει. Είδα κάτι άτομα με κουκούλες και full face να μπαίνουν μέσα, να βρίζουν και τρέχαμε να γλιτώσουμε. Εκεί δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Εγώ και ο πατέρας μου τρέχαμε να γλιτώσουμε. Ο πατέρας μου προσπαθούσε να με προστατεύσει και αυτός όσο μπορούσε. Φάγαμε κάποια χτυπήματα από κάτι ασυνείδητους που ήταν εκεί πέρα. Κάτι άτομα δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω και φύγανε. Ήταν τρομακτικό».

Με τον πατέρα του Γιάννη, τον κ. Δημήτρη, να παίρνει το λόγο και να μας περιγράφει εκείνες τις στιγμές: «Ήταν φοβερό. Να μην το ζήσει άνθρωπος αυτό... Την ώρα που φεύγαμε και κρατούσα το παιδί και προσπαθούσα έτσι με την πλάτη μου έτσι να τον προστατεύσω και βαράγανε ασύστολα, φωνάζω μην χτυπήσετε το παιδί ρε. Αλλά δεν καταλαβαίνανε τίποτα. Όπως μπήκαν μέσα, φάγαμε κάτι ροπαλιές. Τρελάθηκα. Μέσα δεν υπήρχαν οπαδοί του Ολυμπιακού. Διάβασα μια ανακοίνωση της ΚΟΕ που ανέφερε ότι έγινε αντεκδίκηση. Αντεκδίκηση με ποιους; Με το παιδί το δικό μου; Που είναι ΑμεΑ! Αντεκδίκηση που; Να σπάσουνε αμάξια με κάρτες των ΑμεΑ απέξω;

Δηλαδή αυτά τα πράγματα είναι πρωτοφανή. Δεν τα έχω δει. Δηλαδή τρελάθηκα. Όταν λέω τρελάθηκα, τρελάθηκα. Σε γυναικείο πόλο καταλαβαίνεις.

Ήταν παιδάκια, ήταν γονείς και από την Γλυφάδα. Ήταν μανάδες, πατεράδες, αδέλφια, κοριτσάκια, αγοράκια. Τίποτα και δύο τρεις μεγάλοι άνθρωποι . Δηλαδή είναι τρελό αυτό το πράγμα που έγινε. Δεν μπορώ να το διανοηθώ. Να μην το ξαναζήσει άνθρωπος. Κανένας. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Εγώ όσο μπορώ θα τον πηγαίνω τον Γιαννάρα όπου θέλει».

Με τον Γιάννη να σχολιάζει στο φινάλε: «Προχωράμε παρακάτω και είμαστε δυνατότεροι. Πάντα Θρύλος».

Διαβάστε επίσης

Όλοι δίπλα στα κορίτσια

Όλοι δίπλα στα κορίτσια

Σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού είναι κοντά στην ομάδα πόλο των Γυναικών η οποία υπέστη ένα τρομερό σοκ από τα γεγονότα του Σαββάτου.

Καλά τα νέα για την υγεία τους

Καλά τα νέα για την υγεία τους

Η κατάσταση των δύο φιλάθλων που τραυματίστηκαν το Σάββατο στο Παπαστράτειο, στην άνανδρη επίθεση των 30 αλητών, εξελίσσεται ομαλά.