Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δικό του και αυτό!

Δικό του και αυτό!
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 - 20:38
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Δεν σταματά να κατακτά κούπες. Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, επικράτησε με 7-5 της Βουλιαγμένης στον πέμπτο και τελευταίο τελικό της Α1 πόλο, και με 3-2 νίκες κατάκτησε το 6ο διαδοχικό και 10ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Κατάθεση ψυχής από τις «ερυθρόλευκες» που αν και βρέθηκαν πίσω με 2-1, έκαναν ολική ανατροπή και πανηγύρισαν έναν ακόμα τίτλο.

Κατάμεστο το Παπαστράτειο από ΓΑΥΡΟΥΣ, πανηγύρισαν έξαλλα άλλη μια κούπα. Μαζί και ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν μπει πολύ νευρικά, θέλοντας η κάθε μια να επιβάλλει το ρυθμό της. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με την Τσουκαλά να βρίσκει την Ασημάκη και τη φουνταριστή του Θρύλου να κάνει το 1-0. Η Βουλιαγμένη απάντησε άμεσα, με σουτ της Χαραλαμπίδη από την περιφέρεια για το 1-1. Όμως η νευρικότητα των παικτριών του Χάρη Παυλίδη συνεχίστηκε και έτσι το σκορ στο τέλος του οκταλέπτου έμεινε στο 1-1. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε 0/5 στον παίκτη παραπάνω στην πρώτη περίοδο.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με την Βουλιαγμένη να παίρνει το προβάδισμα χάρη σε τέρμα της Χυδηριώτη από την περιφέρεια (1-2), με τον Ολυμπιακό όμως να απαντάει γρήγορα με ένα 2-0 σερί για το 3-2 με τα τέρματα των Τσουκαλά και Μαργαρίτας Πλευρίτου. Τα λάθη συνεχίστηκαν και από τις δύο ομάδες, με τη Βουλιαγμένη να ισοφαρίζει με την Διαμαντοπούλου από την περιφέρεια για το 3-3 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Χάρη Παυλίδη μπήκε αρκετά δυνατά. Χάρη σε τέρμα της Μπάκλινγκ προηγήθηκε με 4-3, με την Ράνεϊ όμως να ισοφαρίζει άμεσα σε 4-4. Δύο αποβολές κέρδισε σε αυτό το οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός και εκμεταλλεύτηκε τη μία, με την Τσουκαλά να σκοράρει για το 5-4 και στη συνέχεια την Σταματοπούλου να πραγματοποιεί εξαιρετικές επεμβάσεις. Κάπως έτσι πήγαμε στο τελευταίο οκτάλεπτο του πρωταθλήματος με τον Θρύλο να προηγείται με 5-4.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 2-1, 2-1.

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ασημάκη (φουνταριστό, 5:46), 1-1 Χαραλαμπίδη (περιφέρεια, 4:30)

2ο οκτάλεπτο: 1-2 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 7:07), 2-2 Τσουκαλά (π/π, 5:19), 3-2 Μ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 4:04), 3-3 Β. Διαμαντοπούλου (περιφέρεια, 1:13)

3ο οκτάλεπτο: 4-3 Μπάκλινγκ (περιφέρεια, 4:35), 4-4 Ράνεϊ (κόντρα, 3:34), 5-4 Τσουκαλά (π/π, 2:55),

4ο οκτάλεπτο: 6-4 Ασημάκη (φουνταριστό, 6:00), 6-5 Ράνεϊ (περιφέρεια, 3:57), 7-5 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 0:55)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Έγκενς, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Μ. Πλευρίτου 1, Μπάκλινγκ 1, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα, Παπαναστασίου, Φουντωτού.

Βουλιαγμένη: Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη , Κοκκινάκη, Ξενάκη, Ειρ. Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Β. Διαμαντοπούλου 1, Ράνεϊ 2, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Π. Νίνου, Γιαννοπούλου.

Διαβάστε επίσης

«Τρελοκομείο» το Παπαστράτειο! (vids)

«Τρελοκομείο» το Παπαστράτειο! (vids)

Βροντερό «παρών» από τους ΓΑΥΡΟΥΣ στο κολυμβητήριο του Πειραιά, για τον πέμπτο τελικό της Α1 μεταξύ της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης...