Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Ευρώπη υποκλίθηκε στον Θρύλο! (vid)

Η Ευρώπη υποκλίθηκε στον Θρύλο! (vid)
Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 - 13:50

Πέρασαν κιόλας 17 χρόνια. Από την 25η Μαΐου 2002. Εκείνο το απόγευμα, στη Βουδαπέστη. Ο Ολυμπιακός στον τελικό του LEN Champions League, μόνο που τότε ακόμα η διοργάνωση ονομάζονταν Κύπελλο Πρωταθλητριών. Αντίπαλος η σπουδαία ουγγρική Χόνβεντ. Ο Θρύλος το αουτσάιντερ. Αλλά μέσα στην πισίνα άλλα φάνηκαν!

Οι μάγκες με τα «ερυθρόλευκα» σκουφάκια δεν καταλάβαιναν από έδρες, από αντιπάλους. Είχαν ραντεβού με την ιστορία, με την κορυφή της Ευρώπης. Σε αυτό ήταν συνεπέστατοι και κατάφεραν να γράψουν ιστορία. Στην κορυφή της Ευρώπης μέσα στην έδρα του αντιπάλου τους.

Στη Βουδαπέστη, κόντρα στην μεγάλη Χόνβεντ. Αλλά οι Μάκης Βολτυράκης, Σάκης Πλατανίτης, Αντώνης Βλοντάκης, Θοδωρής Καλακόνας, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, Αλέξης Γιαννιώτης, Πέταρ Τρμπόγεβιτς, Γιώργος Ψύχος, Νίκος Δεληγιάννης, Δημήτρης Κραβαρίτης, Θέμης Χατζής, Αρσένης Μαρούλης και Γιάννης Θωμάκος είχαν εντελώς διαφορετική άποψη. Φαβορί ήταν ο Θρύλος και το απέδειξε.

Έχοντας φτάσει σε μια επική πρόκριση στον ημιτελικό κόντρα στην Γιούγκ με 8-5 (2-1, 2-1, 2-3, 2-0), στον τελικό ήταν η σειρά των Μαγυάρων να υποκλιθούν στον Ολυμπιακό. Νίκη 9-7 (1-2, 3-1, 3-1, 2-3) και κατακτητές της κορυφής της Ευρώπης. Με σκόρερ τους Καλακώνα (3), Χατζή (2), Χατζηθεοδώρου (2), Θωμάκο και Πλατανίτη. Με το μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον πάγκο του Ζόλταν Κάσας και του συνεργάτη του, Θοδωρή Βλάχου.

Διαβάστε επίσης

Ήταν επιβλητικός, το σηκώνει στο Λαιμό!

Ήταν επιβλητικός, το σηκώνει στο Λαιμό!

Ο Θρύλος ήταν σαρωτικός στο Παπαστράτειο, επικράτησε με 11-5 της Βουλιαγμένης και πλέον θέλει μια ακόμα νίκη προκειμένου να κατακτήσει το 33ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Παίρνει ξανά… κεφάλι στη σειρά!

Παίρνει ξανά… κεφάλι στη σειρά!

Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού υποδέχεται σήμερα, Παρασκευή (25/5, LIVE στις 17:30 στο gavros.gr/ΕΡΤ Sports) την Βουλιαγμένη στο Παπαστράτειο, για τον τρίτο τελικό της Α1…