Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ήταν επιβλητικός, το σηκώνει στο Λαιμό!

Ήταν επιβλητικός, το σηκώνει στο Λαιμό!
Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 - 18:42
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Σαρωτικός ήταν στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 πόλο των Ανδρών κόντρα στη Βουλιαγμένη ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν πολύ άνετα με 11-5, έκαναν το 2-1 στη σειρά και πλέον στο Λαιμό την ερχόμενη Δευτέρα σηκώνουν το 33ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, φόρτσαρε ειδικά στα δύο πρώτα οκτάλεπτα και έτσι έφτασε εύκολα στην επικράτηση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε εννέα διαφορετικούς σκόρερ, δείγμα της πολυφωνίας και της εξαιρετικής απόδοσης που έπιασαν οι «ερυθρόλευκοι» στο ματς.

Δυναμικό επιθετικά ξεκίνημα στην αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε με 3-0 μέσα σε δυόμιση λεπτά. Απόκρουση του Πάβιτς, γρήγορη πάσα στον Μυλωνάκη, που έφυγε πολύ γρήγορα στην κόντρα και ο Έλληνας περιφερειακός, δεν αστόχησε, μόνος απέναντι στον Χρύσανθο, για το 1-0. Νέα εξαιρετική άμυνα των «ερυθρολεύκων» και στην επόμενη επίθεση το σουτ του Φουντούλη τραντάζει το δοκάρι αλλά στην επαναφορά ο Γενηδουνιάς κάνει το 2-0. «Αέρα» τριών γκολ έδωσε στον Ολυμπιακό ο Σκουμπάκης.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2 αλλά ο Ομπράντοβιτς απάντησε για το 4-2, με σουτ από την περιφέρεια και ο Μουρίκης επανέφερε τη διαφορά στα τρία γκολ, σκοράροντας στον παίκτη παραπάνω,μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Το 5-2 ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου, στον τρίτο τελικό. Ποιο κλειστό το παιχνίδι στη δεύτερη περίοδο, χωρίς να έχει επιτευχθεί γκολ για σχεδόν τέσσερα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να έχει δυο δοκάρια, σε αυτό το διάστημα.

Δεύτερο προσωπικό γκολ από τον Μουρίκη, που διαμορφώνει το 6-2. Με την άμυνα τους, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, κράτησαν στο μηδέν τη Βουλιαγμένη, για όλο το δεύτερο οκτάλεπτο, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 6-2, ενώ δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του, δεν μέτρησε γκολ του Δερβίση, στο οποίο η μπάλα, φαίνεται να έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος.

Ωραίο γυριστό του Νικολαΐδη, από τη θέση του φουνταριστού και το 7-2 στον αγώνα, με τον Ολυμπιακό να αποκτά προβάδισμα πέντε τερμάτων για πρώτη φορά στην αναμέτρηση. Εξαιρετική ασίστ του Ομπράντοβιτς και ο Αργυρόπουλος, διευρύνει τη διαφορά στο 8-2, τρέχοντας ένα σερί 4-0, την ίδια ώρα που δεν έχει δεχτεί γκολ για δεκαεπτά λεπτά. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους πρωταθλητές να έχουν προβάδισμα έξι γκολ, 9-3.

Οι άμυνες είχα τον πρώτο λόγο και στο τελευταίο οκτάλεπτο της αναμέτρησης. Ο Αλέξανδρος Γούνας πέτυχε το δέκατο γκολ του Ολυμπιακού, σημειώνοντας το 10-3. Με το τελικό 11-5 οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη στη σειρά των τελικών και πλέον χρειάζονται μόλις μια, την οποία θα διεκδικήσουν τη Δευτέρα (27/5), στις 19:00, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, ώστε να πανηγυρίσουν το 7ο διαδοχικό και 33ο συνολικά πρωτάθλημα της ιστορία τους.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 1-0, 3-1, 2-2

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μυλωνάκης (κόντρα, 7:02), 2-0 Γενηδουνιάς (π/π, 6:21), 3-0 Σκουμπάκης (περιφέρεια, 5:27), 3-1 Μπάγιτς (πέναλτι, 5:06), 3-2 Μπούχα (κόντρα, 4:08), 4-2 Όμπραντοβιτς (περιφέρεια, 2:09), 5-2 Μουρίκης (π/π, 0:33)

2ο οκτάλεπτο: 6-2 Μουρίκης (φουνταριστό, 3:23)

3ο οκτάλεπτο: 7-2 Νικολαϊδης (φουνταριστό, 5:12), 8-2 Αργυρόπουλος (φουνταριστό, 4:13), 8-3 Σολανάκης (π/π, 2:54), 9-3 Αργυρόπουλος (περιφέρεια, 2:10)

4ο οκτάλεπτο: 10-3 Γούνας (πέναλτι, 3:37), 10-4 Μπάσιτς (π/π, 2:57), 11-4 Δερβίσης (π/π, 1:07), 11-5 Σολανάκης (φουνταριστό, 0:39)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης 2, Γούνας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος Αρ.

ΝΟ Βουλιαγμένης (Μάριος Κάσδαγλης): Χρύσανθος, Μπάσιτς 2, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης, Κουρούβανης Ν., Γούβης, Αφρουδάκης, Μπούχα 1, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας, Σολανάκης 2, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Βλάσσης

Διαβάστε επίσης

Και πάλι προκλητικός ο Αφρουδάκης

Και πάλι προκλητικός ο Αφρουδάκης

Ο πολίστας της Βουλιαγμένης προσπαθούσε συνεχώς να δυναμιτίσει το κλίμα, ενώ δεν αποβλήθηκε ως όφειλε και έτσι δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Λαιμό.

Μία οικογένεια (pics)

Μία οικογένεια (pics)

Στο πλευρό της ανδρικής ομάδας πόλο του Ολυμπιακού σύσσωμη η οικογένεια του Θρύλου.