Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Αντίο» με κούπα για τον θρύλο Πάβιτς!

«Αντίο» με κούπα για τον θρύλο Πάβιτς!
Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019 - 22:02
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Δευτέρας (27/5) κατέκτησε το 33ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και 7ο διαδοχικό μετά την επικράτησή του στον τέταρτο τελικό της Α1 πόλο των Ανδρών στο κολυμβητήριο του Λαιμού κόντρα στη Βουλιαγμένη.

Παράλληλα αυτό ήταν το 19ο πρωτάθλημα τα τελευταία 21 χρόνια, δείχνοντας ότι για ακόμα μια φορά ότι ο Θρύλος δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα.

Ωστόσο τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα την θυμόμαστε και για έναν ακόμα λόγο. Ήταν η τελευταία εμφάνιση του Γιόσιπ Πάβιτς με το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Ο εμβληματικός Κροάτης τερματοφύλακας έχει αποφασίσει να σταματήσει την ενεργό δράση στο τέλος της χρονιάς. Μάλιστα το «αντίο» συνοδεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μιας και κατάκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα με τον Θρύλο.

Ο εμβληματικός αρχηγός της ανδρικής ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, το διάστημα που παρέμενε στην Ελλάδα, δέθηκε τόσο με τον σύλλογο όσο και με τους οπαδούς του Θρύλου. Οι ΓΑΥΡΟΙ στο Λαιμό, δεν σταματούσαν να φωνάζουν συνεχώς το όνομά του και εκείνος φυσικά δεν μπορούσε να μην ανταποδίδει την αγάπη που έχει εισπράξει από όλη την «ερυθρόλευκη» οικογένεια.

Βέβαια αυτή δεν ήταν η τελευταία εμφάνιση του Πάβιτς με τον Ολυμπιακό. Ο Κροάτης τερματοφύλακας θα βρεθεί κανονικά στο Ανόβερο προκειμένου να συμμετάσχει στο Final-8 του LEN Champions League και στη συνέχεια όπως όλα δείχνουν θα αποχαιρετήσει την Ελλάδα.

Ο Πάβιτς ήρθε στον Ολυμπιακό το 2015 και από τότε κατέκτησε τα πάντα με το σκουφάκι του Ολυμπιακού. Πέντε διαδοχικά πρωταθλήματα, (2015-19), τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας (2015, 2016, 2018, 2019), ένα Σούπερ Καπ Ελλάδας (2018) και φυσικά το LEN Champions League (2018).

Ο Κροάτης συνδέθηκε όσο λίγοι με την «ερυθρόλευκη» εξέδρα, έχοντας γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού αρκετές φορές. Ενώ φυσικά χαρακτηριστικό του πόσο ήθελε να δεθεί με τον Ολυμπιακό το ότι έμαθε Ελληνικά από τον πρώτο κιόλας χρόνο που ήρθε στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης

«Συνεχίστε να γράφετε ιστορία, θα σας καμαρώνουμε σε ένα σύγχρονο κολυμβητήριο» (pic)

«Συνεχίστε να γράφετε ιστορία, θα σας καμαρώνουμε σε ένα σύγχρονο κολυμβητήριο» (pic)

Το συγχαρητήριο μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και η υπόσχεσή του για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου με δικά του έξοδα.