Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μάγκας Θρύλος, δύο βήματα από το ευρωπαϊκό!

Μάγκας Θρύλος, δύο βήματα από το ευρωπαϊκό!
Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019 - 22:42
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ. Ο Ολυμπιακός έδειξε για μια ακόμα φορά γιατί είναι μια από τις καλύτερες ομάδες, επικράτησε με 8-7 της Μπρέσια παίζοντας φανταστική άμυνα, παρά το σκορ και πλέον στον ημιτελικό του LEN Champions League, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή (07/06) στις 20:00, θα αντιμετωπίσει την Προ Ρέκο με φόντο την πρόκριση στον δεύτερο διαδοχικό τελικό της Ευρώπης.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, ήταν εξαιρετική ειδικά στην άμυνα στον φουνταριστό και τα περισσότερα τέρματα που δέχθηκε ήταν στον παίκτη λιγότερο.

Μεγάλη εμφάνιση σε ένα ακόμα παιχνίδι από τον Πάβιτς, ο οποίος έκανε καίριες αποκρούσεις, φανταστικός ο Μουρίκης που μπορεί να μην σκόραρε πολύ, αλλά έφαγε τόνους ξύλο πάνω στο φουνταριστό.

Εξαιρετικός στον παίκτη παραπάνω

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά στο ματς. Ειδικά στην άμυνα. Η Μπρέσια κέρδισε παίκτη παραπάνω στην πρώτη της κιόλας επίθεση, όμως τα μπλοκ του Ολυμπιακού βγήκαν και έτσι οι Ιταλοί δεν σκόραραν. Στην επόμενη επίθεση όμως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που κέρδισαν την αποβολή, το σουτ όμως του Φουντούλη σταμάτησε πάνω στον Ντε Λούνγκο. Τρία λεπτά μετά την έναρξη του ματς, ο Φουντούλης με ένα γκολ σήμα κατατεθέν του, νίκησε τον Ντε Λούνγκ από τα έξι μέτρα για το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Στην αμέσως επόμενη επίθεση οι πρωταθλητές Ευρώπης κέρδισαν την αποβολή και με τέρμα του Αργυρόπουλου έκαναν το 2-0 έχοντας έτσι 1/2 στον παίκτη παραπάνω στο ξεκίνημα του ματς. Ο Κριστιάν Πρεσιούτι μείωσε για τους Ιταλούς σε 2-1 με σουτ από την περιφέρεια, μετά από κόντρα φάουλ που έγινε πάνω στον Μουρίκη στην έναρξη της επίθεσης του Ολυμπιακού και ενώ είχε βγάλει αρχικά την άμυνα. Ωστόσο όσο περνούσε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές και πίεζαν αρκετά στην άμυνα. Βέβαια υπήρξαν κάποιες επιθέσεις που δεν ήταν καλές, μιας και οι Ιταλοί πίεζαν αρκετά πάνω στο φουνταριστό, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην έχει την δυνατότητα να περάσει την μπάλα στα δύο μέτρα. Όμως αμυντικά ο Θρύλος συνέχιζε να είναι εξαιρετικός βγάζοντας τις άμυνες στον παίκτη λιγότερο χάρη στις επεμβάσεις του Πάβιτς και έτσι το σκορ του πρώτου οκταλέπτου έμεινε στο 2-1.

Έκανε ότι ήθελε στο τελευταίο δίλεπτο!

Η Μπρέσια στην πρώτη της επίθεση στο δεύτερο οκτάλεπτο κατάφερε να ισοφαρίσει στο σκορ. Οι Ιταλοί είχαν κερδίσει παίκτη παραπάνω και ο Φιλιόλι βρήκε εξαιρετικά στα δύο μέτρα τον Μπερτόλι για το 2-2 στο ματς. Στην αμέσως επόμενη επίθεση όμως ο Ολυμπιακός κέρδισε την αποβολή. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή κυκλοφορία και ο Σκουμπάκης από το φουνταριστό έκανε το 3-2 απαντώντας άμεσα, κρατώντας έτσι το ποσοστό του Ολυμπιακού στον παίκτη παραπάνω σε εξαιρετικό επίπεδο (2/3). Οι Ιταλοί συνέχιζαν να κερδίσουν συνεχώς αποβολές, όμως οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να είναι εξαιρετικοί στην άμυνα, ο Πάβιτς ότι πήγαινε μέσα το έβγαζε και έτσι διατηρούσαν το προβάδισμα. Παίκτης παραπάνω υπέρ του Ολυμπιακού και με ο Θοδωρής Βλάχος πήρε τάιμ άουτ προκειμένουν να οργανώσει την επίθεση με 2:20 να απομένουν για το ημίχρονο της αναμέτρησης. Οδηγίες τις οποίες οι «ερυθρόλευκοι» τήρησαν κατά γράμμα και με τον Γενηδουνιά να σκοράρει έκαναν το 4-2. Ξανά κερδισμένος παραπάνω για τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση και ο Μουρίκης ανάμεσα σε δύο Ιταλούς κάνει το 5-2 για τον πρωταθλητή Ευρώπης 1:16 πριν το τέλος ημιχρόνου και για πρώτη φορά το +3 στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι καταιγιστικός. Έκανε ότι ήθελε μέσα στο νερό και στην αμέσως επόμενη φάση με τον Μπούσλιε στην κόντρα έκανε το 6-2. Αποβολή κερδίζουν στη συνέχεια οι Ιταλοί και με τον Βούκσεβιτς θα μειώσουν σε 6-3 ένα δευτερόλεπτο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο.

Κατέβασε ταχύτητα και έλεγξε το ματς

Ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και η Μπρέσια στην δεύτερή της επίθεση κερδίζει την αποβολή και με τέρμα του Κ. Πρεσιούτι μειώνει σε 6-4 για τους Ιταλούς. Αμυντικά ο Ολυμπιακός συνέχιζε να είναι εξαιρετικός με τον Πάβιτς να δηλώνει και πάλι παρών όποτε χρειάστηκε. Η Μπρέσια άρχισε να πιέζει στην άμυνα, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις και έτσι το οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να μην καταφέρνουν να σκοράρουν κάποιο τέρμα.

Με όπλο την άμυνα και τον Πάβιτς!

Ξεκίνημα στο τελευταίο οκτάλεπτο και ο Νίκολα Πρεσιούτι μειώνει σε 6-5 και πάλι σε παίκτη παραπάνω, μειώνοντας έτσι στο γκολ. Για κάτι περισσότερο από δέκα λεπτά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να σκοράρει, ήρθε όμως ο Ομπράντοβιτς με τέρμα από τη θέση του φουνταριστού να γράψει το 7-5 δίνοντας ξανά «αέρα» δύο τερμάτων στον πρωταθλητή Ευρώπης. Οι Ιταλοί όμως απάντησαν άμεσα με τον Μούσλιμ με σουτ από την περιφέρεια για το 7-6, 4:20 πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Μουρίκης με γκολ στον παίκτη παραπάνω έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό για το 8-6 δείχνοντας ότι το μομέντουμ γύρισε ξανά υπέρ των Πειραιωτών. Ο Νίκολα Πρεσούτι σκοράροντας ξανά και πάλι στον παίκτη παραπάνω μειώσε εκ νέου στο ένα γκολ (8-7) για την Μπρέσια. Μέχρι το τέλος του ματς δεν άλλαξε κάτι και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στους «4» της Ευρώπης και πλέον κόντρα στην Ρέκο στον τελικό θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του στον δεύτερο σερί τελικό του LEN Champions League.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-2, 0-1, 2-3

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Φουντούλης (περιφέρεια, 5:02), 2-0 Αργυρόπουλος (π/π., 3:58), 2-1 Πρεσιούτι Κ. (περιφέρεια, 3:04)

2ο οκτάλεπτο: 2-2 Μπερτόλι (π/π., 6:35), 3-2 Σκουμπάκης (π/π., 6:05), 4-2 Γενηδουνιάς (2:16), 5-2 Μουρίκης (π/π., 1:16), 6-2 Μπούσλιε (μπάσιμο, 0:43), 6-3 Βούξεβιτς (0:01)

3ο οκτάλεπτο: 6-4 Πρεσιούτι Κ. (π/π. 6:26) 4ο οκτάλεπτο: 6-5 Πρεσιούτι Κ. (π/π., 5:50), 7-5 Ομπράντοβιτς (φουνταριστό, 4:38), 7-6 Μούσλιμ (περιφέρεια, 4:20), 8-6 Μουρίκης (π/π. 3:42), 8-7 Πρεσιούτι Ν. (π/π., 2:12)

Ολυμπιακός: Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Κάκαρης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 2, Γούνας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Ομπράντοβιτς 1, Ζερδεβάς.

Μπρέσια: Ντελ Λούνγκο, Γκαρότσο, Πρεσιούτι Κ. 3, Φιλιόλι, Γκάλο, Ρίτσο, Μούσλιμ 1, Νόρα, Πρεσιούτι Ν. 1, Μπερτόλι 1, Γιάνοβιτς, Βούξεβιτς 1, Μορέτα.

Διαβάστε επίσης

«Η γη πολύ μικρή…» (pic)

«Η γη πολύ μικρή…» (pic)

Φανταστικός και πάλι ο κόσμος του Ολυμπιακού, ο οποίος έδωσε δυναμικό «παρών» στο Αννόβερο, βοηθώντας τους «ερυθρόλευκους» να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά του LEN Champions League. Δείτε την ανάρτηση της Θύρας 7.

«Φέρτε μας το ευρωπαϊκό!»

«Φέρτε μας το ευρωπαϊκό!»

Οι ΓΑΥΡΟΙ βρίσκονται και στο Ανόβερο, για το Final-8 του LEN Champions League, δίπλα στην ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού…