Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αρνήθηκε μια, δυο… αλλά αποχαιρετάει ο Μπούσλιε…

Αρνήθηκε μια, δυο… αλλά αποχαιρετάει ο Μπούσλιε…
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 - 15:12

Με το σκουφάκι της Προ Ρέκο θα αγωνίζεται όπως όλα δείχνουν ο Άντρο Μπούσλιε, ο οποίος αποχαιρετάει μετά από τρία χρόνια πετυχημένης παρουσίας τον Ολυμπιακό. Ο Κροάτης διεθνής αμυντικός ήρθε σε συμφωνία με την κορυφαία ομάδα της Ιταλίας αφού δεν μπορούσε να αρνηθεί την αστρονομική πρόταση που δέχθηκε. Μια πρόταση που θα του αποφέρει τριπλάσια χρήματα από αυτά που εισπράττει στον Ολυμπιακό

Οι Ιταλοί επιθυμούσαν διακαώς την απόκτησή του, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους την στιγμή που ο Άντρο Μπούσλιε, δεν ήταν διατεθειμένος να αποχωρήσει από την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αφού και στην Ελλάδα είναι ευτυχισμένος και ο Ολυμπιακός τον καλύπτει απόλυτα. Για το λόγο αυτό απέρριψε την αρχική πρόταση της Ρέκο με τα διπλάσια χρήματα, σε μια κίνηση που αναμφίβολα δείχνει πολλά τόσο για τους «ερυθρόλευκους» όσο και για τον αθλητή. Μην ξεχνάμε ότι και ο τεράστιος Γιόζιπ Πάβιτς είχε απορρίψει αρκετές προτάσεις, όντας στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο οι Ιταλοί επανήλθαν καταθέτοντας μια πρόταση που ήταν αδύνατο να αρνηθεί ο οποιοσδήποτε, κατάφεραν να κάμψουν τις αναστολές του και να τον κάνουν δικό τους.

Ακούγονται κορυφαία ονόματα αλλά πώς να έρθουν;

Από κει και πέρα στο δημοσίευμα των Ιταλών που κάνουν λόγω για συμφωνία της Ρέκο με τον Μπούσλιε, υπάρχει και… ρεπορτάζ για Ολυμπιακό το οποίο τοποθετεί στη στόχαστρο των Πειραιωτών τον σπουδαίο Κροάτη Μάρκο Γιόκοβιτς της Γιουγκ! Και αυτό δεν είναι το μόνο όνομα που έχει συνδεθεί με τους Πειραιώτες αφού έχουν γραφτεί εσχάτως και αυτά τον Στέφαν Μίτροβιτς και Μάικ Μποντέγκας. Πρόκειται για ονόματα κορυφαίων πολιστών οι οποίοι αγωνίζονται στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, την Προ Ρέκο, τη Γιουγκ, τη Φερεντσβάρος που διαθέτουν και πολλαπλάσιο από του Ολυμπιακού μπάτζετ και αμείβονται με πολύ υψηλά συμβόλαια.

Σίγουρα το γεγονός ότι είναι ελεύθεροι, και μπορούν να διαπραγματευτούν τους βάζει στο στόχαστρο, αλλά πως γίνεται να έρθουν τέτοιου βεληνεκούς αθλητές, με τόσο υψηλό κασέ στη χώρα μας; Μόνο αν μειώσουν τις οικονομικές τους απαιτήσεις και αποδεχθούν προτάσεις με λιγότερα χρήματα από αυτά που μπορούν να βρουν σε άλλες ομάδες, και φυσικά αφού θα… γούσταραν να παίξουν στον Ολυμπιακό (όπως συνέβη με τους Πάβιτς, Μπούσλιε) θα υπήρχε περίπτωση να δούμε τέτοιους παικταράδες με το «ερυθρόλευκο» σκουφάκι. Κάτι που μόνο εύκολο και πιθανό δεν φαντάζει…

Οι δεδομένες δυσκολίες

Δεδομένα ο Ολυμπιακός εξετάζει λύσεις σπουδαίων αθλητών για να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται από τις αποχωρήσεις βασικών παικτών του. Και σίγουρα τα ονόματα που ακούγονται αποτελούν σπουδαίες και ιδανικές λύσεις που ωστόσο έχουν πολύ υψηλό κασέ. Και εδώ είναι το σημείο που έρχεται να δυσκολέψει τις εκάστοτε περιπτώσεις. Σίγουρα ο Ολυμπιακός αποτελεί μια εκ των κορυφαίων ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία 4 χρόνια, με παρουσία σε 3 τελικούς και μια κατάκτηση και πολλοί αθλητές στην Ευρώπη τον βλέπουν ως ιδανικό κλαμπ για να υπηρετήσουν.

«Μάχεται» κόντρα σε κρατικές επιχορηγήσεις και μεγάλους χορηγούς

Ωστόσο η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει αρκετά εμπόδια να ξεπεράσει για να ολοκληρώσει τέτοιες περιπτώσεις καθώς το περιβάλλον του ανταγωνισμού στο οποίο κινείται δεν είναι σύμμαχός της. Και τι εννοούμε; Ο Ολυμπιακός ανταγωνίζεται ομάδες στη διεκδίκηση παικτών που καθορίζουν το μπάτζετ τους στηριζόμενες μεταξύ άλλων σε κρατικές επιχορηγήσεις όπως συμβαίνει στην Κροατία και την Ουγγαρία αλλά και σε μεγάλους χορηγούς όπως συμβαίνει στην Ιταλία στη Γερμανία και την Ισπανία . Καμία τέτοιου είδους βοήθεια δεν λαμβάνει η «ερυθρόλευκη» διοίκηση η οποία αντλεί τη δύναμή της από βάση των Μελών και Φιλάθλων και την στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Χωρίς εγκαταστάσεις…

Και μέσα σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και το δεδομένο πρόβλημα των εγκαταστάσεων. Ο πρωταθλητής Ευρώπης της σεζόν 2018, αγωνίζεται στο απαρχαιωμένο Παπαστράτειο, το οποίο μοιράζεται με ένα σωρό επιπλέον τμήματα και το οποίο για τους γνωστούς λόγους ήταν κλειστό λόγω εργασιών στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής καλοκαιρινής προετοιμασίας. Ως εκ τούτου αυτή πραγματοποιήθηκε μετ’ εμποδίων στο καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά με τις συνθήκες που αντιμετώπισαν οι τότε Πρωταθλητές Ευρώπης να είναι οι χειρότερες δυνατές και σε καμία περίπτωση αντάξιες του μεγέθους του συλλόγου και της προσφοράς τους στον Ελληνικό αθλητισμό.

Θα είναι πάντα ανταγωνιστικός

Είναι πολύ δύσκολη η προσπάθεια διατήρησης των ομάδων σε υψηλό επίπεδο. Είναι πολύ δύσκολο να δημιουργούνται κάθε χρόνο ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη και προσφέρουν μεγάλες επιτυχίες στον Ελληνικό αθλητισμό. Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα έχει και φέτος πρωταγωνιστικές βλέψεις, αφού ήδη υπάρχει ένας σπουδαίος κορμός στην ομάδα πόλο, ενώ διαθέτει και τους καλύτερους Έλληνες πολίστες μαζί με τα νεαρά ταλέντα που αποκτήθηκαν από πέρσι οι οποίοι φέτος έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν και τώρα ήρθε η στιγμή να σηκώσουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος. Όπως και να έχει κόντρα σε όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα ανταγωνιστικός και θα κάνει υπερήφανους τους φιλάθλους του.

Διαβάστε επίσης