Ντουντούκα
Το όνειρο δεν τελειώνει ποτέ... Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί στο LEN Champions League»

«Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί στο LEN Champions League»
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019 - 22:27

Στην πόλη του Βόλου, για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων στην υδατοσφαίριση, βρίσκεται ο Ιταλός Μάρκο Μπίρι.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της LEN, κλήθηκε να σχολιάσει την φετινή διοργάνωση του LEN Champions League, όπου τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν.

«Το Final-4 μετεξελίχθηκε σε Final-6 και τώρα διεξάγεται με την παρουσία οκτώ ομάδων. Όλα τα παιχνίδια καλύπτονται τηλεοπτικά και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τεράστιο. Γνωρίζετε βέβαια πολύ καλά την αξία και την ποιότητα της διοργάνωσης, αφού ο Ολυμπιακός δίνει το παρών σε κάθε τελική φάση και πρωταγωνιστεί στην διοργάνωση» αποφαίνεται ο κύριος Μπίρι.

Δύσκολα χρόνια πέρασαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ήταν και παραμένει βασανιστική. Στο χρονικό αυτό όμως διάστημα των 10 ετών η Ελλάδα παρέμεινε στο χάρτη της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης και διατήρησε έναν κυρίαρχο ρόλο. Όχι μόνο με επιτυχίες αγωνιστικού επιπέδου αλλά και με φιλοξενία σημαντικών διοργανώσεων, η τελευταία των οποίων εκφράζεται στο Βόλο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων που φιλοξενείται στην πόλη της Θεσσαλίας.

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας σημαντικός συνεργάτης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας», εκτιμά ο κύριος Μπίρι και προσθέτει: «Τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων η Ελλάδα δίνει πάντα ένα βροντερό παρών. Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο βρίσκεται στην τελική φάση σε επίπεδο αντρών και γυναικών, η Βουλιαγμένη πρωταγωνιστεί επίσης στις γυναίκες, ενώ οι εθνικές ομάδες τόσο στο αντρικό όσο και στο γυναικείο πόλο εμφανίζονται πάντα σε πρωταγωνιστικό ρόλο και διατηρούν την μεγάλη παράδοση της χώρας στο άθλημα. Γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Μπορεί κάθε χρόνο να μην φτάνει η Ελλάδα στα μετάλλια, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Εκείνο που αποτελεί προτεραιότητα είναι η χώρα να δίνει το παρόν και να εκφράζει μία σταθερότητα. Το θέμα αυτό είναι τεράστιο και η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια κάθε χρόνο, όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σε διοργανωτικό».

Διαβάστε επίσης

Οι αλλαγές στο LEN Champions League…

Οι αλλαγές στο LEN Champions League…

Την Παρασκευή (30/8), πέρα από την κλήρωση των ομίλων του LEN Champions League, πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη συνάντηση των ομάδων κατόχων wild card και της LEN…