ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2019-2020
Ντουντούκα
Έκανε την υπέρβαση στην Ευρώπη και τώρα βλέπει τον ΠΑΟ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Η άμυνα και το άγχος μας στέρησαν την διάκριση»

«Η άμυνα και το άγχος μας στέρησαν την διάκριση»
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019 - 21:22

Το πρώτο της ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην θέση του πάγκου, ως συνεργάτιδα του ομοσπονδιακού προπονητή, του Κώστα Δήμου, έζησε αυτή την εβδομάδα στον Βόλο η Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

Η Ελλάδα κατέκτησε την 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων που ολοκληρώνεται την Κυριακή (8/9) το βράδυ στην θεσσαλική πόλη, πέτυχε πέντε νίκες, αλλά έχασε το κρίσιμο νοκ-άουτ παιχνίδι απέναντι στην Ρωσία και έμεινε εκτός μεταλλίων.

«Ήρθαμε στο Βόλο με άλλα όνειρα και επιδιώξεις και φεύγουμε με άδεια χέρια. Αυτά όμως έχει ο αθλητισμός και είναι μία πραγματικότητα. Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου εκτιμώ ότι υπάρχουν πολλά καλά στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε για το μέλλον.

Η ψυχή και το πάθος που έδειξαν τα κορίτσια καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, τα καλά ποσοστά στην παίκτρια παραπάνω και στην παίκτρια λιγότερο και υποσχέσεις που αφήνουν αυτά τα κορίτσια για ένα λαμπρό μέλλον.

Είμαι βέβαιη ότι με σκληρή δουλειά θα έρθουν περισσότερες επιτυχίες» υποστηρίζει η επί σειρά ετών πρωταγωνίστρια της ελληνικής υδατοσφαίρισης».

Στην διοργάνωση δεν υπήρξαν μόνο θετικά, αλλά και αρνητικά στοιχεία.

«Τα πολλά γκολ που δεχθήκαμε είναι ένα θέμα που πρέπει να βελτιωθεί. Η Ελλάδα βασίζεται πάντα στην καλή άμυνά της. Εδώ δεχθήκαμε πολλά γκολ. Υπάρχει σαν αιτιολογία το γεγονός ότι αυτή η ομάδα ήταν καινούργια και δεν άντεξε την πίεση και το άγχος που προσέθεσε το γεγονός ότι οι αγώνες έγιναν μέσα στο σπίτι μας, σε μια υπέροχη, ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι πολίτες του Βόλου. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε αυτό το άγχος» αποφαίνεται η Φιλιώ.

Μπορεί η συγκεκριμένη ομάδα να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια και ευρωπαΐκή υδατοσφαίριση στο μέλλον;

«Είμαι βέβαιη. Το ταλέντο στις παίκτριες είναι ευδιάκριτο»

Η ομοσπονδιακή τεχνικός εκτιμά ότι το επίπεδο των αγώνων του Βόλου ήταν αρκετά υψηλό, με πολύ ελπιδοφόρες παρουσίες.

«Πρώτη φορά παρακολούθησα μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο νεανίδων. Το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό. Διέκρινα παίκτριες που θα αφήσουν εποχή τα επόμενα χρόνια στο άθλημα. Δεν θέλω να μιλήσω με ονόματα. Δεν είναι καλό για κορίτσια τέτοιας ηλικίας, τα οποία πρέπει να είναι ισορροπημένα. Με πολύ δουλειά θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον» καταλήγει η Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

Διαβάστε επίσης

Με σούπερ Μυριοκεφαλιτάκη και Κανετίδου!

Με σούπερ Μυριοκεφαλιτάκη και Κανετίδου!

Την δεύτερη νίκη της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαδέιρα, πανηγύρισε η εθνική μας ομάδα πόλο Νέων Γυναικών, αφού επικράτησε του Καναδά με 16-9, για τη δεύτερη αγωνιστική στη φάση των ομίλων…