Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλος από «ατσάλι», υπέταξε και τη Γιουγκ!

Θρύλος από «ατσάλι», υπέταξε και τη Γιουγκ!
Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019 - 19:33
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Όχι απλά βήμα. Αλλά βηματάρα. Ένας Ολυμπιακός να τον πιεις στο ποτήρι έκανε μυθική εμφάνιση κόντρα στην μοναδική ομάδα που δεν είχε καταφέρει να κερδίσει στο Παπαστράτειο μέχρι τώρα, επικράτησε με 6-5 και έτσι έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο του LEN Champions League όπου πλέον βρίσκεται στο +4 από τους Κροάτες.

Μαγική εμφάνιση από όλη την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, φανταστικός Μουρίκης από τη θέση του φουνταριστού, σωτήριες και δύσκολες επεμβάσεις από τον Ζερβεδά, τεράστιο και πανέμορφο γκολ του Μυλωνάκη.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά νευρικά την αναμέτρηση, προσπαθώντας να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ όταν ο Γενηδουνιάς έδωσε στον Μουρίκη και εκείνος από τη θέση του φουνταριστού έκανε το 1-0. Ο Ζερβεδάς στη συνέχεια έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις στον παίκτη λιγότερο, για να κερδίσει στην επόμενη φάση την αποβολή και ο Γιόκοβιτς να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στον Θρύλο. Μέχρι το τέλος του πρώτου οκταλέπτου δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να μένει στο 2-0 κόντρα στη Γιουγκ.

Στη δεύτερη περίοδο οι άμυνες ήταν αυτές που έπαιξαν και πάλι τον ρόλο τους. Ο Μουρίκης με ένα τρομακτικό γυριστό έκανε το 3-0 για να έρθει στα μισά της περιόδου η Γιουγκ να πετύχει το πρώτο της τέρμα με τον Μερκούλοφ για το 3-1, ενώ ο Παπαναστασίου έκανε το 3-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε και το ημίχρονο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Γενηδουνιάς ήταν αυτός που έδωσε τη λύση στο σκοράρισμα για τον Ολυμπιακό όταν πέτυχε το 4-2 στην κόντρα, με τη Γιουγκ όμως να απαντάει αμέσως με τον Μπένιτς σε 4-3. Ο γνωστός μας Πάουλο Ομπράντοβιτς ισοφάρισε 4-4, ωστόσο στην επόμενη φάση ο Μυλωνάκης με λόμπα πέτυχε το γκολ του ματς για το 5-4.

Έτσι στο τελευταίο οκτάλεπτο όλα ήταν σε μια κλωστή. Ο Μπουλιούμπασιτς έγραψε το 6-4, για να απαντήσει άμεσα η Γιουγκ με τον Μερκούλοφ για το 6-5, το οποίο ήταν τελικά και το σκορ του ματς.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 1-2, 2-2, 1-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μουρίκης (φουνταριστό, 4:44), 2-0 Γιόκοβιτς (π/π, 3:09)

2ο οκτάλεπτο: 3-0 Μουρίκης (φουνταριστό, 5:34), 3-1 Μερκούλοφ (κόντρα, 4:18), 3-2 Παπαναστασίου (π/π, 2:28)

3ο οκτάλεπτο: 4-2 Γενηδουνιάς (κόντρα, 6:10), 4-3 Μπέχιτς (περιφέρεια, 5:38), 4-4 Ομπράντοβιτς (φουνταριστό, 2:59), 5-4 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 1:25)

4ο οκτάλεπτο: 6-4 Μπουλιούμπασιτς (περιφέρεια, 3:00), 6-5 Φάτοβιτς (περιφέρεια, 2:13)

Διαβάστε επίσης

«Φανταστικός ο κόσμος μας!»

«Φανταστικός ο κόσμος μας!»

Ο Θοδωρής Βλάχος αποθέωσε τους ΓΑΥΡΟΥΣ, για τη στήριξη τους στο ματς του Θρύλου με την Γιουγκ στο Παπαστράτειο, για το LEN Champions League…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Γιουγκ 6-5 (Τελικό)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Γιουγκ 6-5 (Τελικό)

Δείτε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γιουγκ στο Παπαστράτειο για την 7η αγωνιστική των ομίλων του LEN Champions League.