Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρώτη νίκη για την εθνική Γυναικών στο 2020

Πρώτη νίκη για την εθνική Γυναικών στο 2020
Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020 - 08:50

Την πρώτη της νίκη στο τουρνουά του Ντουναϊβάρος πανηγυρίζει η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, αφού επιβλήθηκε με 13-7 της Γαλλίας. Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση έφτασε σε μια αναμενόμενη νίκη που είναι η πρώτη της μέσα στο 2020 και η πρώτη από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανγκτζού τον Ιούλιο του 2019, όταν είχε επιβληθεί της Κίνας στο παιχνίδι που έκρινε την πρόκριση στην οκτάδα.

Η ελληνική ομάδα που βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας ήταν καλύτερη από την αρχή του αγώνα και πήρε προβάδισμα με τα τέρματα των Έλενα Ξενάκη και Βασιλικής Διαμαντοπούλου στο τέλος της πρώτης περιόδου. Οι Γαλλίδες μείωσαν σε 1-2, όμως με δύο σερί γκολ η Εθνική μας ανέβασε τη διαφορά στα τρία (1-4). Η Γαλλία μείωσε σε 4-6 στη διάρκεια της τρίτης περιόδου, όμως ένα σερί 4-0 της Εθνικής μας έβαλε οριστικά τέλος στο ποιος θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης, με το τελικό 13-7 να είναι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Γαλλία – Ελλάδα 7-13 (0-2, 1-2, 3-5, 3-4)

Γαλλία: Χαάλ, Μιγιό 2, Μπασελιέ, Μπουλουκμπάτσι, Βερνό 2, Μαχιέ 1, Νταλουίν, Χερτό, Ντεσάμπ 1, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Κλερκ, Νταουλέ, Νταρεντί

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Πάτρα, Διαμαντοπούλου Β. 2, Ελευθεριάδου 3, Πλευρίτου Μ. 1, Αβραμίδου 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Μπενέκου, Κώτσια, Νίνου Ειρ., Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη 4, Κοτσιώνη

Διαβάστε επίσης

Κατακόκκινη η εθνική πόλο Γυναικών

Κατακόκκινη η εθνική πόλο Γυναικών

Με εννέα από τις δεκατρείς αθλήτριες να ανήκουν στον Ολυμπιακό ταξίδεψε στη Βουδαπέστη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.