Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επτά «ερυθρόλευκοι» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Επτά «ερυθρόλευκοι» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 - 00:32

Χωρίς καμία αλλαγή σε σχέση με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκτζού ανακοινώθηκε από το Θοδωρή Βλάχο η 13αδα της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης των Ανδρών, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (12-26 Ιανουαρίου).

Ο Έλληνας τεχνικός είδε όλους τους παίκτες να ξεπερνούν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν (Γιώργος Δερβίσης αντιμετώπισε μια ίωση την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δημήτρης Σκουμπάκης ξεπέρασε οριστικά το πρόβλημα στο χέρι, ενώ ο Άγγελος Βλαχόπουλος είχε αγωνιστεί κανονικά στο τουρνουά του Λούβρο μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο χέρι τον Οκτώβριο) και διάλεξε μέσα από μια δύσκολη διαδικασία τους αθλητές που θεωρείσαι πιο έτοιμους για την μεγάλη πρόκληση. Ο συναγωνισμός για μια θέση στη 13αδα ήταν μεγάλος με τους αθλητές της Εθνικής Νέων Ανδρών που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Κουβέιτ να ανεβάζουν το επίπεδο των προπονήσεων.

Η ελληνική ομάδα ξεκινάει τους αγώνες της την Τρίτη 14 Ιανουαρίου και ώρα 22:00 με αντίπαλο την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ιταλία.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος του τουρνουά κερδίζει απευθείας μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Εκεί ήδη έχουν εξασφαλίσει θέση από πλευράς Ευρώπης η Ιταλία, η Ισπανία και η Σερβία.

Η 13αδα της Εθνικής Ανδρών

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Κωνσταντίνος Μουρίκης, Γιώργος Δερβίσης, Δημήτρης Σκουμπάκης, Αλέξανδρος Γούνας, Μανώλης Ζερδεβάς, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης

Απόλλων Σμύρνης: Κωνσταντίνος Γαλανίδης

Φερεντσβάρος: Γιάννης Φουντούλης

Έγκερ: Άγγελος Βλαχόπουλος

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ: Αλέξανδρος Παπαναστασίου

ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης: Χριστόδουλος Κολόμβος

Στεάουα Βουκουρεστίου: Μάριος Καπότσης

Διαβάστε επίσης

Κατακόκκινη η εθνική πόλο Γυναικών

Κατακόκκινη η εθνική πόλο Γυναικών

Με εννέα από τις δεκατρείς αθλήτριες να ανήκουν στον Ολυμπιακό ταξίδεψε στη Βουδαπέστη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.