Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην οκτάδα της Ευρώπης η Ελλαδάρα!

Στην οκτάδα της Ευρώπης η Ελλαδάρα!
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 - 15:41

Την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πήρε, όπως αναμενόταν, η εθνική μας ομάδα πόλο Γυναικών! Και αυτό, διότι επιβλήθηκε με 18-3 της Κροατίας στην Βουδαπέστη, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του θεσμού. Με την Ελλάδα να κάνει το «δύο στα δύο», εξασφαλίζοντας έτσι το πολυπόθητο εισιτήριο!

Πρώτες σκόρερ για την Ελλάδα ήταν οι Νικόλ Ελευθεριάδου, Ελευθερία Πλευρίτου και Έλενα Ξενάκη, που σημείωσαν τρία τέρματα. Ενώ δύο πρόσθεσαν οι Βασιλική Διαμαντοπούλου, Άλκηστη Αβραμίδου και Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.

Να σημειωθεί, ότι αγωνίστηκαν από ένα ημίχρονο η Χρυσή Διαμαντοπούλου (πρώτο) και η Ιωάννα Σταματοπούλου.

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Σλοβακία (15/1, 15:30), για την τρίτη αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού.

Τα οκτάλεπτα: 0-6, 2-4, 0-5, 1-3

Κροατία: Ράτκοβιτς, Μιλίκοβιτς 1, Μιροσλάβιτς 1, Τσάρεβιτς, Λόρνταν, Σκέλιν, Τόπικ, Μπούτιτς Ντ. 1, Μπούκιτς, Μπούτιτς Ι., Μπάρισιτς, Μπόζαν, Τρόγιαν.

ΕΛΛΑΔΑ: Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β. 2, Ελευθεριάδου 3, Πλευρίτου Μ. 1, Αβραμίδου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Μπενέκου Αλ., Κώτσια, Νίνου Ειρ. 1, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 3, Σταματοπούλου.

Διαβάστε επίσης

«Δεν μας τρομάζει η Ουγγαρία»

«Δεν μας τρομάζει η Ουγγαρία»

Η Νικόλ Ελευθεριάδου μίλησε για την εύκολη επικράτηση της Εθνικής κόντρα στην Κροατία αλλά και στο ματς που έρχεται με την Ουγγαρία.

«Είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση»

«Είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση»

Στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ρίχνεται η Εθνική ομάδα πόλο (14/1,22:00) και ο Ομοσπονδιακός προπονητής Θόδωρος Βλάχος δήλωσε ότι η «γαλανόλευκη» είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.