Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Γιόκοβιτς «πλήγωσε» την Εθνική μας…

Ο Γιόκοβιτς «πλήγωσε» την Εθνική μας…
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 - 00:15

Το όνειρο της εισόδου στην τετράδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, της διεκδίκησης ενός μεταλλίου και της απευθείας πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, «έσβησε» για την Εθνική μας ομάδα πόλο Ανδρών, στην πισίνα «Duna Arena» της Βουδαπέστης…

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να κοντράρει την πολύ φορμαρισμένη Κροατία, στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό της διοργάνωσης και ηττήθηκε με 14-11.

Έτσι, έμεινε εκτός ημιτελικών και θα αγωνιστεί, πλέον, για τις θέσεις 5-8 του θεσμού. Την Παρασκευή (24/1), δηλαδή, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Σερβία, στο πρώτο ματς για την εν λόγω φάση της διοργάνωσης…

Όσο για το εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι πλέον οριστικό πως η Εθνική μας θα το διεκδικήσει στο Προολυμπιακό τουρνουά, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, τον Μάρτιο.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και παρουσιάστηκε κακή αμυντικά, απέναντι σε μια ομάδα που δεν… συγχωρεί τα λάθη! Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι βρέθηκε να έχει δεχτεί έξι γκολ μόλις στο πρώτο οκτάλεπτο, το οποίο έληξε με 6-3 υπέρ των Κροατών. Έτσι, οι Κροάτες, έχοντας αιφνιδιάσει, έλεγξαν τον ρυθμό και, μάλιστα, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ανέβασαν τη διαφορά στα πέντε γκολ (8-3), καθώς η Ελλάδα είχε τη γνωστή δυστοκία στον παίκτη παραπάνω και κρατούσε από ένα σημείο και μετά, μια διαφορά τριών και τεσσάρων γκολ, που τη διατήρησε μέχρι το φινάλε (14-11).

Από την Κροατία, πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Μάρο Γιόκοβιτς του Ολυμπιακού, με τέσσερα γκολ…

Τα οκτάλεπτα: 6-3, 4-3, 3-3, 1-2

Κροατία: Μπίγιατς, Μάτσαν, Φάτοβιτς, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς 4, Μπούκιτς, Βουκίτσεβιτς 2, Μπούσλιε 1, Μίλος 1, Βρλιτς 3, Γκαρθία 3, Μάρτσελιτς.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 2, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης.

Διαβάστε επίσης

«Φουλ» για την πέμπτη θέση η Ελλάδα!

«Φουλ» για την πέμπτη θέση η Ελλάδα!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πόλο Γυναικών επικράτησε με 13-3 της Γαλλίας και το Σάββατο (25/1) θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-6 του Ευρωπαϊκού. Εξαιρετική η Ε. Πλευρίτου!

Εκτός τετράδας η εθνική Γυναικών

Εκτός τετράδας η εθνική Γυναικών

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την ήττα από την Ισπανία με 12-9 και πλέον θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Πανάξια στην οκτάδα της Ευρώπης η Ελλάδα!

Πανάξια στην οκτάδα της Ευρώπης η Ελλάδα!

Με φανταστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, το εθνική πόλο Ανδρών επικράτησε με 14-7 της Ρουμανίας και πέρασε στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Στα έξι γκολ σταμάτησε ο Γενηδουνιάς...