Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πλευρίτου: «Θα στοιχίσει πολλά…»

Πλευρίτου: «Θα στοιχίσει πολλά…»
Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 - 21:17

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου βιώνει, μαζί με τους αθλητές και τις αθλήτριες του Ολυμπιακού, αλλά και των υπολοίπων σωματείων, την αγωνιστική απραξία και… δεν το αντέχει! Μιλά, για τη διακοπή της δράσης, με λόγια καρδιά και αναδεικνύει, μέσω του Olympiacos e-mag, τις δυσκολίες!

Αναλυτικά:

«Η απόφαση να διακοπούν τα πρωταθλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, καθώς και η διακοπή των προπονήσεων, είναι κάτι το οποίο θα στοιχίσει πολλά στον ελληνικό αθλητισμό. Δεν είναι μόνο οι υποχρεώσεις που έχουμε στην Ελλάδα για το πρωτάθλημα και το κύπελλο αλλά και οι υποχρεώσεις που έχουμε στην Ευρώπη με τα σωματεία μας και οι υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα, οι οποίες είναι υψηλού ανταγωνισμού.

Άλλη μια αποχή προπονήσεων, για τους αθλητές-αθλήτριες που έχουν συνηθίσει να αθλούνται και να αγωνίζονται σε καθημερινή βάση, θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες στην αγωνιστικότητά τους, με τραυματισμούς που μπορούν να αποβούν μοιραίοι σε έναν αθλητή, όπως και στην ψυχολογία τους γιατί απέχουν από το φυσικό τους περιβάλλον. Πόσο μάλλον για έναν αθλητή ο οποίος αγωνίζεται σε πισίνες, όπως εμείς στο πόλο και είναι παρά πολύ δύσκολο να ξανά βρούμε την φυσική μας κατάσταση με μια τόσο μεγάλη αποχή.

Επίσης είναι και το οικονομικό κομμάτι αφού για τις περισσότερες αθλήτριες είναι το μόνος τους εισόδημα αφού με διπλές προπονήσεις καθημερινά δεν μπορούν να εργαστούν κάπου άλλου. Για αυτόν το λόγο ζητάμε απλά να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με τον επαγγελματικό αθλητισμό και να μην μας διαχωρίζουν. Να ακολουθάμε αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να συνεχίσουμε τουλάχιστον να κάνουμε προπονήσεις».

Διαβάστε επίσης