Ντουντούκα
Πλήγμα με Βατσλίκ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Πόλο: Τότε αρχίζουν ξανά τα πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών!

Πόλο: Τότε αρχίζουν ξανά τα πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών!
Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 - 14:01

Σε αναμμένα κάρβουνα παραμένουν αθλητές και αθλήτριες στο Πόλο, για να πέσουν ξανά στην πισίνα, για τα εθνικά πρωταθλήματα, σε Άνδρες και Γυναίκες και να συνεχιστεί (αλλά και να ολοκληρωθεί) όπως πρέπει, η σεζόν! Και έχουμε πλέον, το πλαίσιο επανεκκίνησης, με τις ημερομηνίες για την Α1 Ανδρών και την Α’ Γυναικών: Διαβάστε αναλυτικά όλες τις αποφάσεις που πάρθηκαν μετά την τηλεδιάσκεψη της ΚΟΕ με τα Σωματεία της υδατοσφαίρισης:

Άλλη μια επανεκκίνηση, η δεύτερη στη φετινή αγωνιστική περίοδο, επιχειρούν τα Πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Α’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή (23/3) Τηλεδιάσκεψη της ΚΟΕ με τα αντίστοιχα Σωματεία.

Σύμφωνα με τη συζήτηση που έγινε, ο νέος σχεδιασμός στα δύο Πρωταθλήματα, διαμορφώνεται ως εξής:

Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επαναρχίζει με την 7η αγωνιστική στις 27 Μαρτίου και ολοκληρώνεται η Κανονική Περίοδος στις 17 Απριλίου, με τη διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής.

Στα πλέι οφ συνεχίζουν οι 6 πρώτες ομάδες της Κατάταξης, χωρίς μεταφορά αποτελεσμάτων από την Κανονική Περίοδο.

Α’ Φάση (19-23 Απριλίου): 3ος – 6ος, 4ος – 5ος, στις 2 Νίκες

Β’ Φάση (5-11 Μαΐου): 1ος – Νικητής 4-5, 2ος – Νικητής 3-6, στις 2 Νίκες

Γ’ Φάση (13-18 Μαΐου): Τελικός (θέσεις 1-2), στις 3 Νίκες και μικρός Τελικός (θέσεις 3-4), στις 2 Νίκες

Δεν υποβιβάζεται καμμιά ομάδα.

Σ’ ό,τι αφορά το Κύπελλο, όταν ολοκληρωθεί η Κανονική Περίοδος (17 Απριλίου), θα εκτιμηθεί αν υπάρχουν ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του.

Α’ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επαναρχίζει 1η Απριλίου με την 6η αγωνιστική. Ο Α’ Γύρος τελειώνει στις 11 Απριλίου και ο Β’ Γύρος διεξάγεται από 15 Απριλίου έως 16 Μαΐου.

Στα πλέι οφ, συνεχίζουν οι 4 πρώτες ομάδες της Κατάταξης στην Κανονική Περίοδο, όπως ίσχυε ως τώρα.

Α’ Φάση (19-24 Μαΐου): 1ος – 4ος, 2ος – 3ος, με μεταφορά αποτελεσμάτων από την Κανονική Περιόδο (3 Νίκες, ή 2 αν υπάρχουν μόνο Ισοπαλίες)

Β’ Φάση (27 Μαΐου-4 Ιουνίου): Οι Νικητές στον Τελικό (θέσεις 1-2), στις 3 Νίκες οι Ηττημένοι στον μικρό Τελικό (θέσεις 3-4), στις 2 Νίκες

Δεν υποβιβάζεται καμμιά ομάδα.

Για το Κύπελλο, ισχύει ό,τι και στην Α1 Ανδρών. Θα εκτιμηθεί ανάλογα, με τη λήξη της Κανονικής Περιόδου (16 Μαΐου).

Οι λεπτομέρειες διεξαγωγής και των δύο Πρωταθλημάτων θα αναφέρονται στις σχετικές Ειδικές Προκηρύξεις τους, εντός των προσεχών ημερών».

Διαβάστε επίσης