Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ναιιιιιιι! Στην ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ οι θρυλικές κοριτσάρες!

Ναιιιιιιι! Στην ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ οι θρυλικές κοριτσάρες!
Σάββατο, 1 Μαΐου 2021 - 22:18

Απόψε γράφτηκε ιστορία! Η ομάδα Πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού νίκησε 7-6 τη Ντουναϊσβάρος και ανέβηκε ξανά στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης! Είναι το δεύτερο πρωτάθλημα Ευρώπης και τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο του τμήματος στην 9η παρουσία του σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκες» μετρούν τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς της Ευρωλίγκας, τρεις σε τελικούς Λεν Τρόφι και δυο σε τελικούς Σούπερ Καπ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με δυνατές άμυνες. Έβγαλε και μία τέτοια στον παίκτη παραπάνω. Οι «ερυθρόλευκες» σημάδεψαν δύο φορές το δοκάρι μέσα σε μισό λεπτό, το δεύτερο με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου στο 5:30’’. Μάλιστα, προηγήθηκαν στο 4:28’’ με άπιαστο σουτ του Νικόλ Ελευθεριάδου (1-0). Η Ντουναϊσβάρος ισοφάρισε σε 1-1 στον παίκτη παραπάνω, αλλά ο Θρύλος βρήκε και δεύτερο γκολ, στο 2:25 με το τέρμα της Βάσως Πλευρίτου. Οι Ουγγαρέζες ισοφάρισαν ξανά με τη Γκάρντα, στο 1:12’’, ξανά στον παραπάνω. Ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου το προβάδισμα, με 3-2, με το τέρμα της Μαργαρίτας Πλευρίτου στα 39’’.

Η Μάγιαρι απέκρουσε το σουτ της Ελευθερίας Πλευρίτου στον παραπάνω και στην επόμενη επίθεση η Σίλαγκι έκανε το 3-3. Η ίδια πολίστρια έκανε το 3-4 στο 6:06’’, δίνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα στη Ντουναϊσβάρος. Η Βάσω Πλευρίτου «έγραψε» το 4-4 στο 5:02’’, ενώ η Τσουκαλά είχε δοκάρι τρία λεπτά για το τέλος του β’ δεκαλέπτου. Η Άλκηστη Αβραμίδου με πέναλτι στα 16’’ έκανε το 5-4 και έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού.

Στο 6-6 τελείωσε το τρίτο οκτάλεπτο στον τελικό του Ολυμπιακού στο Final 4 με τη Ντουναϊσβάρος και όλα θα κριθούν στο φινάλε.Η Ντουναϊσβάρος ισοφάρισε στο 6:52’’ με το τρίτο τέρμα της Γκάρντα, φάση που η άμυνα δεν λειτούργησε ιδανικά. Η Αβραμίδου έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 3:45’, μιας και αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε η Μυριοκεφαλιτάκη. Η Γκάρντα, αντίθετα, ευστόχησε στο πέναλτι στο 3:22’’ και έκανε το 5-6. Η Τσουκαλά απάντησε πολύ γρήγορα, ισοφαρίζοντας στο 2:06’’ σε 6-6, ενώ η Ελευθερία Πλευρίτου είχε δοκάρι στον παραπάνω λίγο πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο μίλησε η ερυθρόλευκη ψυχή. Ο Ολυμπιακός έβγαλε μεγάλες άμυνες, βρήκε το γκολ από τη Βάσω Πλευρίτου στο 2:40’’ και πήρε την κούπα! Μπράβο κοριτσάρες! Γράψατε ιστορία!

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0

Διαβάστε επίσης