Ντουντούκα
Ψηλά το κεφάλι...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ελευθεριάδου στο gavros.gr: «Θα θυμάμαι για πάντα αυτή τη χρονιά!»

Ελευθεριάδου στο gavros.gr: «Θα θυμάμαι για πάντα αυτή τη χρονιά!»
Κυριακή, 2 Μαΐου 2021 - 13:39
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Ώρες έχουν περάσει, από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού! Ώρες μονάχα… Κάτι λιγότερο από μία μέρα… Και είναι σαν να ζούμε ακόμη σε… όνειρο. Μόνο που είναι αλήθεια, είναι πραγματικότητα… Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού κατέκτησε την Ευρώπη! Κατέκτησε την κορυφή του γυναικείου πόλο!

Με καρδιά, με θέληση, με πείσμα, με αγάπη για το άθλημα και με αγάπη για τον Σύλλογο. Με Ολυμπιακή ψυχή! Και γνωρίζει αυτή η ομάδα -δικαίως- την αποθέωση, από όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού!

Μία εκ των πρωταγωνιστριών της μεγάλη επιτυχίας, είναι η Νικόλ Ελευθεριάδου! Άξιζε και εκείνη, όπως και όλες οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη, να πανηγυρίσει αυτό το τρόπαιο, για την τεράστια προσπάθεια, η οποία έγινε, στην Ουγγαρία… Για την τεράστια προσπάθεια, η οποία έγινε από όλη την ομάδα, όλη τη χρονιά, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες…

Μία ημέρα (και λιγότερο) μετά, έρχεται η ηρεμία. Και η συνειδητοποίηση του τι κατάφερε αυτή η ομάδα… Και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, περιφερειακή του Θρύλου, Νικόλ Ελευθεριάδου, μιλά αποκλειστικά στο gavros.gr για το ΕΠΟΣ της Βουδαπέστης!

Έχεις συνειδητοποιήσει τι έχετε καταφέρει; Τι σκέφτεσαι τώρα, μία μέρα μετά, με καθαρό μυαλό και ηρεμία…;

Η αλήθεια είναι πως μετά τη λήξη του τελικού είχα… σοκαριστεί! Όσο και να το πιστεύαμε δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω το τι καταφέραμε! Το ότι είμαστε στην κορυφή και το ότι είμαστε πρωταθλήτριες Ευρώπης! Παρόλα αυτά, μία μέρα μετά πια, είμαι απολύτως ευτυχισμένη και πλήρως συνειδητοποιημένη, για το τι καταφέραμε!

Ποια ήταν η στιγμή, στον τελικό, κατά την οποία είπες μέσα σου «το πήραμε!»; Ποια ήταν η αντίστοιχη στιγμή, στον ημιτελικό, κατά την οποία είπες «πάμε τελικό!»;

Η καθοριστική στιγμή στον τελικό σίγουρα είναι το γκολ με το οποίο περάσαμε μπροστά με 7-6. Κατά την άποψή μου είναι και το πως παίξαμε άμυνα, μετά από αυτό το γκολ. Εκεί κατάλαβα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το χάσουμε! Ήμασταν τόσο παθιασμένες και μία γροθιά, που αποκλείεται να ισοφάριζαν!

Αντίστοιχα στον ημιτελικό, όταν άρχισε το τέταρτο οκτάλεπτο, ήμουν σίγουρη ότι… αυτό ήταν! Έχει τελειώσει το παιχνίδι! Μπήκαμε πάρα πολύ δυναμικά, ισοφαρίσαμε, βγάλαμε άμυνες, κολυμπήσαμε και φάνηκε πραγματικά το μέταλλο και η θέλησή μας!

Ο θρίαμβος αυτός, με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού από εσάς, θεωρείς ότι είναι άλλη μία απόδειξη ότι οι Ελληνίδες αθλήτριες και οι Έλληνες αθλητές είναι πάντοτε για μεγάλα πράγματα; Είστε μία ομάδα με πλήρως ελληνικό ρόστερ.

Είναι η πρώτη χρονιά που είμαστε μια ομάδα με πλήρως ελληνικό ρόστερ. Και ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός διέθετε ξένες παίκτριες, αυτή η χρονιά πραγματικά είναι η απόδειξη ότι οι Ελληνίδες αθλήτριες είναι οι καλύτερες. Πολλές φορές η χημεία είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και σίγουρα έρχονται και μεγαλύτερες επιτυχίες!

Πόσο πιο δύσκολο ήταν να φτάσετε ως το τέλος και να κατακτήσετε το Ευρωπαϊκό, μετά από μία τέτοια σεζόν, με τόσα πολλά προβλήματα στον αθλητισμό συνολικά;

Αυτή τη χρονιά θα τη θυμάμαι για πάντα. Γιατί υπήρχαν τόσα προβλήματα στον αθλητισμό! Δεν μπορούσαμε να παίξουμε στο πρωτάθλημα… Δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε προπονήσεις. Ήτα οι πιο αντίξοες συνθήκες που έχουν υπάρξει ποτέ. Παρόλα αυτά, η θέληση που είχε η ομάδα, για να διατηρηθεί και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται τον Ολυμπιακό, ήταν αυτό που μας έφερε και το χρυσό μετάλλιο!

Αν σκεφτεί κανείς ότι και πέρυσι και φέτος είχαμε αποχή δύο και τρεις μήνες, από την πισίνα, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο είναι και στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και στο σωματικό. Γιατί ο αθλητής θέλει χρόνο να επανέλθει. Χρόνο να έρθουν πάλι το κίνητρο και η όρεξη για δουλειά, μετά από τόσο καιρό αποχή…

Θα ήθελα να μου περιγράψεις τι σημαίνει για τον Σύλλογο, για τον κόσμο, αλλά και για όλο τον ελληνικό αθλητισμό, αυτό το Ευρωπαϊκό και να μου πεις που το αφιερώνεις.

Νομίζω ότι αυτό το Κύπελλο ήταν το πιο καθοριστικό. Σημαίνει τα πάντα και για τον Σύλλογο και για τον κόσμο, καθώς ανεβάζει και τον ελληνικό αθλητισμό στα ύψη…

Πραγματικά χαιρόμαστε όλες πάρα πολύ. Δώσαμε μια απίστευτη χαρά, μέρες που είναι και σίγουρα αυτό το Κύπελλο το αφιερώνω σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού, που μας στηρίζει. Στη Διοίκηση, στον Πρόεδρο και εννοείται πως το αφιερώνω σε όλες μου τις συμπαίκτριες. Διότι αυτή τη χρονιά πραγματικά δείξαμε τη δυναμική μας και την αγάπη που έχουμε η μία για την άλλη και δεν τα παρατήσαμε ποτέ, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, όπως προανέφερα…

** Οι εσωτερικές φωτό είναι από τη σελίδα του ΟΣΦΠ στο Facebook.

Διαβάστε επίσης