Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για την περηφάνια μας...

Για την περηφάνια μας...
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 - 21:19

Έχουν περάσει λίγες μόνο ημέρες από την ανακοίνωση πως ο Ολυμπιακός θα χτίσει το δικό του κολυμβητήριο, και η ανατριχίλα στη σκέψη μας παραμένει ίδια... Ο Θρύλος, ένας τεράστιος πολυαθλητικός σύλλογος, με το τμήμα πόλο του να διαπρέπει τόσο εγχώρια, όσο και σε ευρωπαϊκή κλίμακα σε Άνδρες και Γυναίκες, δεν είχε δικό του... σπίτι. Αδιανόητο. Ήρθε όμως ο καιρός, που το όνειρο όλων γίνεται πραγματικότητα. Ο Θρύλος, ο αυτοκράτορας του ελληνικού πόλο, θα αποκτήσει το δικό του κολυμβητήριο.

Μιλάμε για έναν σύλλογο, ο οποίος έχει 7 κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων σε Άνδρες και Γυναίκες, παίζοντας τα εντός έδρας παιχνίδια του σε ένα... όχι δικό του γήπεδο. Ναι μεν, οι οπαδοί του κατάφερναν να το κάνουν... τρελοκομείο, όμως για σκεφτείτε πόσο διαφορετικό θα είναι να έχεις ένα κολυμβητήριο δίπλα στις δυο καυτές έδρες, Γ. Καραϊσκάκης και ΣΕΦ. Πρόκειται για μια κίνηση, η οποία θα εκτοξεύσει τις ομάδες πόλο του Ολυμπιακού και μπορεί να τις μετατρέψει σε μόνιμους διεκδικητές ευρωπαϊκών διακρίσεων.

Ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο, το οποίο θα ανήκει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π., θα φιλοξενεί τις εντός έδρας αναμετρήσεις του Θρύλου και θα γίνεται καμίνι από τους πάντα παρόντες οπαδούς του. Αυτή η ομάδα δεν θα έχει ταβάνι...

Ας φέρουμε στο μυαλό μας τις δύο πιο πρόσφατες κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων του Θρύλου...

Αυτή των γυναικών του Θρύλου, στην Ουγγαρία… ο Ολυμπιακός με όλες τις δυσκολίες εν μέσω κορονοϊού και με ένα κράτος το οποίο δεν στήριξε καθόλου τα αθλήματα του ερασιτέχνη, ταξίδεψε στην Ουγγαρία για το φάιναλ φορ του Champions League. Εκεί, αντιμετώπισε την ουγγρική UVSE Βουδαπέστης στον ημιτελικό, την οποία άφησε εκτός συνέχειας, ενώ στον τελικό επικράτησε και πάλι απέναντι σε ουγγρική ομάδα, αυτήν την φορά την Ντουναϊσβάρος με 7-6 και κατέκτησε την κούπα. Μια κούπα, η οποία ήρθε ΜΟΝΟ με Ελληνίδες παίκτριες… πολλές ήταν μικρές σε ηλικία, άπειρες σε αυτό το επίπεδο, όμως είχαν ερυθρόλευκη ψυχή και πάθος και με την καθοδήγηση του Χάρη Παυλίδη κατόρθωσαν να σηκώσουν το ευρωπαϊκό.

Τι να πρωτοθυμηθείς με αυτήν την ομάδα; Ας πάμε στο ευρωπαϊκό της Γένοβας... το 2018, ο Θρύλος, στο πόλο Ανδρών, αφού τελειώνει την φάση των ομίλων με μία μόλις ήττα σε 16 παιχνίδια, προκρίνεται στο Final-8 της Γένοβα. Εκεί αντιμετωπίζει στον προημιτελικό την Σπαντάου, την οποία αποκλείει με 6-5, ενώ μετά βρίσκει στον δρόμο του ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί, την Μπαρτσελονέτα, επί της οποίας επικρατεί με 6-4 στον ημιτελικό και προκρίνεται στον τελικό, όπου αντιμετωπίζει την πολυνίκη (8 τρόπαια) του θεσμού και γηπεδούχο της τελικής φάσης, Προ Ρέκο. Εκεί, μιλάει η ΘΡΥΛΙΚΗ ψυχή των παικτών του ΘΡΥΛΟΥ και του στρατηγού Θοδωρή Βλάχου, και ο Θρύλος πανηγυρίζει την κατάκτηση του 3ου ευρωπαϊκού τίτλου του, καθώς επικράτησε με 9-7 έναντι στην, γηπεδούχο, Προ Ρέκο.

Χ. Δ.

Διαβάστε επίσης