Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φιλίποβιτς: «Δεν αποκλείεται να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό»

Φιλίποβιτς: «Δεν αποκλείεται να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό»
Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021 - 12:30

Μάγκας Φιλίποβιτς. Ένας από ‘μας είναι, ήδη… Μάγκας ο Σέρβος, παραδέχθηκε ξανά ότι ανέκαθεν ήθελε να παίξει για τον Θρύλο. Και τώρα που το έκανε, μπορεί και να… ολοκληρώσει εδώ την τεράστια καριέρα του! Μιλώντας σε Μέσο της πατρίδας του, τόνισε πως και η Ελλάδα, σε επίπεδο εθνικών, αλλά και ο Ολυμπιακός, αποτελούσαν πάντα μια μεγάλη πρόκληση, για εκείνον…

Αναλυτικά όλα όσα είπε στους Σέρβους ο Φιλίποβιτς:

«Νομίζω ότι δεν έχει συμβεί ποτέ σε κανένα άλλο άθλημα στη Σερβία να έχουμε τρεις εκπροσώπους στο Champions League. Θα πρέπει πραγματικά να είμαστε περήφανοι και να απολαύσουμε αυτή την αγωνιστική χρονιά, όχι μόνο στην ελίτ, αλλά και στο εγχώριο πρωτάθλημα που είναι εξαιρετικά δυνατό».

Είναι μια επιβεβαίωση, όχι μόνο της σημερινής ποιότητας για το άθλημά μας, αλλά και του ίδιου του οργανισμού, δηλαδή της ομοσπονδίας της Σερβίας, που σίγουρα έχει κάνει γνωστό τα τελευταία χρόνια ότι θέλει να ανεβάσει το επίπεδο του αθλήματος. Οι συνθήκες και οι επενδύσεις από το κράτος μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε τρεις εκπροσώπους στο Champions League.

Πρέπει να είμαστε σταθεροί και με τα δύο πόδια στο έδαφος. Ξέρουμε πού βρισκόταν η σερβική υδατοσφαίριση μέχρι πρόσφατα με όλες τις επιτυχίες, τα μετάλλια και τα αληθινά επιτεύγματα όχι μόνο της πρώτης ομάδας, αλλά και άλλων εθνικών ομάδων. Νομίζω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο, αλλά αυτός ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός.

Μπορούμε να δούμε, κάποια πράγματα λύνονται πολύ πιο γρήγορα στην υδατοσφαίριση από ότι σε κάποια άλλα αθλήματα. Είμαστε μάρτυρες ότι μετά από λίγα μόνο χρόνια επένδυσης, ορισμένα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά. Θα ζήσουμε μια αναγέννηση όταν μπορούμε να πούμε ότι οι σύλλογοι είναι σταθερά στην ελίτ και λειτουργούν για αρκετά χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο. Ωστόσο, όλα αυτά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή είναι απλώς απόδειξη ότι αναμφίβολα κινείται προς αυτό η υδατοσφαίριση στη χώρα μας. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτή η γενιά που έφερε το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορεί να προσφέρει πολλά και ταυτόχρονα να εκπαιδεύσει τα νέα παιδιά, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή.

Η Ελλάδα ήταν πάντα μια πρόκληση για μένα, ειδικά ο Ολυμπιακός ως σύλλογος. Δεν κρύβω την επιθυμία μου ότι πάντα ήθελα να παίξω κάποια στιγμή στην καριέρα μου λόγω του τρόπου που δουλεύω, της ατμόσφαιρας γύρω από τον Ολυμπιακό και φυσικά τους στόχους του συλλόγου. Η ομάδα είναι καλή, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, αλλά επειδή η σεζόν είναι μεγάλη νομίζω ότι θα προσαρμοστούμε. Έχω συμβόλαιο δύο ετών με τον Ολυμπιακό. Θα το σκεφτώ καλά μετά το τι θα γίνει, αλλά δεν αποκλείεται να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό».

Σίγουρα θα είναι ένα καλό παιχνίδι. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε αυτή τη στιγμή, αλλά ερχόμαστε στη Σερβία αποδυναμωμένοι λόγω της τιμωρίας του Γιώργο Δερβίση (θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του).

Θα είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε τον ρυθμό της Νόβι Μπέογκραντ στην έδρα της. Έχουμε έναν πολύ δύσκολο όμιλο στο Champions League και ο πρώτος στόχος είναι να φτάσουμε στο Final Eight. Η Νόβι Μπέογκραντ είναι σίγουρα ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Παίζουν εντός έδρας (σ. στο Βελιγράδι θα γίνει και το final 8) και η ποιότητά τους ως ομάδα είναι εντυπωσιακή. Έφτιαξαν μια πολύ καλή ομάδα με επικεφαλής τον Βουγιασίνοβιτς, με τον οποίο δούλεψα στην Προ Ρέκο και την εθνική ομάδα. Δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσουν όλα, είναι η σεζόν μεγάλη αλλά πιστεύω ότι έχουν πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσουν τον ευρωπαϊκό τίτλο».

Διαβάστε επίσης