Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνεχίζει αήττητος ο Θρύλος!

Συνεχίζει αήττητος ο Θρύλος!
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 - 20:37

Αήττητος συνεχίζει ο Ολυμπιακός στο Πόλο Ανδρών στο LEN Champions League, μιας και έμεινε στο 9-9 με τη δυνατή Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία για την 3η αγωνιστική των ομίλων. Μπορούσε και τη νίκη, αλλά έφυγε με βαθμό και συνεχίζει παρακάτω. Μεγαλειώδης εμφάνιση από τον τεράστιο Μπίγιατς.

Ο Βάμος με γκολ στα 7:14'' άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι, αλλά η απάντηση ήρθε άμεσα, από τον Φουντούλη, ο οποίος σκόραρε και δεν πανηγύρισε, μιας και μέχρι πέρσι έπαιζε στη Φερεντσβάρος. Οι Ούγγροι προηγήθηκαν εκ νέου, με τον Πολ, στα 4:59'' και έκαναν το 3-1 με πέναλτι του Βάργκα, 1:08'' για το πρώτο οκτάλεπτο, αφού πρώτα ο Ολυμπιακός έχασε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει. Μάλιστα, είχε και τρία δοκάρια σε αυτό το διάστημα! Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει να βρει τρόπους να έχει καλύτερη λειτουργία στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο οκτάλεπτο. Πρώτα μείωσε με τον Γενηδουνιά σε 3-2 και μετά ισοφάρισε με την απίθανη γκολάρα του Φιλίποβιτς για το 3-3 στο 4:58''. Βέβαια, έβγαλε και ορισμένες μεγάλες άμυνες, δείχνοντας πως επέστρεψε για τα καλά. Επέστρεψε και πέρασε και μπροστά στο σκορ (3-4) με τον Μουρίκη στο 2:12'' να σκοράρει στον παραπάνω. Ο Μπίγιατς έκανε μεγάλες επεμβάσεις, γενικότερα η άμυνα λειτούργησε υποδειγματικά και έκανε τη διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός κράτησε ανέπαφη την εστία του στο δεύτερο οκτάλεπτο!

Το σερί του Ολυμπιακού μεγάλωσε και έφτασε στο 0-5, με τον Μπούσλιε στον παραπάνω (7:23'') να κάνει το 3-5, στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου και τον Γενηδουνιά το 3-6 στα 5:49''! Ο Μερκούλοφ σκόραρε μετά από... ώρα για τη Φερεντσβάρος, μειώνοντας σε 4-6 στο 2:32''. Αυτό ήταν και το σκορ του τρίτου οκταλέπτου. Ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρίες να ανεβάσει κι άλλο τη διαφορά, αλλά δεν τα κατάφερε. Την ίδια ώρα, με κορυφαίο τον Μπίγιατς, έβγαλε φοβερές άμυνες, ενώ εξαιρετική ήταν όλη η αμυντική λειτουργία.

Η Φερεντσβάρος επέστρεψε στο ντέρμπι. Όχι μόνο μείωσε, αλλά ισοφάρισε. Πρώτα με τον Βάργκα στο 7:20'' και μετά έκανε το 6-6 με τον Μερκούλοφ στα 6:30''. Ο Ολυμπιακός απάντησε με μεγάλο γκολ του Χρυσοσπάθη για το 6-7, στα 4:55'', αλλά η ισοφάρισε ήρθε με τον Βάμος στα 4:15'', αφού βέβαια η Φερεντσβάρος έπαιξε στη συγκεκριμένη επίθεση με 2 παίκτες παραπάνω. Οι Ούγγροι προσπέρασαν μετά το πρώτο οκτάλεπτο με τον Βάμος για το 8-7, αλλά ο Μουρίκης ισοφάρισε στην επόμενη επίθεση (8-8), τρία λεπτά για το φινάλε. Ο Φέκετε στα 46 δευτερόλεπτα έκανε το 9-8, αλλά ο Ολυμπιακός έβγαλε μεγάλη επίθεση και ισοφάρισε στα 35’’ με τον Γενηδουνιά από πάσα του Φιλίποβιτς. Η άμυνα στο φινάλε βγήκε και ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος στην Ουγγαρία, αν και μπορούσε να είχε φύγει και με άλλο ένα μεγάλο «διπλό».

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 0-3, 1-2, 5-3

Διαβάστε επίσης