Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μέγας είσαι, Θρύλε! Μυθική εμφάνιση, διέλυσε τη Μπαρτσελονέτα!

Μέγας είσαι, Θρύλε! Μυθική εμφάνιση, διέλυσε τη Μπαρτσελονέτα!
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 - 20:18

Μεγάλη νίκη, μυθική εμφάνιση και γλέντι επί της Μπαρτσελονέτα. Φέτος, είναι αλλιώς. Ο Ολυμπιακός διέλυσε τους Ισπανούς με 8-4 στο Παπαστράτειο, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του LEN Champions League και πήρε μία άτυπη ρεβάνς για την περσινή βαριά ήττα, τότε που η δυναμική των δύο ρόστερ ήταν διαφορετική. Φέτος, όμως, είχαμε πάρτι. Και ο Θρύλος παραμένει στην κορυφή του ομίλου, παίρνοντας άλλη μία μεγάλη νίκη.


Πραγματικό ντέρμπι έγινε στο πρώτο οκτάλεπτο στο Παπαστράτειο, διάστημα στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι δυνατές άμυνες. Ο Ολυμπιακός έβγαλε και μία άμυνα με παίκτη λιγότερο, με τον Μπίγιατς να κάνει μεγάλη επέμβαση. Ο Γενηδουνιάς είχε δοκάρι στα τρία λεπτά και το σκορ άνοιξε στο 1:33’’ από το τέλος ο Γουβής μετά από ωραία επίθεση και τελείωμα από κοντά. Οι Ισπανοί είχαν δοκάρι στο τελευταίο λεπτό, ενώ ο Μπίγιατς έκανε κι άλλες μεγάλες αποκρούσεις, δείχνοντας την κλάση του. Και κάπως έτσι, με 1-0, τελείωσε το πρώτο οκτάλεπτο στο Παπαστράτειο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο δεύτερο οκτάλεπτο. Και βρήκε γκολ με τη συμπλήρωση ενός λεπτού! Στο 7:01’’, για την ακρίβεια, ο Φουντούλης βρήκε ωραία τον Μουρίκη και εκείνος από κοντά έκανε το 2-0 για τον Θρύλο. Η Μπαρτσελονέτα μείωσε με τον Παβιγιάρ στο 6:34’’ για το 2-1 σκορ που έμεινε για κάτι παραπάνω από πέντε λεπτά. Οι άμυνες παρέμειναν και πάλι στο επίκεντρο, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε ορισμένες επιθέσεις που δεν τις εκτέλεσε καλά, φάσεις που θα μπορούσε να είχε αυξήσει το προβάδισμά του. Ο Θρύλος έφτασε στο 3-1 στα 33’’ από το τέλος του β’ οκταλέπτου με πέναλτι του Φουντούλη που έφτασε τα 12 γκολ στο φετινό Champions League! Πέναλτι που κέρδισε ο Μουρίκης. Οι «ερυθρόλευκοι» του Θοδωρή Βλάχου έβγαλαν φανταστική άμυνα και έκλεψαν, ο Φιλίποβιτς δεν βρήκε στόχο στο μακρινό σουτ και κάπως έτσι, με τον Ολυμπιακό μπροστά με 3-1, τελείωσε το δεύτερο οκτάλεπτο.

Ο Φιλίποβιτς άνοιξε κι εκείνος λογαριασμό για τον Θρύλο, στο τρίτο οκτάλεπτο. Συγκεκριμένα, με δυνατό σουτ στα 5:56’’ έκανε το 4-1 για τον Ολυμπιακό, αυξάνοντας για πρώτη φορά τη διαφορά στο +3. Η Μπαρτσελονέτα μείωσε σε 4-2 με κοντινό σουτ του Μπούστος στον παραπάνω, 4:12’’ για το τρίτο οκτάλεπτο, αλλά ο Φουντούλης, στον παραπάνω, με ωραίο σουτ, στα 3:28’’, έκανε το 5-2. Οι Ισπανοί μείωσαν ξανά, στον παραπάνω, στα 2:52’’, με το δεύτερο γκολ του Παβιγιάρ (5-3). Λογαριασμό άνοιξε και ο Γενηδουνιάς, κάνοντας στα 2:19’’ το 6-3 με δυνατό σουτ. Σκορ που ήταν και εκείνο που τελείωσε το τρίτο οκτάλεπτο, με τον Θρύλο μπροστά με +3.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε φανταστικά και στο τελευταίο οκτάλεπτο, βγάζοντας απίθανες άμυνες. Μεγάλη εμφάνιση, άλλη μία, από τον τεράστιο Μπίγιατς. Μάλιστα, ο Χρυσοσπάθης έκανε το 7-3 με μακρινό σουτ, στο 6:02’’, δίνοντας προβάδισμα 4 τερμάτων στον Ολυμπιακό. Η Μπαρτσελονέτα μείωσε σε 7-4 με τον Γρανάδος Ορτέγκα στο 2:49’’. Το παιχνίδι κατέληξε στον Θρύλο με άλλον έναν θρίαμβο, με τον Φιλίποβιτς να σκοράρει ξανά, αυτήν τη φορά στο τελευταίο λεπτό, και να κάνει το 8-4.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 3-2, 2-1

Διαβάστε επίσης