Ντουντούκα
Όχι έτσι, Θρύλε!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Μπίγιατς: «Το απολαμβάνω, μου ταιριάζει ο Ολυμπιακός!»

Μπίγιατς: «Το απολαμβάνω, μου ταιριάζει ο Ολυμπιακός!»
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 - 10:36

Περνάει ωραία στην Ελλάδα και απολαμβάνει την παρουσία του στον Ολυμπιακό, ο κορυφαίος τερματοφύλακας Μάρκο Μπίγιατς, όπως είπε στο κροατικό μέσο Slobodna Dalmacija.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού τόνισε πως θέλει να μάθει ελληνικά, ενώ όσον αφορά τους Έλληνες συμπαίκτες του εξέφρασε την πεποίθηση του, πως θα βρίσκονται στη ζώνη των μεταλλίων και τα επόμενα χρόνια. Τέλος, μίλησε για το «Γ. Καραϊσκάκης» και το ΣΕΦ, τονίζοντας πως ανυπομονεί να πάει να δει τον Ολυμπιακό.

«Το απολαμβάνω εδώ. Μου ταιριάζει ο Ολυμπιακός. Η Ελλάδα. Το Φάληρο είναι δίπλα στη θάλασσα. Δεν είμαι ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, είμαι λίγο βορειότερα, σε έναν δρόμο, αλλά είμαι καλά. Στην Ακρόπολη και στην Πλάκα είχα πάει και όταν επισκέφτηκα την Ελλάδα με τη Γιουγκ για να παίξουμε με τον Ολυμπιακό αλλά και με την εθνική ομάδα της Κροατίας».

Για την ελληνική γλώσσα και την ζωή στην Ελλάδα: «Είμαι αδύναμος σε αυτό. Αυτά που λέμε καθημερινά στην προπόνηση και τα βασικά τα γνωρίζω. Η ελληνική γλώσσα δεν έχει πολλές ομοιότητες με άλλες γλώσσες, αλλά υπάρχει χρόνος. Το φοβερό είναι πως αν και χειμώνας τώρα, έχει ήλιο την περισσότερη διάρκεια της ημέρας. Το 90%. Σε σύγκριση με την Ιταλία εδώ είναι φθηνότερα. Ας πούμε πως είναι σαν την Κροατία».

Για την επιτυχία της εθνικής μας στο Τόκιο: «Έγιναν πιο γνωστοί. Φάνηκαν σε διαφημίσεις, στις εφημερίδες, στην τηλεόραση ακόμη και σε διαφημιστικές πινακίδες σε όλη την πόλη. Ειλικρινά, περιμένω και εγώ ότι τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα είναι μια εθνική ομάδα που θα διεκδικεί και θα βρίσκεται μέσα στα μετάλλια».

Για τον κορονοϊό: «Η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι καλή αυτή τη στιγμή. Πολλοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί. Οι κερκίδες στα γήπεδα είναι σχεδόν άδειες. Δεν επιτρέπεται περισσότερο από το δέκα τοις εκατό της χωρητικότητας. Μας σέβονται, χειρότερα από την επιθυμία να μας αποκτήσουν».

Τέλος μίλησε για το «Γ. Καραϊσκάκης» και το ΣΕΦ: «Ανυπομονώ να πάω στους αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Ολυμπιακού. Μπορούμε να βγάλουμε εισιτήρια για αγώνες του Ολυμπιακού, αλλά όταν γίνονταν σημαντικοί αγώνες, έχουμε και εμείς τις δικές μας υποχρεώσεις. Η ομάδα ποδοσφαίρου πέρασε στον επόμενο γύρο του Europa League και θα παίξει με την Αταλάντα ενώ και η ομάδα μπάσκετ έχει παιχνίδια στην Euroleague. Θα υπάρξουν ευκαιρίες για να πάω στην εξέδρα στο Καραϊσκάκη και στο ΣΕΦ»

Διαβάστε επίσης