Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οεο οεο οεο, το ευρωπαϊκό ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ σου λέω! ΤΡΕΛΑ για το back2back! Θρύλος είσαι!

Οεο οεο οεο, το ευρωπαϊκό ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ σου λέω! ΤΡΕΛΑ για το back2back! Θρύλος είσαι!
Κυριακή, 3 Απριλίου 2022 - 18:05

Στην κορυφή της Ευρώπης παρέμεινε ο Θρύλος μας, μιας και η ομάδα Πόλο Γυναικών νίκησε τη Σαμπαντέλ με 11-7 στον τελικό και κατέκτησε τη δεύτερη σερί LEN Euroleague και έκτο ευρωπαϊκό του τμήματος! Μυθική η ομάδα του Ολυμπιακού, έκανε το back2back μετά το περσινό τρόπαιο! Μαγικός ο κόσμος! Μαγική και η ομάδα!

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στον τελικό στην πρώτη περίοδο απέναντι στη Σαμπαντέλ με σπουδαίες άμυνες. Η Βάσω Πλευρίτου στα 7:19'' έκανε το 1-0 για τον Θρύλο, ανοίγοντας το σκορ. Η Νικόλ Ελευθεριάδου σκόραρε κι εκείνη και έκανε το 2-0 στα 3:42'', με τον κόσμο να στηρίζει τις προσπάθειες της ομάδας και τις ερυθρόλευκες να παίζουν εξαιρετική άμυνα. Η Ελευθερία Πλευρίτου έβαλε κι εκείνη το όνομά της στη λίστα των σκόρερ, κάνοντας το 3-0 στα 2:19''. Η Βάσω Πλευρίτου έχασε μεγάλη ευκαιρία για 4ο γκολ, μιας και στο 1:26'' έχασε πέναλτι (άουτ) και η Σαμπαντέλ μείωσε στα 55'' με την Στέφενς. Ο Ολυμπιακός βρήκε και τέταρτο γκολ, στα 37’’, με γκολάρα της Κρίστμας. Αυτό το 4-1 ήταν και το σκορ στο πρώτο οκτάλεπτο.

Ο Θρύλος συνέχισε να παίζει φανταστική άμυνα και στο β' οκτάλεπτο, με την Χρυσή Διαμαντοπούλου να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις. Μάλιστα, η Μυριοκεφαλιτάκη ανέβασε τη διαφορά στο +4, μιας και σκόραρε για το 5-1 στο 3:51'', πανηγυρίζοντας αυτό το γκολ που σημείωσε. Η Φαν ντερ Σλοτ εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και μείωσε σε 5-2 στα 3:24'' για τη Σαμπαντέλ. Η Σιούτη είχε δοκάρι στο δίλεπτο και μεγάλη ευκαιρία να ανεβάσει το δείκτη του σκορ, αλλά ως το τέλος στο πρώτο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι. Η Σλίκινγκ έβγαλε φανταστική άμυνα, ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία στον παραπάνω και έτσι, με αυτό το 5-2, ολοκληρώθηκε το β’ οκτάλεπτο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι δύο ομάδες μπήκαν έχοντας από ένα δοκάρι στις πρώτες επιθέσεις τους, με τη Ράνεϊ να μην καταφέρνει να βρει δίχτυα για τον Ολυμπιακό. Η Σαμπαντέλ συνέχισε να παίρνει τη μία αποβολή μετά την άλλη και σε μία φάση με παραπάνω βρήκε το 3ο της γκολ. Στο 4:54'', για την ακρίβεια, η Γκάμες μείωσε σε 5-3. Η Μυριοκεφαλιτάκη, όμως, επανέφερε τη διαφορά στο +3, κάνοντας το 6-3. Στην επόμενη επίθεση ήρθε το 6-4, με την Βίβας (4:03''), ξανά στον παραπάνω για τη Σαμπαντέλ. Στο 2:17'' η Νικόλ Ελευθεριάδου "έγραψε" και το 7-4, δίνοντας ανάσα στον Ολυμπιακό, αλλά η Φόρκα μείωσε σε 7-5 στο 1:52''. Η Νικόλ πέτυχε και το 8-5, με πέναλτι στο 1:01'', για το +3. Αυτό το 8-5 ήταν και το σκορ μετά το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Η Σαμπαντέλ μπήκε με παραπάνω στην πρώτη της επίθεση. Σαν να μην άλλαξε τίποτα. Και μείωσε 8-6 με την Στέφενς στο 7:07'' για το τέλος, αλλά η Ελευθερία Πλευρίτου επανέφερε την... τάξη και με νέο γκολ έκανε το 9-6 στα 5:58''. Η Βάσω Πλευρίτου σκόραρε στο πεντάλεπτο για το 10-6 και έκανε καθοριστικό βήμα. Το 11-6 και το +5 στα 2:35'' τελείωσαν οριστικά την υπόθεση κούπας με το γκολ της Μυριοκεφαλιτάκη. Η γκονζάλες μείωσε σε 11-7 στα 36'', αλλά δεν άλλαξε κάτι. Και το παιχνίδι τελείωσε με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει το ευρωπαϊκό! ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ! Ο Θρύλος είναι πρωταθλητής Ευρώπης!

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 3-3, 3-2

Διαβάστε επίσης