Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δυσκόλεψαν τα πράγματα

Δυσκόλεψαν τα πράγματα
Σάββατο, 9 Απριλίου 2022 - 20:25

Την ήττα με 10-8 από τη Φερεντσβάρος στο Παπαστράτειο γνώρισε ο Ολυμπιακός και έτσι δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα για την πρόκριση. Του στοίχισαν πολύ τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει το τελευταίο δίμηνο και που τον έβγαλαν εκτός ρυθμού, αλλά και το μπλακ άουτ που είχε στο τρίτο οκτάλεπτο. Επίσης, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οι αποβολές του Δερβίση νωρίς στο δεύτερο οκτάλεπτο και του Γούβη στο τρίτο. Πλέον, δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο. Πρόκειται για ήττα που μπορεί να του στοιχίσει την 6η διαδοχική παρουσία σε Final 8 Champions League.

Το παιχνίδι ήταν γεμάτο ένταση και κλειστό, τουλάχιστον στο πρώτο οκτάλεπτο στον Πειραιά, με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται αρκετά. Την ίδια ώρα, βέβαια, η άμυνα τον κράτησε μέσα στο παιχνίδι. Η Φερεντσβάρος προηγήθηκε στο 5:48’’ με γκολ του Μόλναρ και ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να βρει γκολ. Εν τέλει, το έκανε στα 58 δευτερόλεπτα, με τον Φουντούλη να σκοράρει για το 1-1. Αυτό ήταν και το σκορ στο πρώτο οκτάλεπτο στο Παπαστράτειο.

Σε αντίθεση με το πρώτο οκτάλεπτο, στο δεύτερο άνοιξε ο ρυθμός και είδαμε πολύ καλό παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να ξεμπλοκάρει επιθετικά. Ο Γκίλας έκανε το 2-1 στο 5:36’’, αλλά η Φερεντσβάρος ισοφάρισε με τον Ούμποβιτς και έκανε το 2-3 με τον Βάργκα στο 2:45’’. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 3-3 με τον Γενηδουνιά στο 2:12’’, αλλά οι Ούγγροι έκαναν το 3-4 με τον Νέμετ, στον παραπάνω. Ο Ολυμπιακός, πάντως, βρήκε κι άλλο γκολ, με τον Φουντούλη στον παραπάνω, στα 52’’, για το 4-4.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο παιχνίδι, στο τρίτο οκτάλεπτο, με τον Φιλίποβιτς να κάνει το 5-4, στα 6:40’. Όμως, δεν κράτησε πολύ το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα. Ο Βίγκβαρι έκανε το 5-5 και ο Βάργκα στο 4:21’’ για το 5-6 για τους Ούγγρους, με τον Ολυμπιακό να δείχνει πως δεν λειτουργούσε το μεγάλο του «όπλο», η άμυνα. Ο Φιλίποβιτς ισοφάρισε σε 6-6, αλλά ακολούθως οι Ούγγροι έκαναν ένα 0-3 σερί. Και με γκολ από Βίγκβαρι (2) και Μόλναρ, έκλεισε το τρίτο οκτάλεπτο μπροστά με 6-9.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε. Για την ακρίβεια, δεν κατάφερε όσα θα ήθελε. Μείωσε σε 8-9 με γκολ από Κολόμβο και Φιλίποβιτς αλλά τα έβαλε στο τελευταίο δίλεπτο. Το 8-10 διαμορφώθηκε με το γκολ του Βάμος στα 28’’’.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-3, 2-5, 2-1

Διαβάστε επίσης