Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τολμούν και πιάνουν στο στόμα τους το πόλο του Ολυμπιακού!

Τολμούν και πιάνουν στο στόμα τους το πόλο του Ολυμπιακού!
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 - 14:28

Ο Ολυμπιακός είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ πρωταγωνιστής του ελληνικού και ευρωπαϊκού πόλο! Ο απόλυτος αυτοκράτορας της πισίνας, έχοντας ομάδες Ανδρών και Γυναικών ΔΙΑΡΚΩΣ στην ελίτ. Διαρκώς με παρουσίες σε τελικούς Ευρώπης, τόσο σε επίπεδο Ανδρών, όσο και σε επίπεδο Γυναικών.

Μιλάμε για ένα άθλημα το οποίο κρατά πάντα ψηλά τη σημαία της Ελλάδας, την ώρα που άλλοι σύλλογοι χρειάζονται… σωσίβια. Ειδικά ο σύλλογος της καρδιάς εκείνου, ο οποίος σήμερα… έμαθε πόλο και ασχολήθηκε…

Ξαναλέμε: 5 τελικοί πρωταθλημάτων Ευρώπης σε 4 χρόνια (και ενώ το 2020, δεν ολοκληρώθηκαν λόγω κόβιντ οι διοργανώσεις της LEN), συνολικά, το πόλο του Ολυμπιακού. Και τολμάνε να μιλάνε οι… βοθρατζήδες!

Το ’18 με κατάκτηση στη Γένοβα, το ’19 (απώλεια στα πέναλτι), το ’19 η ομάδα Γυναικών με τη Σανμπαντέλ και άλλους δύο ΣΕΡΙ, με back to back κατάκτηση το ’21 και το ’22 η ομάδα πόλο Γυναικών… Και μιλάμε για τελικούς Πρωταθλημάτων Ευρώπης (σαν αυτούς που ονειρεύεται ο Τάκης ο Μαλακατές, αν και όταν τους φτιάξουν τις εγκαταστάσεις στο Βοτανικό για να μην το ξεχνάμε).

Εδώ κάπου θα έπρεπε η κουβέντα για το πόλο ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. Και οι Λαλάκηδες να επιστρέψουν στη θλιβερή καθημερινότητα των συλλόγων που (υπο)στηρίζουν…

Ο Ολυμπιακός φέτος μετείχε στον δυσκολότερο όμιλο που έχει διαμορφωθεί ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ, μέχρι και ο ίδιος ο Φιλίποβιτς το δήλωσε πρόσφατα πριν από το ματς με τη Φερεντσβάρος. Σε έναν όμιλο όπου μετείχαν 5 πολύ μεγάλες ομάδες και πάλευαν επί ίσοις όροις για ένα εισιτήριο (Ολυμπιακός, Μπρέσια, Φερεντσβάρος, Μπαρτσελονέτα) με τη Νόβι Μπέογκραντ να έχει εξασφαλισμένη θέση επειδή διοργανώνει το Final 8 στο Βελιγράδι.

Στον άλλο όμιλο οι ισχυροί ήταν 2, όλοι κι όλοι. Η Προ Ρέκο και η Γιουγκ. Στον όμιλο φωτιά του Ολυμπιακού, κάποια σπουδαία ομάδα θα έμενε έξω. Ο βαθμός δυσκολίας ήταν πολύ μεγαλύτερος για τον Θρύλο, λοιπόν, σε συνδυασμό με τα συνεχή προβλήματα και ποια ήταν αυτά;

Καταρχήν η απώλεια από την αρχή της σεζόν του Τζούρο Ράντοβιτς, που επηρέασε σε σημαντικό βαθμό όλο τον σχεδιασμό που είχε πραγματοποιηθεί και στέρησε μια ποιοτική λύση στο έμψυχο δυναμικό και σε όλη τη διαχείριση της ομάδας. Ο Ολυμπιακός λοιπόν στερήθηκε έναν παίκτη που θα είχε ρόλο και ουσιαστικά λεπτά συμμετοχής και η παρουσία του θα βοηθούσε τους υπόλοιπους που δεν θα επιβαρύνονταν τόσο πολύ.

Συνέβησαν πολλές αναποδιές και όλες μαζεμένες για να μην περάσει ο Ολυμπιακός, για 6η διαδοχική φορά σε τελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης μετρώντας μία κατάκτηση Πρωταθλήματος Ευρώπης και τρεις παρουσίες σε τελικούς τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέραμε…

… Μέχρι και… δύο μέρες στο αεροδρόμιο έμεινε η ομάδα λόγω του χιονιά που είχε πλήξει την Αττική, όταν ήταν να πάει στο Κραγκούγεβατς για να παίξει με την πρωταθλήτρια Σερβίας και Κυπελλούχο φέτος Ραντνίτσκι. Μέχρι και αυτή την ταλαιπωρία είχε υποστεί!

Αλλά ας το πάμε και παραπέρα. Για τη φετινή σεζόν και τους Άνδρες, για την οποία οι Λαλάκηδες τόλμησαν να μιλήσουν.

Ο Ολυμπιακός σε όλο αυτό το μαραθώνιο των ευρωπαϊκών αγώνων δεν πήγε ποτέ σε παιχνίδι πλήρης και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με απερίσπαστη προετοιμασία αφού πάντα υπήρχαν θέματα με κορονοϊό, ιώσεις και τραυματισμούς. Έχασε για 1,5 μήνα τον Κολόμβο και έφτασε να παίζει κάποια στιγμή χωρίς τους δυο φουνταριστούς. Είναι λογικό λοιπόν όλη αυτή η επιβάρυνση να βγει και να επηρεάσει την ομάδα στην εξέλιξη της σεζόν.

Όταν σε όλη τη χρονιά αντιμετωπίζεις διαρκώς τόσες δυσκολίες, αναποδιές και όλα είναι οριακά η επιτυχία με την αποτυχία είναι πολύ κοντά.

Ωστόσο ας μην αγχώνονται για το πόλο του Θρύλου οι Λαλάκηδες… Ο Θρύλος είναι και παραμένει σταθερά στην ελίτ του Ευρωπαϊκού πόλο σε Άνδρες και Γυναίκες. Και, ειδικά για το συγκεκριμένο άθλημα, αλλά όχι μόνο για αυτό, ας μην ξανοίγονται και κάνουν και πολλές αναλύσεις, γιατί το ίδιο το άθλημα, αλλά και η ίδια η πραγματικότητα θα τους εκθέσει. Ξανά…

Τόσο πολύ σε πονάει βόθρε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Που φτάνει τις 100 κούπες στα ομαδικά αθλήματα, τα τελευταία χρόνια, την ώρα που η ομάδα της καρδιάς σου έχει μόνο… 5!

Διαβάστε επίσης