Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πόλο Γυναικών | Ολυμπιακός-ΑΝΟΓ: Ισόπαλο το πρώτο οκτάλεπτο!

Πόλο Γυναικών | Ολυμπιακός-ΑΝΟΓ: Ισόπαλο το πρώτο οκτάλεπτο!
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022 - 15:13

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο πρώτο οκτάλεπτο του τελικού, αλλά ο ΑΝΟΓ ισορρόπησε. Ο Ολυμπιακός άρχισε το ματς με διάθεση να το… καθαρίσει από νωρίς. Με την Ξενάκη πήρε προβάδισμα πολύ νωρίς, στην αναμέτρηση, ενώ παράλληλα άρχισε να παίζει και πιεστική άμυνα. Η Κούλχαας έκανε πέναλτι στην Ξενάκη και η Βάσω ανέλαβε στο 6:18 να σκοράρει. Η Καρύτσα ωστόσο τη νίκησε και το 1-0 έμεινε… Ό,τι δεν έκανε από το σημείο του πέναλτι, το έκανε με ωραίο διαγώνιο σουτ, η Βάσω Πλευρίτου, στο 5:46. Ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να πάρει από νωρίς ένα προβάδισμα με δύο γκολ και να έχει αρχίσει να φέρνει το ματς στα μέτρα του.

Άστοχο το σουτ της Βάσως, στην αμέσως επόμενη επίθεση. Η ομάδα του Τσίριτς μπήκε στο ματς με διάθεση να πρεσάρει και να παίξει δυνατά στην κόντρα. Πέναλτι η Σλίκινγκ στη Γρηγοροπούλου, στο 4:51 και ο ΑΝΟΓ είχε την ευκαιρία με την Κοντογιάννη να μειώσει. Το έκανε… Ο Ολυμπιακός αμύνθηκε καλά, με παίκτρια λιγότερη και η Τορνάρου μπήκε στο ματς, αντί της Σλίκινγκ. Το 2-1 παρέμεινε, αφού ο Θρύλος έπαιζε, ακόμη και με μειονέκτημα, πιεστική άμυνα! Καλό ματς έκανε όμως η Καρίτσα, η οποία έκανε σημαντικές αποκρούσεις, για τον ΑΝΟΓ.

Η Φουντωτού ισοφάρισε στο 2:42, με διαγώνιο σουτ και ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε την παίκτρια παραπάνω του ΑΝΟΓ με την εστία του αλώβητη. Η πίεση στην άμυνα, ωστόσο, συνεχιζόταν. Πέρασε και η Μυριοκεφαλιτάκη στην πισίνα, δύναμη πυρός στη θέση της φουνταριστού. Τρομερή επέμβαση της Χρυσής Διαμαντοπούλου στο σουτ της Κοντογιάννη, στο 1:05! Και το 2-2 έμεινε! Ο ΑΝΟΓ ήταν πολύ ανταγωνιστικός και ο Ολυμπιακός έπρεπε να πατήσει γκάζι. Δοκάρι η Μαργαρίτα Πλευρίτου στα 7’’ πριν το φινάλε και το 2-2 έμεινε…

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ξενάκη (φουνταριστό, 7:45), 2-0 Β. Πλευρίτου (κόντρα, 5:46), 2-1 Κοντογιάννη (πέναλτι, 4:50), 2-2 Φουντωτού (π/π, 2:42)

Διαβάστε επίσης