Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πόλο Ανδρών: Δυνατή υποψηφιότητα από τη Σερβία για τον πάγκο

Πόλο Ανδρών: Δυνατή υποψηφιότητα από τη Σερβία για τον πάγκο
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 - 13:49

Ο Ολυμπιακός σχεδιάζει ήδη την επόμενη ημέρα του, στο πόλο Ανδρών. Στη μετά Θοδωρή Βλάχου εποχή, ένα όνομα που ακούγεται είναι εκείνο το Ζίβκο Γκότσιτς. Ο Σέρβος, ο οποίος έχει σημαντική καριέρα στο ευρωπαϊκό πόλο, έχοντας παίξει στο πλευρό του Φίλιπ Φιλίποβιτς και έχοντας διατελέσει και αρχηγός της μεγάλης Σερβίας των Φιλίποβιτς, Μάντιτς, Πιγιέτλοβιτς, Νίκιτς, Άλεξιτς, Γιάξιτς, Πρλαΐνοβιτς, Μίτροβιτς και λοιπών, «παίζει» για τον πάγκο του Θρύλου και για αντικαταστάτης του Θοδωρή Βλάχου, ο οποίος θα αφιερωθεί στην εθνική ομάδα.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο ότι για τον Γκότσιτς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Ούτε προχωρημένο. Ο Ολυμπιακός έχει αρκετά ονόματα στη λίστα του, για τον πάγκο. Το μόνο δεδομένο είναι ότι ο αντικαταστάτης του πολυνίκη Θοδωρή Βλάχου θα είναι «από το πάνω ράφι», όπως συνηθίζουμε να λέμε. Δεν αποκλείεται να είναι Σέρβος, από μια παραδοσιακή σχολή πόλο, στην Ευρώπη, όπως και στην ομάδα πόλο Γυναικών, όπου τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Ο Γκότσιτς έχει σπουδαίο παλμαρέ: Στην καριέρα του ως πολίστας έχει τρία Ολυμπιακά μετάλλια (ένα χρυσό, δύο χάλκινα), δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, δυο παγκόσμια κύπελλα, πέντε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δέκα World League! Αριθμοί πραγματικά εντυπωσιακοί. Από το 2003 μέχρι το 2016 όλα αυτά, καθότι στη συνέχεια αποχώρησε από την εθνική Σερβίας.

Ο Γκότσιτς καθόταν, μέχρι πρόσφατα (πριν λίγες ημέρες) στον πάγκο της Ζόλνοκ, στην Ουγγαρία, μια ομάδα δυνατή, στη χώρα. Η αποχώρησή του από εκεί, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αναζητάν τον άνθρωπο που θα καθίσει στον πάγκο, στη θέση του Θοδωρή Βλάχου, φούντωσαν τα σενάρια στη Σερβία, με το όνομα του Γκότσιτς να εμπλέκεται με εκείνο του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει λόγο να βιαστεί, με την επιλογή του επόμενου προπονητή του. Όπως πολύ σωστά είπε και ο Θοδωρής Βλάχος… θα κάνουν «ουρά» οι υποψήφιοι προπονητές… Σίγουρα ωστόσο, ο Ολυμπιακός θα πάει σε επιλογή πρωτοκλασάτου προπονητή. Η ομάδα έχει πάντα υψηλούς στόχους και η Διοίκηση του Ερασιτέχνη θέλει να δώσει συνέχεια στην ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.

Διαβάστε επίσης