Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Οι άλλοι, καναπέ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Βλάχος: «Το λαβωμένο λιοντάρι βρυχάται πιο δυνατά» (video)

Βλάχος: «Το λαβωμένο λιοντάρι βρυχάται πιο δυνατά» (video)
Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022 - 19:20

Χαρούμενος με το χάλκινο μετάλλιο ήταν ο Θοδωρής Βλάχος ο προπονητής της Εθνικής Πόλο Ανδρών. Και δεν το έκρυψε. «Πριν 20 χρόνια είχα βουτήξει στη συγκεκριμένη πισίνα, αλλά αυτή η βουτιά ήταν για το πρώτο ευρωπαϊκό με τον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά, ήταν για το χάλκινο μετάλλιο. Σε μία μεγάλη διοργάνωση όπως είναι ένα Παγκόσμιο, χαίρεται ο πρώτος και ο τρίτος. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Αυτή η πορεία από το πρώτο ματς μέχρι το τελευταίο, είχαμε μία κακή παρένθεση στον ημιτελικό με την Ιταλία, αλλά όπως είδαμε και στο βίντεο, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Εκεί, ολιγωρήσαμε σε τρία γκολ. Ξεκάθαρα σήμερα ήμασταν πολύ καλύτεροι, με συγκέντρωση στην άμυνα. Μπράβο στον Τζωρτζάτο, γιατί στο πιο κρίσιμο παιχνίδι ήταν εξαιρετικός. Μπράβο του. Δεν συνηθίζω να λέω μπράβο ξεχωριστά, αλά ήταν δύσκολη η αποστολή του και τα κατάφερε πολύ καλά.

Ο τερματοφύλακας στο πόλο κάνει τη διαφορά. Μπορεί να διορθώσει τα λάθη των συμπαικτών του. Βρήκαμε λύσεις μπροστά. Κοντρολάραμε τη διαφορά και κάναμε έναν τέλειο μικρό τελικό για να φύγουμε χαρούμενοι. Αξίζαμε το μετάλλιο και αξίζουμε πολλά περισσότερα στο μέλλον. Αρκεί να είμαστε υγιείς. Τώρα, ήρθαμε λαβωμένοι, αλλά το λαβωμένο λιοντάρι βρυχάται πιο δυνατά».

Για το μέλλον: «Ο κύκλος που ξεκινάει τώρα είναι καλύτερος. Είναι μία ομάδα με ταλέντο και χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Έχουμε την παραδοχή των αντιπάλων. Παίζουμε ωραίο πόλο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά και φεύγω συγκινημένος και με ένα μετάλλιο που η ομάδα αυτή αξίζει να μείνει στα μετάλλια.

Κανείς δεν έχει κάνει συμβόλαιο με την επιτυχία και τη νίκη. Αυτό που ορκιζόμαστε είναι ότι θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια σε κάθε διοργάνωση. Ελπίζω να βρεθούμε ξανά στους “4” γιατί σου δίνεται η ευκαιρία να πάρεις μετάλλιο. Ο πρώτος και ο τρίτος φεύγει χαρούμενος, όπως είπα και πριν. Ευχαριστώ όλους όσοι ήταν στις κερκίδες και στήριζαν. Ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Διαβάστε επίσης