Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και τώρα η Ισπανία στα προημιτελικά!

Και τώρα η Ισπανία στα προημιτελικά!
Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022 - 01:01

Σε ρυθμούς… ρελαντί, η Εθνική μας ομάδα πόλο Ανδρών ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ισραήλ, το οποίο νίκησε με 22-9, στον χιαστί αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Σπλιτ, το βράδυ της Κυριακής (4/9) και πέρασε στην οκτάδα της Ευρώπης!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στρέφει, πλέον, το βλέμμα του στη μεγάλη κόντρα με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, στον προημιτελικό της διοργάνωσης, την Τρίτη (6/9) στις 20:00, εκεί που θα διεκδικήσει την είσοδό της στην τετράδα και στη συνέχεια, την άνοδο στο βάθρο με τα μετάλλια.

Η Εθνική ήταν το μεγάλο φαβορί στο ματς με τους Ισραηλινούς και αυτό το ήξεραν οι διεθνείς μας, που μπήκαν δυνατά, πήραν από το ξεκίνημα μεγάλο προβάδισμα (6-0 στο πρώτο οκτάλεπτο) και στη συνέχεια, το διατήρησαν με μια σχετική χαλαρότητα στην άμυνα. Η Εθνική είχε πλουραλισμό στην επίθεση, ο Βλάχος έδωσε περισσότερο χρόνο στα νεαρά παιδιά (οι Βλαχόπουλος και Κάκαρης ήταν εκτός 13άδας για ξεκούραση) και εκείνα έδειξαν όρεξη, πάθος και σοβαρότητα. Σκόραραν όλοι, εκτός από τους δύο τερματοφύλακες (Τζωρτζάτος, Λιμαράκης) που χρησιμοποιήθηκαν και οι δύο.

Η Ελλάδα είχε 5/7 στον παίκτη παραπάνω και 3/4 πέναλτι, ενώ το Ισραήλ 3/5 στον παραπάνω.

Τα οκτάλεπτα: 6-0, 6-4, 5-3, 5-2

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 3, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 3, Παπαναστασίου 3, Δερβίσης 1, Αλαφραγκής 2, Κοπελιάδης 3, Γκίλλας 3, Νικολαΐδης 1, Σολανάκης 1, Λιμαράκης

Ισραήλ (Ταλ Γκρόντμαν): Φάιαρ, Σλέιν 2, Γκρος 2, Κλάρφελντ, Ρέντλερ, Χαΐμοβιτς 2, Φριντ 2, Γκόλντσμιντ 1, Κοτρ, Μπουζάλγκο, Κολόντνι, Γκρόντλαντ, Σμιρνόφ

Διαβάστε επίσης