Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μόνο υπερηφάνεια για τα «γαλανόλευκα» κορίτσια!

Μόνο υπερηφάνεια για τα «γαλανόλευκα» κορίτσια!
Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:30

Κοριτσάρες, ψηλά το κεφάλι! Όλη η Ελλάδα αισθάνεται υπερηφάνεια για εσάς! Η Εθνική μας ομάδα πόλο Γυναικών δεν τα κατάφερε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Σπλιτ, αφού ηττήθηκε με 9-6 από την Ισπανία. Με τις «γαλανόλευκες» να κατακτούν το ασημένιο μετάλλιο στην Ευρώπη.

To αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοίταξε στα μάτια την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανίας (δεύτερο διαδοχικό χρυσό), αλλά μετά το 6-6 στο τελευταίο οκτάλεπτο, «λύγισε» και απώλεσε την ευρωπαϊκή κορυφή και το χρυσό μετάλλιο.

Η Ελλάδα, λοιπόν, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο για τέταρτη φορά στην ιστορία της! Ανέβηκε και πάλι στο βάθρο. Η Εθνική μας ομάδα πάλεψε μέχρι το τέλος, πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό τουρνουά, με μεγάλες εμφανίσεις! Οι διεθνείς μας έκλαψαν για το χαμένο χρυσό. Να ξέρουν, όμως, ότι και σήμερα (9/9) το βράδυ, έγραψαν ιστορία. Και είναι σίγουρο, ότι θα γράφουν ιστορία για πολλά χρόνια ακόμα!

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 1-3, 1-0, 4-3

Ισπανία (Μιγκέλ Όκα): Έστερ, Νόγκουε, Εσπάρ 2, Ορτίθ 1, Πέρεζ 1, Πρατς, Ρουίθ 2, Πένα, Φόρκα, Κάμους, Γκαρσία 2, Λέιτον 1, Τέρε

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Τριχά, Μ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

Διαβάστε επίσης