Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σούπερ Ελλαδάρα, «έπνιξε» την Ουγγαρία!

Σούπερ Ελλαδάρα, «έπνιξε» την Ουγγαρία!
Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2024 - 21:47

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών έκανε, από νωρίς, αποφασιστικό βήμα για την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ, αφού επιβλήθηκε με 10-8 επί της Ουγγαρίας, στην πρεμιέρα της στον δεύτερο όμιλο στο Ζάγκρεμπ.

Η ελληνική ομάδα παρατάχθηκε με τα «αστέρια» της, σε αντίθεση με τους Ούγγρους που είχαν μόλις πέντε παίκτες στη 13άδα από την ομάδα, που το περασμένο καλοκαίρι είχε νικήσει την ελληνική στον τελικό του Παγκοσμίου. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα πήρε την άτυπη ρεβάνς, αφού επικράτησε δίκαια.

Οι Ούγγροι προηγήθηκαν με τον Ντάβιντ Τάτραϊ, όμως στη συνέχεια, η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη και έκανε την ανατροπή. Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες διεθνείς είχαν μέτριο ποσοστό παίκτη παραπάνω, είχε άμυνα και Ζερδεβά σε μεγάλη μέρα και βρήκαν τρόπο να πάρουν προβάδισμα, που διατήρησαν μέχρι το φινάλε.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 3-2, 2-3

Ουγγαρία (Ζολτ Βάργκα): Μπανιάι, Τατράι 2, Μόλναρ, Πολ, Βί. Βιγκβάρι, Νατζ 1, Φέκετε 3, Μπούριαν 1, Κόβατς, Βέ. Βιγκβάρι, Βίσμεγκ, Χάραϊ, Τζιάπιας

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος Κανακάκης 2, Νικολαΐδης 1, Κάκαρης 2, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος

Η βαθμολογία:

Ιταλία 3 (22-5)

ΕΛΛΑΔΑ 3 (10-8)

Ουγγαρία 0 (8-10)

Γεωργία 0 (5-22)

Διαβάστε επίσης